שתף קטע נבחר

סקירה: אנטי וירוס NOD32

תוכנת האנטי וירוס NOD32 זכתה בפרסים רבים, והיא ידועה כאחת מתוכנות האנטי וירוס הטובות ביותר שיש כיום, אבל יש לה גם חסרונות. בדקנו

אחת התוכנות הפופולריות ביותר בקרב התגובות לרוב הכתבות הנוגעות באבטחה, היא NOD32. התוכנה בעלת השם המשונה בעברית, צברה לעצמה לא מעט אוהדים. בניגוד לרוב תוכנות ההגנה, מפתחת NOD32 מעדיפה להגן על המחשב שלכם רק נגד וירוסים, והתוכנה לא כוללת firewall, בינתיים בכל אופן.

 

התקנה

לפני ההתקנה תצטרכו לגלוש לאתר ההרשמה של החברה, להקליד מספר המופיע על העטיפה של התוכנה ורק אז לקבל במייל את שם והסיסמה שלכם, לצורך ההתקנה ועדכונים. לטעמנו זה צעד מעט מיותר, אבל לא נורא. בעיה נוספת היא

 שאם תקלידו סיסמה לא נכונה – לא תקבלו שום אינדיקציה לכך, אלא רק אישור מוטעה כאילו השם והסיסמה יגיעו אליכם בדואר האלקטרוני. בפועל, שום דבר לא יקרה, עד שתנסו שוב או עד שתפנו לתמיכה הטכנית.

 

בתחילת ההתקנה עצמה תוכלו לבחור בין שלוש אפשרויות התקנה: פשוטה, מתקדמת או למומחים, כאשר גם במתקדמת ביותר ניתן להשאיר את סימוני ברירת המחדל, ולעבור את האשף בקלות יחסית. תוכלו להיעזר בקובץ PDF עברי אשר מגיע על דיסק ההתקנה, המכיל הוראות מפורטות.

 

במהלך ההתקנה קיבלנו אזהרה להסיר תוכנות אנטי וירוס אחרות שמותקנות על המחשב – כדי שלא יהיו התנגשויות. מכיוון שלא הסרנו אותן, גילינו מאוחר יותר שאכן היו התנגשויות.

 

בסיום ההתקנה אתחלנו את המחשב מחדש, והתוכנה עלתה ברקע. לאחר ההתקנה, NOD32 ביצעה עדכון עצמאי של התוכנה, אך לא הזכירה לנו לבצע סריקה של המחשב.

 

ממשק לא פשוט

למרות השיפור שהוצג בגירסה 2 של התוכנה, מבט ראשון על הממשק, למי שלא מכיר אותה קודם, עלול להרתיע מעט - בעיקר משתמשים פשוטים. NOD32 מזכירה מעט תוכנת מסרים מיידיים (חלון צר עם רשימת טקסט), אך את הרשימה שנמצאת שם לא ניתן להבין בקלות (פירוט בהמשך). כמו כן מספר האפשרויות שיש לתוכנה הזו הוא עצום, ולכן יקשה על לא מעט משתמשים.


 

במסך התוכנה תתקלו בכמה אפשרויות, כאשר רוב השמות שלהן ידועים רק למי שמכיר את NOD32 – לשאר זה יראה כמו סינית בהתחלה. לחיצה על כל אחד מהם יפתח חלון נוסף ובו אפשרויות נוספות להגדרות מתקדמת יותר. AMON בודק שלא יעשו שינויים לא רצויים למערכת הקבצים שלכם, DMON מגן על מסמכים, EMON מגן על דואר אלקטרוני, IMON מגן על תנועה מהאינטרנט ו-NOD32 נותן אפשרויות סריקת וירוסים.

 

מה חדש?

בגירסה 2.5 התווספו הגנה כנגד תוכנות ריגול (spyware), והגנה משופרת כנגד התפשטות של תוכנות רושעה לא ידועות (אשר לא נמצא להן עדיין פתרון). בגירסה 2.7, אותה בדקנו הפעם, שופרה ההגנה כנגד rootkits, נגת תוכנות פרסום (Adware) ונגד מזיקים שונים (malware). הגירסה האחרונה גם תומכת במערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט – Windows Vista.

 

לסיכום

NOD32 ידועה כאחת מתוכנות האנטי וירוס הטובות ביותר שקיימות כיום בשוק.

מלבד היכולת שלה למצוא וירוסים בצורה יעילה - גם כאלו שעדיין לא נתגלו - NOD32 עושה את העבודה בזריזות יחסית ובשימוש קטן של משאבי מערכת. סריקה יסודית של כונן קשיח מלא בגודל 30GB לקחה לנו כשעתיים וארבעים דקות. כשהתוכנה מוצאת וירוס, ניתן להגדיר לה להודיע למשתמש בעזר דואר אלקטרוני או הודעה למסנג'ר של מיקרוסופט.

 

החיסרון העיקרי של התוכנה הוא בכך שהיא לא פשוטה למשתמשים פשוטים, וכדי להפיק את המירב ממנה, צריך להיכנס לקבי התוכנה. משתמשים מתקדים יכולים להפיק ממנה המון, בעיקר על ידי שימוש באפשרויות הרבות ש-NOD32 מציגה.

 

חיסרון נוסף, שלא כולם יסכימו שהוא חיסרון, הוא שכיום רוב תוכנות ההגנה מספקות הגנה מלאה על המחשב, כאשר אחד החשובים בהם הוא ה-firewall. משום ש- NOD32 לא מציאה פתרון לכך, לטעמנו מדובר בחסרון משמעותי. משתמשים רבים יעדיפו לקנות חבילה אחת, יקרה יותר, אשר תספק הגנה מלאה יותר על המחשב שלהם.

 

יכול להיות שבגירסאות הבאות כן יחליטו ב-Eset להוסיף את האפשרות הזו, אך בינתיים, מי שמעוניין להשתמש בפתרון שלה, יצטרך להיעזר ב-firewall נוסף, בתשלום או חינמי (כמו למשל ה-firewall הבסיסי של Zonealarm, אותו ניתן להוריד מכאן).

 

מחיר רשמי: 159 שקלים. להשוואה בערוץ הקניות של ynet לחצו כאן.

 

ציון:


 

יתרונות: אנטי וירוס מצוין, לא מקשה מאוד על המחשב, מהירה, שנה עדכוני וירוסים ועדכוני תוכנה

 

חסרונות: אין firewall, לא פשוטה לשימוש

 

שורה תחתונה: מיועד למי שרוצה תוכנה טובה מאוד ומתקדמת, אבל אל כל כך מיועדת למתחילים, ולמי שלא צריך firewall

 

אתר החברה בישראל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים