שתף קטע נבחר

אחרי הדיסקים והבגדים, בסין "זייפו" עיר בריטית

סין נתפסת בעיני רבים כמעוז הזיופים העולמי - כולם מכירים את הדיסקים והסרטים הפיראטים, ואת המותגים המזויפים היוצאים ממנה. עכשיו הוסיפה סין "זיוף" חדש לאוסף: עיר אנגלית.

 

כשעה נסיעה מגורדי השחקים של שנגחאי, בפרוור סונג-ג'יאנג, שוכנת תיימז טאון, עיר בריטית לכל דבר, הכוללת פאב אנגלי כהלכה, חנות פיש אנד צ'יפס, ואפילו פסלון ברונזה של ווינסטון צ'רצ'יל. הבתים בה הם בסגנון ניאו-גותי, ויקטוריאני וגרגוריאני - ונראים כאילו נלקחו הישר משכונות היוקרה של לונדון.


פועלי ניקיון על רקע הפאב של תיימז טאון (צילום: רויטרס)

 

"רציתי שהכל כאן ייראה בדיוק כמו הממלכה הבריטית", אמר ג'יימס הו, מנהל אחת מחברות הבנייה שהקימו את העיר. "אני חושב שבתים אנגלים מאוד ייחודיים. לא רציתי לשנות או להוסיף להם דבר", אמר הו לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

עלות הקמתה של העיר היתה 5 מיליארד יואן (כ-2.7 מיליארד שקלים חדשים), וצפויים להתגורר בה כ-10,000 תושבים. על אף שרוב הבתים כבר נמכרו, מרבית התושבים עדיין לא עברו להתגורר בה, ורוב החנויות עדיין לא פתוחות. בביקור בעיר שנערך לאחרונה, סימני החיים היחידים ברחוב היו תיירים - סינים - וזוגות שבאו לעיר כדי להצטלם לאלבום חתונתם. "בשנגחאי אין בניינים מיוחדים שכאלה", אמרה הכלה אמילי מה. "אני ממש אוהבת מבנים בסגנון מערבי".

 

עם זאת, לא כולם מתלהבים מההעתק - למשל גייל קאדי מהעיר ליים ריג'ס שבדרום-מערב אנגליה. לטענתה, הפאב וחנות הפיש אנד צ'יפס שבבעלותה הועתקו אחד לאחד, כולל שמותיהם: פאב "רוק פוינט" וקוב גייט פיש באר". "הסינים עשו מהעסקים שלי טייק-אוויי", היא אמרה לרויטרס. "אני מרגישה מרומה; הם פשוט חיקו את החווייה הייחודית שמציעים העסקים שלי".

 

פול רייס, אחד ממנהלי החברה הבריטית אטקינס שנגחאי, הבהיר כי עיצוב העיר לא היה "חיקוי מודע". "לא ניסיתי להעתיק שום דבר". הוא ציין כי משרדי החברה ממוקמים ליד ערים היסטוריות באנגליה כמו ליים ריג'ס ובאת', ואלה השפיעו על העיצוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלה מצטלמת בתיימז טאון
צילום: רויטרס
מומלצים