שתף קטע נבחר

בשר ורימונים - שילוב מושלם של טעם וצבע

טעמם החמצמץ-מתוק וצבעם האדום-זוהר של גרגרי הרימון משדרגים כל מאכל. נסו צלי בשר ברכז רימונים, מעדן בהשראת המטבח הגרוזיני, או רוסטביף ברימונים, שידרוג של מאכל קלאסי

אחרי שבירכנו בראש השנה "ירבו זכויותינו כרימון‭,"‬ זה הזמן לפירעון האיחולים ולמימוש הזכויות. הפרי המלכותי, האדמוני והחטוב, שגרגריו עסיסיים ובורקים כאבני חן, מצוי בשפע בלתי נדלה, גם בערימות פרי סדורות וגם בגרגרים שהופקעו מקליפתו ונארזו בקופסאות אסתטיות במקררי המרכולים, לרווחת הקונים המרוצים. אליהם מצטרפים מוצרים נלווים כמו מיצים, סירופים, רטבים ותרכיזים מחוללי קסמים.

 

השנה נוסף לכל אלה חידוש לשוחרי הטבעי והמזון הבלתי מעובד, בדמות רימונים אורגניים (המשווקים על-ידי חברת "אדמה"). ‬לנו לא נותר אלא לברך על המצאי המענג הזה, מה גם שהרימון מלא בערכים תזונתיים ובריאותיים חשובים. המצרים רקחו ממנו תרופה לריפוי תולעי המעיים, הרמב"ם המליץ עליו לאיחוי פצעים, ומדענים מודרניים גילו שהוא מכיל עושר של סיבים תזונתיים ומעכבי חמצון, לטובת מערכת העיכול, כלי הדם והלב. לעומת זאת, הוא מכיל כ-נ65 קלוריות ל-100 גרם של פרי.

 

טעמם החמצמץ-מתוק וצבעם האדום-זוהר של גרגרי הרימון משדרגים כל מאכל. הם חביבים כשהם מציצים מבין עלי הסלט הירוקים, נפלאים כחלק מסלט פירות או קישוט לקינוחים, והולכים נפלא גם עם עוף, דגים ובשר. אנחנו בחרנו לשדך אותם לצלי בשר, שאותו השרינו מראש ברכז רימונים, השגור מאוד במטבח הגרוזיני ונמכר היום כמעט בכל מרכול. הוסיפו לצידם ירק שצבעו ירוק עז, כמו ברוקולי או שעועית, והצלחת תחגוג.

 

בשר הבקר הטרי שהשתמשנו בו גם הוא בגדר חידוש בשוק שלנו - בשר לצלי קשור ומוכן לבישול של "אדום-אדום‭."‬ היתרון בקשירת הבשר מתבטא בעיקר בצורה הסופית - הנתח נראה הרבה יותר אחיד ונאה. לצלי מבושל ברוטב השתמשנו בשריר הזרוע - נתחים קטנים היוצרים פרוסות אחידות בגודלן ומסעירות בטעמינ הן, ובנתח מכסה הוורד שהניב יופי של רוסטביף בתנור.

 

צלי בקר ברימונים 

שריר הזרוע הם נתחים קטנים ולכן מצוינ נים לבישול בקדרה ובסיר.

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1/2 1 - 2 ק"ג בשר בקר קשור (שריר הזרוע)

‭1/4‬ כוס רכז רימונים

2 בצלים

3 כפות שמן קנולה

2 עלי דפנה

‭1/2‬ כף גרגרי פלפל אנגלי

2 מקלות קינמון

מלח, פלפל

100 גרם גרגרי רימון

 

אופן ההכנה:

  1. מנגבים היטב את נתחי הבשר ומושחים אותם ברכז הרימונים. משהים במקרר לשעתיים לפני הבישול.
  2. קולפים את הבצלים וקוצצים דק. מחממים חלק מהשמן בסיר גדול ומטגנים בו את הבצל עד שמזהיב קלות.
  3. מוסיפים את נתחי הבשר ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי, מקלות הקינמון, מלח ופלפל. יוצקים ‭1/2‬ כוס מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כשעתיים או עד שהבשר רך מאוד.
  4. במהלך הבישול הבשר מפריש נוזלים שיהפכו לרוטב מרוכז. רצוי לבדוק מדי פעם את תכולת הנוזלים בסיר ורק במידת הצורך - אם כל הנוזלים מתאדים - מוסיפים עוד מים רותחים, ‭1/2‬ כוס בכל פעם. רצוי גם להפוך את נתחי הבשר בסיר מספר פעמים במהלך הבישול.
  5. מוציאים את הנתחים מהסיר, מסננים את הרוטב ומסלקים את עלי הדפנה, גרגרי הפלפל ומקלות הקינמון. מצננים את הבשר ואת הרוטב לחוד. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות.
  6. לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומכניסים לתוכו את פרוסות הבשר. מבשלים את הפרוסות ברוטב כ-20 דקות או עד שמתחממות היטב.
  7. מגישים את הפרוסות עם הרוטב ומפזרים מעליהן את גרגרי הרימון.

 

בקר בתנור (רוסטביף) ברימונים

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 ק"ג נתח בשר קשור לצלי (אונטריב או מכסה ורד הצלע) 

‭1/4‬ כוס רכז רימונים

2 כפות דבש

2 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
  2. מערבבים את רכז הרימונים עם הדבש והשמן ומורחים את נתח הבשר בתערובת. מניחים בתבנית צלייה וצולים כ-35 דקות (לדרגת נא) עד 50 דקות (לדרגת צלייה בינוני עד עשוי היטב)
  3. מוציאים את הנתח מהתנור ומניחים לו להצטנן מעט. פורסים לפרוסות ומתבלים במלח ופלפל גרוסים גס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בילי ואבירם
שילוב מנצח. בשר ורימונים
צילום: בילי ואבירם
מומלצים