שתף קטע נבחר

ריזוטו זה טעים, רביולי זה נחמד, אבל איפה הבשר?

מכירים את הקביעה המקובלת שבחתונות תמיד חייב להיות סטייק ותוספת של תפוחי אדמה? כי האורחים לא מרגישים שהם אכלו משהו אם הם לא מקבלים את "ליטרת הבשר" שלהם.  אנחנו, האכלנים המקצועיים תמיד צוחקים על השמרנות הזאת, הרי אפשר לאכול אוכל מצויין שהוא לא סטייק אנטריקוט והר של פירה.

 

לפני מספר ימים הוזמנתי לארוחה צמחונית במסעדת "מסה". אביב משה, אחד השפים האהובים עלי, מציע תפריט חדש של מנות צמחוניות, המוגש לצד התפריט הרגיל וה"בשרי" של המסעדה. ישבתי בארוחה במסה והאוכל היה מאוד טעים. באמת, אני אוהבת חצילים קלויים וניוקי עם פטריות פורצ'יני, אבל בראש חיכיתי לפרה. הרגשתי כמו דוד צביקה, שנקלע בטעות לחתונה חלבית...


גם ניוקי משביע, אבל סטייק זה יותר טעים

 

אביב סיפר שמאז שהתפריט הצמחוני הושק הוא תופס כ-30% מההזמנות במסעדה - מספר גדול מאוד לכל הדעות (לא סביר ש-30% מהסועדים הם צמחונים). מכאן אני יכולה להסיק רק דבר אחד - הכל בראש. לכאורה אין שום סיבה לא לאכול אוכל צמחוני, להיפך - ארוחה עם רביולי או ריזוטו משביעה לא פחות מארוחה בשרית. אבל, אם כבר הגעתי למסעדה כמו "מסה" - אין שום סיכוי שאני אזמין ריזוטו צמחוני בתור מנה עיקרית.

 

ומשהו בעניין הבריאות:

 

יחסי הציבור של המסעדה ניסו למכור את הארוחה הצמחונית כארוחה בריאה יותר, המיועדת לאנשים ששומרים על אורח חיים בריא. בפועל רוב המנות רחוקות מלהיות בריאות או דיאטטיות - הן מכילות חמאה, שמנת, גבינת עזים והרבה שמן זית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים