שתף קטע נבחר

מזריקים רעל לעוף שלכם באישור משרד החקלאות

מה עושה רעל מוכר בשם ארסן בעוף שאתם אוכלים? תשאלו את אנשי משרד החקלאות, הם אלו שנתנו את האישור לכך

משרד החקלאות מתיר שימוש בתוסף מזון לעופות, למרות שהוא מבוסס על רעל, שמשרד הבריאות הגביל את השימוש בו במי השתייה. כך עולה מתחקיר שערך מגזין "מנטה" ושמתפרסם בגיליונו החדש.

 

הרעל, המוכר בשם ארסן (זרניך), אינו גורם למוות מיידי אולם כשהוא מצטבר בגוף בכמויות גדולות הוא גורם להתפתחות סרטן, מחלות לב וכלי דם, וכן לפגיעה בתפקוד המנטאלי והקוגניטיבי. הבעיה היא שהוא חודר לגוף לא רק בעקבות אכילה של העוף אלא גם כאשר נושמים את האוויר בסביבת הלולים או שותים מים, שאליהם חדרו שרידי ארסן דרך מי התהום.

 

לאורך ההיסטוריה שימש הארסן ככלי רצח והוחדר בחשאי למזונם ולמשקאותיהם של מלכים, קיסרים ופוליטיקאים. באירופה נאסר השימוש בתוספי מזון המבוססים עליו כבר לפני שנים רבות, בעוד שבארצות הברית הנושא נבדק מחדש רק בשנים האחרונות, ובימים אלה שוקלים לבטל את מתן ההיתר להשתמש בו.

 

גם במשרד הבריאות, האחראי על מי השתייה בישראל, מודעים לסכנות שבארסן. למרות שהתקן קובע שבמי השתייה מותרת כמות של 0.05 חלקים למיליון, דנים שם בימים אלה בהחמרה של התקן, מתוך כוונה להפחיתו ל-0.01 חלקים למיליון. אבל גידול העופות הוא באחריות משרד החקלאות, ושם חושבים אחרת. מגדלי העופות רשאים לשלב במזונן של התרנגולות לא רק ויטמינים ואנטיביוטיקה אלא גם תוסף תזונה המבוסס על ארסן, שעל פי ההתוויה הרשומה עליו מיועד "לשם שיפור ביצועי גדילה, ניצולת המזון ופיגמנטציה בעור".

 

"הרמה המותרת בישראל של ארסן בבשר העוף עומדת על 0.5 חלקים למיליון. רמות אלה מבוססות על התקינה בארצות הברית", מסבירים במשרד החקלאות.. כעת ממליץ מינהל השירותים הווטרינריים לא להאריך את האישור שנתן משרד החקלאות לתוספים המכילים ארסן, אבל לפחות עד סוף השנה האישורים האלה יישארו בתוקף.

 

התחקיר המלא מתפרסם בגיליון נובמבר של "מנטה", עכשיו בדוכנים ובחנויות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
עוף. בתיאבון, רק תיזהרו עם הרעל
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים