שתף קטע נבחר

קרמבל תפוחים ופירות יער

קחו את האות הראשונה והאחרונה במילה "קרמבל" וקיבלתם תיאור מדויק של הכנת המתכון הנהדר הזה

 

קרמבל זה קל: למטה יש פירות (טריים או מבושלים בחמאה ובסוכר) ולמעלה פירורי בצק חמאתי פריכים מאוד, שזה לפרקים, כל מה שצריך בעולם.

 

את הפירורים מכינים בשניות מקמח, מחמאה ומהפתעה: מרציפן גולמי. כדי שהפירורים יהיו פריכים, חייבים לאחסן את הבצק במקרר מייד כשמסיימים להכין אותו, ומוציאים אותו משם רק ממש לפני האפייה, כשמפזרים אותו על שכבת הפירות ומכניסים מיד לתנור. הפירות כאן הם תפוחים טריים ופירות יער מוקפאים שנשלפים מקופסה ומעניקים לכל העניין הפריך הזה חמצמצות וצבע. אם אין פירות יער, אפשר לוותר עליהם, ולהכין את המנה עם תפוחים בלבד. יוצא מצוין.

 

המתכון מיועד ל-5 מנות אישיות בספלים או בקעריות מרק (המתאימים לאפייה בתנור) או בתבנית בקוטר 26 ס"מ.

 

לבצק הפירורים:

100 גרם חמאה קרה,חתוכה לקוביות

2 כפות סוכר

כ-1/2 כפית קינמון טחון

4 כפות קמח

100 גרם מרציפן גולמי, חתוך לקוביות

 

לפירות:

5 תפוחים מזן גרני סמית', קלופים

2 כפות סוכר

3 כפות חמאה

1/2 כפית קינמון

1 חבילה (200 גרם) פירות יער מוקפאים, מופשרים (למשל פטל, חמוציות, או דובדבנים, או פירות יער מעורבבים)

 

אפשרויות להגשה:

שמנת חמוצה, קצפת, קרם פרש

 

ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות). משמנים את הכלים האישיים או את התבנית הגדולה.

 

2. הבצק: שמים בקערה את החמאה, הסוכר, הקינמון, הקמח והמרציפן ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שהמרכיבים

מתאחדים ונוצרים גושי בצק גסים. מאחסנים במקרר עד לאפייה.

 

3. הפירות: חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 2 ס"מ. שמים בסיר את הסוכר ואת החמאה ומבשלים על להבה בינונית כמה דקות, בלי לערבב, עד שהחמאה והסוכר נמסים ומשחימים ובסיר נוצר קרמל. מוסיפים לסיר את התפוחים ומבשלים 10-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים ספוגים בקרמל. מוסיפים את הקינמון ומערבבים. מוסיפים את פירות היער, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות על להבה בינונית, עד שכל הפירות ספוגי קרמל ואין יותר נוזלים בסיר. אם יש קצת נוזלים, לא נורא. פשוט לא נעביר אותם לכלי האפייה.

 

4. האפייה: מעבירים את הפירות שבסיר לכלים או לתבנית הגדולה, ללא הנוזלים (אם נשארו כאלה בסיר) מוציאים את בצק הפירורים מהמקרר ומפזרים מעל הפירות. אופים עשר דקות, עד שהפירורים זהובים מאוד. מגישים מיד, חמים. אפשר לצד קרם פרש או גלידה או שמנת חמוצה.


פורסם לראשונה 16/11/2006 21:35

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
הפירות מוסיפים חמצמצות וצבע
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
איילת הירשמן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים