שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תרועת הפסטיבלים - על אוכל רחוב הונגרי
    כששומעים בהונגריה תרועה של פסטיבלים וניתן האות לחגוג, כדאי לבוא על בטן שעושה רעשים. הסיבה: היכן שיש יריד - יש אוכל רחוב טעים כמו לנגוש וקורטושקלאץ', וקולות הלועסים מתמזגים בריחות המטעמים שבאוויר, ונישאים יחד למרחוק

    את תרועת הפסטיבלים שומעים היטב גם בהונגריה. גם שם – כמו כאן – היא לא נאלמת באמת ותמיד אפשר להתקל בחגיגה כזו או אחרת. יש יום-יום חג, והיכן שיש יריד, יש אוכל רחוב נפלא. הלנגוש (Lángos) מין סופגניה דמויית מלוואח – היא הידועה בנישנושי הרחוב ההונגריים. אין יריד או פסטיבל,

    שוק או חגיגה נטולי דוכן שמציע אותה למכירה. הפירוש העברי למילה ההונגרית "Láng" הוא 'להבה', וכך קיבלה הלנגוש את שמה. זאת כיוון שהוכנה לצד התנור הביתי משאריות של בצק לחם ביום האפייה השבועי. בסנטאנדרה שליד בודפשט הבירה חבוי לו בקצה סמטה צרה וארוכה היוצאת מן הכיכר המרכזית של עיירת האמנים, דוכן לנגוש, הטוב במדינה, אם יורשה לי. קבלו את המתכון.

     

    לנגוש - Lángos

    המרכיבים:

    400 גרם קמח

    30 גרם שמרים

    מחית מ-2 תפוחי אדמה מבושלים

    1 כף שמן

    50 גרם מלח

    מעט סוכר

    1/2 כוס חלב פושר

     

    שמן לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. מתסיסים את השמרים בחצי כוס חלב פושר ומעט סוכר.
    2. שמים קמח בקערה ויוצרים גומה. שמים בתוכה את השמרים, מחית תפוחי האדמה, שמן, מלח וחלב לפי הצורך. לשים לבצק רך. מפזרים על הבצק קמח ומכסים את הבצק במטלית ומניחים כשעה לתפוח לגודל כפול.
    3. מרתיחים מעט שמן במחבת. יוצרים מהבצק צורה דמויית חביתיה ויוצרים במרכזה חור או שניים בעזרת מזלג. מטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.

     

    • הארה: את הלנגוש מגישים טרי וחם משוח בשמנת חמוצה או בשום כתוש וגבינה צהובה מגוררת.  

     

    קורטושקלאץ' - Kürtöskalács

    מאכל נוסף – מתוק בטעמו – שגם ממנו נוהגים ההונגרים לנגוס בימי חג ופסטיבל הוא קורטושקלאץ' (Kürtöskalács). מדובר בעוגת שמרים דמויית צינור, עטופה במיני אגוזים או סוכר. את הבצק מלפפים על גבי מערוך עבה שמסתובב ליד מקור החום. לבקשתה של בל'צי, מיד הוראות ההכנה המפורטות.

     

    אגב, ברחוב בוגרשוב בתל-אביב נפתח לא מכבר דוכן לממכר קורטושקלאץ', ואם יורשה לי גם הפעם, הוא מהטובים שאכלתי מעודי. שווה עוגייה.

     

    המרכיבים:

    לבצק:

    30 גרם שמרים

    1/2 3 כוסות חלב

    1 קילוגרם קמח

    1 ביצה

    3 חלמונים

    5 כפות אבקת סוכר

    100 גרם חמאה

    לציפוי:

    100 גרם שקדים קצוצים

    1 ביצה

    100 גרם סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. לשים את כל חומרי הבצק ומניחים לבצק שיוצרים לתפוח במשך כשעה.
    2. עוטפים בבצק גליל מתכת בקוטר כוס.
    3. מושחים את הבצק בביצה וטובלים בשקדים ובסוכר.
    4. מציבים את הגליל העטוף בבצק - רצוי כך שיסתובב על מתקן הגריל - ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-15 דקות.

     

     

    עופר ורדי הוא עיתונאי ואיש של אוכל, בעיקר מתוצרת הונגרית, שלא יודע לסגור את הפה. אפשר ליצור איתו קשר כאן.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "תרועת הפסטיבלים - על אוכל רחוב הונגרי"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    mastercook
    מומלצים