שתף קטע נבחר

פניות לאולמרט: רוצים את תיק הרווחה

בתוך ימים אחדים אמור ראש הממשלה אולמרט להחליט למי ילך תיק הרווחה. שר הביטחון פרץ נפגש עמו היום, והזכיר לו הבטחה ישנה להעברת התיק לעבודה. אבל לתיק, כך מתברר, יש עוד הרבה קופצים. אלי ישי: דורשים את התיק מיידית. יעקב אדרי: התיק חייב להישאר בקדימה

קח אותי אולמרט: בחינה של הפניות - האישיות והפומביות - שקיבל היום (ה') ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מגלה שתיק הרווחה הוא כנראה התיק המבוקש ביותר בממשלת ישראל. לפחות שלושה אישים פוליטים - עמיר פרץ, אלי ישי, ויעקב אדרי מקדימה - הביעו היום רצון שמפלגותיהם יחזיקו בתיק, וחלקם אף שוחחו על כך עם ראש הממשלה.

 

יו"ר מפלגת העבודה, השר עמיר פרץ, חזר היום באוזני ראש הממשלה, אהוד אולמרט, על דרישתו להעביר את תיק הרווחה לידי מפלגת העבודה. השניים נועדו בארבע עיניים בתום התייעצות ביטחונית שבה השתתפו. פרץ אמר לאולמרט כי על פי הסיכום ביניהם בסמוך לכניסת ישראל ביתנו לממשלה, תיק הרווחה יועבר לעבודה תמורת תיק אחר, אם יהדות התורה לא תצטרף לקואליציה. ראש הממשלה השיב כי יבדוק את הנושא בימים הקרובים, וימסור לפרץ תשובה בהקדם.

 

גורמים בקדימה אומרים כי המגעים עם יהדות התורה נמשכו בתקופה האחרונה, אולם ללא התקדמות משמעותית. בקדימה אומרים כי ראשי יהדות התורה אמורים למסור את עמדתם בנוגע להצטרפות לקואליציה עד מחר.

 

בתוך כך, גורמים בסביבתו של פרץ אמרו כי הוא צפוי להודיע בתוך כמה ימים מי יחליף את ח"כ אופיר פינס, שפרש מן הממשלה. פרץ אמר בעבר כי הוא מסרב לומר מי יהיה השר השביעי של העבודה, עד שלא יתברר לאיזו מן המפלגות יעבור תיק הרווחה.

 

תור ארוך של מעוניינים

הערב הצטרף גם יו"ר ש"ס, השר אלי ישי, אל הרשימה המכובדת של דורשי תיק הרווחה. ישי אמר היום כי "ללא קשר למגעים הקואליציוניים עם יהדות התורה ולתוצאות שלהן, ש"ס דורשת את תיק הרווחה לאחד משריה באופן מיידי".

 

גם השר לענייני ירושלים, יעקב אדרי, שהציג בעבר מועמדות לתיק, אמר כי הוא דורש להשאיר את תיק הרווחה בידי קדימה. לדבריו, מן הראוי שקדימה, שחרתה על דגלה גם את הנושא החברתי, תשאיר בידיה תיק זה. אדרי הוסיף כי מפלגת העבודה קיבלה את כל התיקים המגיעים לה על פי ההסכם הקואליציוני ואין הצדקה שתקבל תיק נוסף.

 

בתוך כך, הוועדה לענייני מפלגה של מפלגת העבודה החליטה להגיש למרכז המפלגה שתי הצעות בנוגע למועד הבחירות לראשות המפלגה. הצעה אחת, שגובשה בוועדת משנה של הוועדה לענייני מפלגה, מציעה לקיים הבחירות בסוף חודש מאי, והאחרת, של השר שלום שמחון, דורשת את קיום הבחירות בחודש מרס.

 

ההבדל בין שני המועדים - מפקד חדש. אם יבחר המרכז במועד המאוחר יותר, הרי שהמפקד ייפתח, והמועמדים יוכלו לפעול להרחבת שורות התומכים שלהם. אם לא, הרי שספר הבוחרים יהיה זה הקיים כיום, ולא יהיה ניתן לפקוד אנשים נוספים.

 

בהכנת הידיעה השתתף רוני סופר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
יכריע בימים הקרובים. אולמרט
צילום: איי פי
צילום: עופר עמרם
ביקש את התיק. פרץ
צילום: עופר עמרם
צילום: גיל יוחנן
דרש את התיק. ישי
צילום: גיל יוחנן
צילום: אוריאל הרשקו
רוצה את התיק. אדרי
צילום: אוריאל הרשקו
מומלצים