שתף קטע נבחר

אז מה באמת המגבלות על נהג חדש?

הידיעה שפרסמנו אתמול על הקלות מפתיעות לנהגים חדשים, זכתה להדים בכל כלי התקשורת החשובים אך הביאה עמה חוסר בהירות בקרב הנהגים. אנחנו מנסים לפזר את הערפל, בעזרת משרד התחבורה ומשטרת ישראל

שימו לב: התשובות בכתבה זו מבוססות על מידע שנמסר ל-ynet ממשרד התחבורה ואגף תנועה במשטרת ישראל. התקשרתם לברר ומסרו לכם מידע אחר? בדקתם באתר האינטרנט של גוף כלשהו וגיליתם מידע סותר? הוא אינו נכון.

 

1. הוצאתי רישיון ב-1 באוקטובר. מתי אוכל לנהוג ללא מלווה?

 

הוראת השעה מתבטלת רטרואקטיבית לכל הנהגים החדשים. למרות שהוצאת רישיון בזמן שהוראת השעה (שלושה חודשי ליווי) היתה בתוקף, תקופת המלווה שלך תהיה לחודשיים ולא לשלושה. מה זה אומר בדיוק? שב-1 בדצמבר תורשה לנהוג ללא מלווה, חודשיים בדיוק לאחר שקיבלת רישיון.

 

2. הוצאתי רישיון בשבוע שעבר. האם אני מוגבל להסעת שני נוסעים?

 

התשובה היא שלילית, חד וחלק. למרות שהוראת השעה קבעה שאתה חייב להסיע עד שני נוסעים, כולל מלווה, ההגבלה הזו מוסרת מיידית וגם, שימו לב, רטרואקטיבית. במילים אחרות, למרות שעד היום הוגבלת על-ידי החוק, מהיום אתה יכול להסיע את מספר הנוסעים המורשים לפי רישיון הרכב - ובלבד שלכל אחד מהם יש חגורת בטיחות.

 

3. הוצאתי רישיון נהיגה אחרי ה-1.11, ובכל זאת מופיעה לי הגבלת מלווה לשלושה חודשים. למה?

 

מדובר בטעות. גם אם ברישיון הנהיגה מופיעה הגבלת מלווה לשלושה חודשים, החובה בפועל עומדת על חודשיים. ממשרד התחבורה הסבירו ל-ynet כי עשויים להיות רישיונות שיונפקו עם ההוראה הישנה, אך החוק שרלוונטי לאותו נהג הוא מלווה לחודשיים בלבד. מאגף תנועה במשטרה מדגישים כי לא יאכפו יותר את הוראת השעה, וכי מבחינתם חובת מלווה עומדת על חודשיים בלבד, בלי קשר למה שמופיע ברישיון.


דוגמה לרישיון שגוי. למרות הכתוב, תקופת הליווי לנהג הספציפי תיגמר תוך חודשיים - ב-31 בדצמבר 2006

 

4. האם מתוכננת חזרה להגבלות הישנות ולתקופת המלווה הארוכה?

 

לפי משרד התחבורה, חוק קבוע שיעגן את הנושא לצמיתות "נמצא בקנה". לדבריהם, החוק מוכן ויובא בהליך מזורז להצבעה ולאישור הכנסת. עם זאת, יתכן ויחלפו מספר שבועות עד לאישור הסופי ותיקון התקנות, במיוחד במערכת הפוליטית הגועשת של ישראל. במילים אחרות - לצערנו, יש זמן.

 

5. או קיי, אז מה תקופת המלווה שנדרשת החל מהיום, ומי בעצם פטור ממנה?

 

חודשיים. חובה זו מוטלת על כל נהג חדש שנוהג ברכב מנועי (רכב פרטי, משא, אוטובוס זעיר). פטור מחובת מלווה ניתן למי שהיה בידו רישיון לנהיגת אופנוע, תלת-אופנוע, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת, לפני שהוציא רישיון לרכב מנועי כמפורט לעיל. אגב, רוכבי דו-גלגלי ונהגי טרקטורים, לא נדרשים למלווה. וכן, אנחנו יודעים שזה לא אידיאלי.

 

6. מי יכול להיות המלווה שלי?

 

את הליווי לנהג חדש רשאי לבצע נהג שברשותו רישיון נהיגה לאותו סוג רכב, במשך חמש שנים לפחות, ושגילו 24 או יותר. מלווה בן 30 או יותר, רשאי להיות בעל וותק של שלוש שנים בלבד בנהיגה. שימו לב. לנהג חדש אסור בשום פנים ואופן לנהוג אם המלווה אינו עומד בתנאים אלה.

 

7. כמה זמן צריך לשים את שלט ה"נהג חדש" ברכב בו אני נוהג?

 

שנתיים ימים. זה פרק הזמן לו מחוייב נהג חדש שקיבל רישיון נהיגה. השלט חייב להיות מוצמד לשמשה האחורית ולהיות ממוקם באופן ברור, כך לשון החוק. מה קורה במכוניות פתוחות או ללא שמשה אחורית? מהמשטרה נמסר לנו כי במקרה כזה יש להתקין את השלט על חלון הצד, אם כי אין לכך סימוכין משפטי.

 

8. כמה זמן אני "נהג חדש", וכמה זמן אני "נהג צעיר" מבחינת ביטוח? 

 

נהג שקיבל רישיון נהיגה מוגדר כ"נהג חדש" במשך שנתיים, ו"נהג צעיר" עד גיל 24.

 

9. מה קורה עם קורס הריענון?

 

הזמנה לקורס ריענון של משרד התחבורה, הנועד להזכיר לנהגים צעירים את חוקי התנועה התיאורטיים, נשלחת בתום השנה השלישית מרגע הוצאת הרישיון. בדרך כלל מדובר בשנה בה ימלאו לנהג 21, אך כלל זה תקף בעיקר למוציאי רישיון בגיל המינימלי המותר כיום, 17.

 

יש לכם שאלות נוספות עליהן לא קיבלתם תשובה עדיין? שילחו תגובה. במידה ויהיה צורך, אנחנו נברר עבורכם ונוסיף את המידע בכתבה עצמה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים