שתף קטע נבחר

שבת בבוקר, יום יפה: הצעות לבראנץ' שבתי

כמה רעיונות קלים לבראנץ' מקסים

 

 

ביצים בלחם, עם סלמון ותרד

 

להיט קל מאוד להכנה.

 

המרכיבים

12 מנות בתבניות שקעים גדולים

 

כ-50 גרם חמאה, לשימון השקעים ולמריחה על הפרוסות

12 כפיות גבינת שמנת בטעם טבעי

12 ביצים

12 עלי תרד

12 פרוסות סלמון מעושן בגודל 5 ס"מ כ"א

12 פרוסות חלה או לחם לבן דקות, ללא הקרום הקשה

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  2. משמנים את שקעי התבנית ומורחים את פרוסות הלחם בחמאה.
  3. מכינים 12 ביצים, 12 עלי תרד ו-12 פרוסות סלמון מעושן בגודל 5 ס"מ כ"א. מסירים מ-24 פרוסות חלה או לחם לבן דקות את הקרום הקשה. מורחים כל אחת מהפרוסות בחמאה. מרפדים כל אחד משקעי התבנית בפרוסת לחם ומועכים קלות לדפנות, כך שיתקבלו "קעריות" לחם. מניחים בכל קערית לחם כפית גבינת שמנת ומורחים אותה קלות. מניחים במרכז כל קערית עלה תרד ופרוסת סלמון מעושן ויוצקים מלמעלה ביצה אחת (כדאי לשבור את הביצים קודם לתוך קערה, ואז להוסיף לקערית הלחם ככל שהמקום מאפשר). אופים כ-10 דקות, עד שהלחם מזהיב והביצים מתייצבות. מגישים מיד.

 

 

שכבות יוגורט וטחינה עם פירות יבשים ואגוזים

הכול פה ממכר: החל מהקומבינציה המזרח תיכונית (ההגיונית, אם תחשבו על זה רגע) בין טחינה ליוגורט, וכלה בעובדה שמעורבים פה גם אגוזים וצימוקים, מטוגנים בחמאה חומה. הכמויות כאן עובדות כמנה ראשונה בבראנץ' עתיר אוכל, אך לעתים קרובות אני מתייחסת למעדן הזה כאל ארוחת בוקר בפני עצמה, ואז הכמויות מתאימות ל-3 מנות בלבד.

 

המרכיבים

(6 מנות) 

 

3 מכלי יוגורט (450 מ"ל סה"כ, עדיף מחלב עזים או כבשים)

6 כפות חמאה

1/2 כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן או לוז

3 כפות צימוקים (או חמוציות מיובשות)

2 כפות שקדים קצוצים גס

2 כפות פיסטוקים קלויים קצוצים

4 כפות טחינה גולמית מאיכות טובה, בטמפרטורת החדר

3 כפות סוכר חום

 

ההכנה

  1. מחלקים את היוגורט בין 6 כוסות חסינות חום.
  2. ממיסים את החמאה מהחמאה במחבת מעל להבה בינונית=גבוהה, וכשהיא מתחילה להשחים קצת מוסיפים את האגוזים, הצימוקים, השקדים והפיסטוקים, מערבבים ומנערים קצת את המחבת, וממשיכים לערבב ולנער עוד כדקה=שתיים, עד שהחמאה מבעבעת וצבעה הופך חום. מסירים מהכיריים, מוסיפים מיד את הטחינה ו-2 כפות מהסוכר החום ומערבבים היטב. מצננים קצת ומסדרים בכוסות, מעל היוגורט.

 

בלאדי מרי

משקה בראנצ'ים לוהט, שכדאי להתחיל לשתות רק כשברור לחלוטין שכל מה שנותר לעשות אחר כך זה לאכול עד כלות ולשוחח שיחות בטלות. גם אם אין לכם שייקר (המכל האטום שמשמש ברמנים מקצועיים לשקשוק משקאות) - תוכלו להכין בלאדי מרי בקלות. הכמויות ניתנות כאן בכוסות ביתיות ולא בכוסות מידה של בר (כשכתוב 2 כוסות וודקה בבקשה למלא את אותן כוסות שבהן אתם שותים בבית מיץ, ולא כוסות מידות זערוריות של "שוט").

 

המרכיבים

(8 כוסות גבוהות)

 

2 כוסות וודקה

4 כוסות מיץ עגבניות

4 כפות מיץ לימון טרי

4 כפיות רוטב וורסטשייר

4 כפיות רוטב טבסקו

10 קוביות קרח

8 גבעולי סלרי עם העלים

 

ההכנה

שמים מחצית הכמות מכל מרכיב בקערה גדולה, מוסיפים 5 קוביות קרח ומערבבים במהירות ובחוזקה בכף עץ כמה פעמים, עד שטועמים – והמשקה קר. יוצקים ל-4 כוסות, נועצים בכל כוס גבעול סלרי עם העלים ומגישים מיד. שמים את שאר המרכיבים בקערה, מוסיפים עוד 5 קוביות קרח וחוזרים על התהליך. מגישים מיד.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
בראנץ' של שבת
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת איילת הירשמן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים