שתף קטע נבחר

"מהגרים מייסדים כמחצית מהסטארט-אפים בארה"ב"

מחקר מצא כי ב-15 השנים האחרונות אנשים ממוצא לא אמריקני הקימו כ-25% מהחברות הציבוריות שקיבלו מימון מהון סיכון בארה"ב. במגזר ההיי-טק עולה השיעור ל-40%

למהגרים יש השפעה גדולה על הקמת חברות, חדשנות ושווי שוק בארה"ב. כך עולה ממחקר ראשון מסוגו, "תוצרת ארה"ב: השפעתם של יזמים ואנשי מקצוע מהגרים על התחרותיות האמריקנית", שפורסם אתמול (ד').

 

המחקר מצא כי ב-15 השנים האחרונות, אנשים ממוצא לא אמריקני הקימו כ-25% מהחברות הציבוריות שקיבלו מימון מקרנות הון סיכון בארה"ב. בנוסף, סקר של החברות העכשוויות שקיבלו מימון מקרנות הון סיכון מצא כי ל-47% מהן יש מייסדים ממוצא לא-אמריקני.

 

במגזר ההיי-טק עולה שיעור המייסדים המהגרים ב-15 השנים האחרונות ל-40%. המחקר מצא עוד כי המייסדים ממוצא לא אמריקני חולשים על שווי שוק של כ-500 מיליארד דולר, הכולל חברות כמו אינטל, גוגל, יאהו, אן ו-eBay. חברות שייסדו המהגרים יצרו 400 אלף משרות ברחבי העולם, כאשר 70% מהן במגזר ההיי-טק.

 

היזמים המהגרים מגיעים מכל לארה"ב מכל רחבי העולם, אך מדינות המוצא השכיחות ביותר הן הודו (28%), בריטניה (11%), סין (5%) ואיראן (4%). כמחצית מכל היזמים המהגרים שהשתתפו במחקר הגיעו לארה"ב כסטודנטים, ויותר ממחצית ממייסדי החברות המהגרים הקימו את העסק בתוך 12 שנים מיום כניסתם לארה"ב.

 

חברות סטארט-אפ שמקימים מהגרים מצליחות לפרוח בזמן קצר יותר מאשר חברות שמקימים אמריקנים. המחקר מצא כי לחברת סטארט-אפ שנוסדה על ידי מהגר לקח בממוצע 6.8 שנים עד להנפקה, לעומת ממוצע של 9.3 שנים לחברות סטארט-אפ שנוסדו על ידי אמריקנים.

 

המחקר מצא עוד כי שני שלישים מהמייסדים המהגרים שהשתתפו בסקר מאמינים כי מדיניות ההגירה האמריקנית הנוכחית פוגעת ביכולתם של יזמים עתידיים ממוצא לא אמריקני להקים היום חברות בארה"ב.

 

מייסד שותף של יאהו, ג'רי יאנג, שהגיע לארה"ב מטייוואן בגיל 10, אמר כי "יאהו לא היתה היום חברה אמריקנית אם ארה"ב לא היתה מקבלת בברכה את משפחתי לפני כמעט 30 שנה. אנחנו חייבים לעשות ככל שניתן כדי לוודא שהדלת פתוחה בפני הדור הבא של יזמים, מהנדסים ומדענים מובילים מכל העולם, להגיע לארה"ב ולשגשג".

 

המגבלה על ויזות מסוג H1-B, המתירות לזרים לעבוד בארה"ב במשך עד 6 שנים, עומדת כיום על 65 אלף לשנה. איגוד הון הסיכון הלאומי תומך בהגדלתה ל-115 אלף. המחקר הוזמן על ידי איגוד הון הסיכון הלאומי, ובוצע על ידי הקרן הלאומית למדיניות אמריקנית וחברת Content First.

 

גם בספרד: מהגרים מניעים את הכלכלה

מחקר נוסף שפרסם היועץ הכלכלי של ראש ממשלת ספרד, מיגל סבסטיאן, מצא כי מהגרים משחקים תפקיד משמעותי בצמיחה הכלכלית של המדינה, ובאופן כללי תורמים יותר לקופה הציבורית מאשר מה שהם מקבלים.

 

לפי הערכות, כיום יש בספרד, הנחשבת לאחד ממקורות הצמיחה המרכזיים באירופה, כ-3.7 מיליון מהגרים, כ-8% מהאוכלוסייה. לפי המחקר, 30% מהצמיחה ב-10 השנים האחרונות, ו-50% מהצמיחה בחמש השנים האחרונות, היא תודות למהגרים. בין השאר, מצא המחקר כי המהגרים תרמו ליצירה של כ-50% מהמשרות החדשות מאז 2001.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים