שתף קטע נבחר

תינוק נמצא מת במיטתו; הערכה - מוות בעריסה

תינוק בן ארבעה חודשים נמצא ללא רוח חיים בדירה בדרום תל אביב. צוות מד"א שהגיע למקום קבע כי מדובר במקרה של מוות בעריסה. מנהל בית הספר לפראמדיקים במד"א: "מוות בעריסה הוא גורם המוות מספר אחת בילדים עד גיל שנה, אחרי פגות ומומים מולדים"

תינוק בן ארבעה חודשים נמצא הבוקר (יום ג') ללא רוח חיים בדירה בשכונת התקווה בתל-אביב. צוות מד"א שהגיע לבית קבע את מותו של התינוק, ועל פי הערכת הרופא מדובר במקרה של "מוות בעריסה".

 

ד"ר דגן שוורץ, מנהל בית הספר לפראמדיקים במד"א, מסביר כי "מוות בעריסה הוא גורם המוות מספר אחת בילדים עד גיל שנה, אחרי פגות ומומים מולדים." לדבריו, מדי שנה מתרחשים בישראל בין 15-40 מקרים של מוות בעריסה.

 

הסיבה המדויקת למוות בעריסה עדיין אינה ברורה, אולם הערכה היא כי מדובר באי בשלות של גזע המוח אצל תינוקות.

לדברי ד"ר שוורץ, "חוסר הבשלות של חלקים מסוימים במוח האחראים על הנשימה, בשילוב עם נטייה גנטית וגורמים סביבתיים, הם שמובילים לטרגדיה".

 

כדי להפחית את הסיכון לתמותה מגורמים סביבתיים קיבץ משרד הבריאות שורה של הנחיות כיצד להוריד את הסיכון למוות בעריסה, בהן הוראה להשכיב תינוקות עד גיל שנה לישון על הגב, להימנע מעישון בבית או מעישון בזמן היריון, להשכיב את התינוק על מזרן קשיח ולא לכסות אותו בשמיכות רבות ולהימנע מחימום יתר (טמפרטורה של 22-23 מעלות מספיקה) כמו כן מומלץ לתת לתינוק מוצץ בחודשים הראשונים לחיים. 

 

מד"א עורך קורסים להדרכת הורים בנושא מניעת מוות בעריסה וקורסים להחייאת תינוקות. "אם עושים פעולות החייאה 5-10 דקות מרגע הפסקת הנשימה, יש סיכוי להציל את התינוק", אומר ד"ר שוורץ. "הבעיה היא שברוב המקרים מוות בעריסה מתרחש כשהתינוק ישן ואין אף אחד לידו. זו אחריות של כל הורה לדעת מה לעשות כדי להקטין את הסיכון, ולדעת מה לעשות כדי לנסות ולהציל אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
15-40 מקרים בשנה. אילוסטרציה
צילום: סי די בנק
מומלצים