שתף קטע נבחר

דו"ח: 2006 - הקטלנית ביותר לאנשי תקשורת

איחוד העיתונאים הבינלאומי מדווח כי 155 אנשי תקשורת נהרגו השנה ברחבי העולם. בארגונים מצביעים על עיראק ומדינות אמריקה הלטינית כמסוכנות ביותר לעיתונאים. בדו"ח אחר שפרסמו "עיתונאים ללא גבולות נטען כי גם האיומים על כתבים הגיעו לשיא חדש

עיתונאים תחת אש: שנת 2006 היתה הקטלנית ביותר לעיתונאים ואנשי תקשורת ברחבי העולם, במהלכה נרשמו לפחות 155 רציחות או מקרי מוות בנסיבות שאינן ברורות. כך עולה מדו"ח שפירסם אתמול (א') איחוד העיתונאים הבינלאומי. 22 נוספים נהרגו בתאונות במהלך עבודתם.

 

מנתוני הארגון, בו חברים יותר ממיליון עיתונאים מכ-100 מדינות, עולה כי גם בשנה החולפת היתה עיראק המדינה המסוכנת ביותר לעיתונאים, כאשר 68 עובדים בכלי תקשורת שונים נהרגו בה. גם במדינות אמריקה הלטינית, ובעיקר במכסיקו, קולומביה וונצואלה, נרשם מספר גבוה של עיתונאים שנהרגו - 37. הדו"ח מתייחס לכל מי שהועסק בגוף תקשורת ונהרג בעת ביצוע עבודתו, ובהם כתבים, צלמים, פרשנים ונהגים.

 

המזכיר הכללי של האיחוד, איידן ווייט, אמר כי "2006 היתה השנה הגרועה ביותר שנרשמה. זו היתה שנה של אכזריות ופטירה מעונש בכל הקשור להרג עיתונאים". בהצהרה שפרסם הוסיף ווייט: "התקשורת הפכה חזקה יותר ועיתונאות נעשתה מסוכנת יותר".

 

במקביל פירסם הארגון "עיתונאים ללא גבולות" דו"ח מתון יותר ולפיו שנת 2006 היתה הקטלנית ביותר אחרי 1994. במהלך השנה, נהרגו 81 עיתונאים וכן 32 עובדים בכלי התקשורת. לפי הארגון, רק לפני 12 שנים - במהלך רצח העם ברואנדה - נרשם מניין הרוגים גבוה יותר של כתבים, שעמד על 103.

 

לפי הדו"ח, נחטפו השנה 56 עיתונאים, כאשר 17 מהם נשבו בעיראק ושישה ברשות הפלסטינית. מ"עיתונאים ללא גבולות" נמסר עוד כי ב-2006 נעצרו 871 כתבים וכי איומים או התקפות עליהם הגיעו לשיא חדש של 1,472 מקרים.

 

באיחוד העיתונאים אמרו כי הם מברכים על הצעת ההחלטה שקיבלה החודש מועצת הביטחון של האו"ם, שמגנה כל תקיפה של עיתונאים באזורי עימות. מדובר בהחלטה הראשונה שאימצה המועצה בנושא. לדברי ווייט, "זו נקודת האור היחדיה בשנת דכדוך מתמשך. אנחנו רוצים לראות ענישה כנגד מדינות שמתירות פטירה מעונש במקרים של הרג עיתונאים".

   

בין המקרים שצויינו בדו"ח היה הריגתו של צלם סוכנות הידיעות איי.פי, שנורה על ידי חמושים בעיר מוסול שבעיראק - לאחר שאלה הבחינו כי הוא מצלם עימותים שפרצו בינם לבין שוטרים. כמו כן, צויינה רציחתה של העיתונאית אנה פוליטיקובסקיה ברוסיה, שנורתה בפתח ביתה. בפדרציית העיתונאים אומרים כי יותר מ-200 עיתונאים נהרגו מאז 1993 ברוסיה, וכי 40 מקרי רצח שבוצעו מאז עלה הנשיא ולדימיר פוטין לשלטון טרם נפתרו בצורה משביעת רצון.


פורסם לראשונה 31/12/2006 23:46

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
עיראק. המסוכנת ביותר
צילום: רויטרס
עיתונאים ללא גבולות במחאה על רצח פוליטיקובסקיה
צילום: איי אף פי
מומלצים