שתף קטע נבחר

יוזמה: ועידת שלום במזרח-התיכון, בלי ישראל

המגזין "אינסייט" של ה"וושינגטון טיימס" דיווח כי הממשל האמריקני בוחן בחודש האחרון הצעה חדשה לקיום ועידת שלום במזרח התיכון - בלי נוכחות ישראלית. יוזם ההצעה הוא מזכיר המדינה לשעבר, ג'יימס בייקר, ומטרת ההרכב החסר היא "להגיע להסדר בלי לחץ יהודי"

הבית הלבן בוחן הצעה של מזכיר המדינה לשעבר, ג'יימס בייקר, לקיים ועידת שלום במזרח התיכון - בלי ישראל, כך דיווח היום (יום ה') המגזין "אינסייט", של העיתון השמרני "וושינגטון טיימס". על פי הדיווח, הממשל האמריקני יבחן אפשרות לקיים מעין ועידת מדריד שנייה בה ישתתפו מדינות ערביות, וביניהן אף סוריה ואיראן, מבלי שישראל תוזמן להשתתף.  

 

מטרתה המוצהרת והרשמית של הוועידה תהיה לדון בעתידה של עיראק, אך בפועל יתמקדו הדיונים בדרישות הערביות לנסיגת ישראל מהשטחים שנכבשו במלחמת ששת הימים. על פי יוזמת בייקר, למרות נגיעת הדיונים בישראל - היא לא תוזמן לוועידה.

 

גורם בממשל האמריקני צוטט במגזין כאומר: "על פי השקפתו של בייקר - הוועידה תספק הזדמנות נדירה לארה"ב להשיג הסדר בלי לחץ יהודי. זוהי 'ההצעה החמה' ביותר הנבחנת על ידי קובעי מדיניות החוץ בחודש האחרון".

 

גורמים אחרים בממשל אמרו ל"אינסייט" כי ההצעה נתמכת על ידי מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, תת מזכירת המדינה, ניק ברנס, ומנהל המודיעין הלאומי, ג'ון נגרפונטה.

 

כמו כן, גורמים בממשל מצוטטים כמי שאומרים שההצעה להוציא את ישראל מוועידת שלום אזורית זוכה דווקא לתמיכה, זאת על רקע ביקורו של סגן הנשיא דיק צ'ייני בסעודיה ב-25 בנובמבר, במהלכו הבהירו בסעודיה כי ישראל, ולא איראן, היא הסיבה לחוסר היציבות במזרח התיכון.

 

"לא היתה לו (צ'ייני) אפילו הזדמנות לדון ברצינות במטרת הביקור המקורית שלו – שהיתה לגייס את עזרת סעודיה לממשלת עיראק, במטרה לשכנע את הסונים להפסיק את ההתקפות שלהם", אמר גורם בממשל האמריקני. גורם נוסף בממשל ציין כי במקום לדבר על עיראק "הסעודים דרשו יוזמה להפסיק את ההתקפות של ישראל בעזה וצ'ייני רק הסכים".

 

על פי הצעתו של בייקר ארה"ב תבקש את עזרתן של מדינות ערב בתמורה להתחייבות אמריקנית לחדש את הלחץ על ישראל לסגת מהגדה ומרמת הגולן.

 

אתמול הגישה הוועדה המיוחדת לעיראק, בראשותם של ג'יימס בייקר ולי המילטון, דו"ח לנשיא בוש ולקונגרס. לדברי בייקר והמילטון - אחרי כמעט ארבע שנות מלחמה, שבה נהרגו כ-2,900 חיילים אמריקנים, המצב בעיראק "נמצא בהידרדרות חמורה", המדיניות שמוביל נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, בעיראק "לא עובדת", ויכולתה של ארה"ב להשפיע על האירועים בעיראק "הולכת וקטֵנה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
הסדר בלי לחץ יהודי. בייקר
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
רייס. תומכת
צילום: רויטרס
מומלצים