שתף קטע נבחר

סין: ב-2010 תתגורר מחצית מהאוכלוסייה בערים

תחזיות בסין צופות כי המעבר מהכפר אל העיר יימשך בקצב מואץ ויגרום בין היתר לבעיות קשות במציאת משאבים לבנייה ומקומות עבודה לכפריים המהגרים. "אנחנו צריכים לקבל החלטות מאד זהירות", מזהיר סגן שר הבניה

סכנה למפגעים סביבתיים, מצוקה קשה במקומות דיור וצמיחת הפערים החברתיים בין השכבות השונות בעם - זה מה שמצפה לסינים בשנת 2010, כאשר על-פי התחזיות מחצית מאוכלוסיית המדינה (העומדת כיום על 1.3 מיליארד) תעבור להתגורר בערים.

 

סין, כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס, צורכת כיום ארבעים אחוזים מכלל המלט בעולם ושלושים אחוזים מכלל הפלדה. סגן שר הבניה הסיני, צ'יו באושינג, אומר כי לאור התחזיות תהיה חייבת המדינה להצטייד בכמות אדירה של משאבים מסוג זה על מנת לעמוד בקצב הבניה שיידרש.


הפקקים רק יחמירו. התנועה בסין עומדת (צילום: איי פי)

 

"המדינה לא יכולה להרשות לעצמה שום טעות במדיניות העיוּר", אמר צ'יו ל'דיילי צ'יינה'. "אנחנו צריכים לקבל החלטות מאוד זהירות המבוססות על נסיון העבר של מדינות המערב".

 

כיום מלמדת הסטטיסטיקה כי בכל שנה עוברים כ-13 מיליון כפריים אל הערים. במהלך העשור האחרון, מעריכים הסינים, הכפילו העובדים שעברו מן הכפר אל העיר את מספרם העומד כעת על 150 מיליון - כ-11.5 אחוזים מן האוכלוסיה, זאת בשל רצונם לקחת חלק בהתפתחות הכלכלית המהירה של המדינה.

 

"מלבד צריכת המשאבים האדירה שדורש תהליך עיור שכזה, המגמה של מעבר מהכפר לעיר גורמת גם להעמקת הפערים הכלכליים בין איזורי הכפר לערים", אומר וונהוי שאן, מנהל המרכז ללימודים עירונים באוניברסיטת פודאן. "מלבד זאת יש לזכור גם את הנזק הסביבתי החמור שייגרם, הבעיות שיווצרו למחוסרי העבודה שיגיעו מהכפר והעומסים הכבדים על התנועה".

 

כבר לפני חודש פורסם באו"ם דו"ח המלמד על תהליך המעבר לערים, המאפיין לא רק את סין אלא את העולם כולו. על פי אותו

 דו"ח ב-16 באוגוסט 2008 צפוי מספר התושבים המתגוררים בערים להשתוות לראשונה למספרם של התושבים המתגוררים באזורים כפריים. באותו תאריך - שנבחר בהסתמך על מידע שהתקבל ממפקדי אוכלוסין עדכניים - יימנו האוכלוסייה העירונית והאוכלוסייה הכפרית על פני כדור הארץ 3,349,383,005 בני אדם.

 

זה כמה עשורים שהאוכלוסייה העירונית על פני כדור הארץ צומחת במהירות גדולה יותר מאשר זו שבאזורים הכפריים. הדבר ניכר בייחוד במדינות מתפתחות, בשל הזמינות הגדולה יותר של מקומות תעסוקה, ואורח החיים החופשי. גם האוכלוסייה הכפרית תמשיך לצמוח עד 2019, אך בקצב איטי יותר מאשר זו העירונית, קובע דו"ח האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
גורדי שחקים בשנגחאי. אין יותר מקום
צילום: איי פי
מומלצים