שתף קטע נבחר

הוועדה לעניין עיראק: תמיכת לחימה במקום קרבות

ועדת בייקר-המילטון, הבוחנת את התנהלותה של ארצות הברית בעיראק, צפויה להמליץ לבוש לשנות את תיפקוד הצבא במדינה מלחימה לתמיכה בכוחות העיראקים - כך דווח ב-CNN. על פי הדיווח, הוועדה תקרא לבוש לנקוט גם קו דיפלומטי אגרסיבי יותר במזרח התיכון

ועדת בייקר-המילטון ("קבוצת הבחינה של עיראק" - ISG) תמליץ היום (יום ד') לממשל בוש לשנות את תפקידו של צבא ארצות הברית בעיראק, ולעבור מתפקיד של לחימה לתפקיד של תמיכה בכוחות הביטחון העיראקים, כך דיווחה הבוקר רשת החדשות האמריקנית CNN.

 

עוד בנושא:

הוועדה הדו-מפלגתית, שבראשה עומדים שר החוץ לשעבר, הרפובליקני ג'יימס בייקר, וציר בית הנבחרים הדמוקרטי לשעבר, לי המילטון, אינה צפויה להמליץ על לוח זמנים ספציפי להוצאת הכוחות מעיראק, בעיקר משום שהם יודעים שהנשיא מתנגד בתוקף להצבת לוח זמנים שכזה. רשת החדשות CNN דיווחה כי מקטעים של הדו"ח שהגיעו לידיה עולה עוד כי הוועדה תמליץ לאמץ גישה אזורית רחבה יותר להשגת יציבות בעיראק, ותקרא לתוכנית לשלום כולל במזרח התיכון, ככל הנראה באמצעות כינוס ועידת שלום אזורית.

 

בשבוע שעבר דיווח העיתון "ניו יורק טיימס" כי הוועדה צפויה להמליץ לממשל להסיג את 15 החטיבות האמריקניות הלוחמות בעיראק מהערים הגדולות במדינה באופן הדרגתי, על פי המצב הביטחוני בשטח ושיקול הדעת של המפקדים. לפי הדיווח בעיתון, על אף שהוועדה תמליץ על פינוי הדרגתי של החטיבות הלוחמות, צפויים להישאר בעיראק יותר מ-70 אלף מדריכים, מומחים בלוגיסטיקה וכוחות שיוכלו להגיב במהירות להתפתחויות בשטח.

 

בדו"ח נכללת גם המלצה לנשיא בוש ליזום דיפלומטיה יותר "אגרסיבית" במזרח התיכון, לרבות שיחות ישירות עם איראן וסוריה. המגעים הללו יערכו בצורה של ועידה אזורית לנושא עיראק - או כוועידה אזורית רחבה יותר, שתעסוק בסוגיות המעסיקות את המזרח התיכון כולו, ובפרט בסכסוך הישראלי-ערבי.

 

הנשיא בוש אינו מחויב למלא את ההמלצות, ובמקביל ישנן עוד שתי ועדות שבוחנות דרכי פעולה נוספות, האחת בפנטגון ואחרת ועדת מומחים שהנשיא מינה, והוא הבהיר שיבקש לשמוע מגוון דעות לפני שיקבל החלטה ולא ישתמש בדו"ח הנוכחי כתירוץ לבריחה מעיראק.

 

יתרה מזאת, בוש כאמור מתנגד לקביעת לוח זמנים לנסיגת הכוחות האמריקנים וכן מתנגד לקשור באופן ישיר בין הסכסוך הישראלי-פלסטיני לבין המצב בעיראק. ההתנקשות בשר הלבנוני, פייר ג'ומאייל, צפויה להקשות על בוש לנהל דיאלוג ישיר עם הסורים. באשר לאיראן, הבהיר בוש בשבוע שעבר כי רק אם תפסיק איראן את העשרת האורניום, תסכים ארה"ב לקיים עמה מגעים ישירים -  וממילא בוושינגטון יודעים מה תהיה הדרישה של איראן תמורת הסיוע בהרגעת הרוחות בעיראק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
חיילים אמריקנים בעיראק
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ג'יימס בייקר
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
בוש. יקבל ההמלצות?
צילום: רויטרס
מומלצים