שתף קטע נבחר

קזחסטן: מאסר על תנאי לבלוגר שעלב בנשיא

עיתונאי איש אופוזיציה טען בשתי רשימות שפרסם באתר האינטרנט האישי שלו כי אנשיו של הנשיא, נורסולטן נזרבאייב, עומדים מאחורי רציחתו של אחד מראשי האופוזיציה. הוא הועמד לדין והשופטת הרשיעה אותו וגזרה עליו שנתיים מאסר על תנאי

בית משפט בקזחסטן גזר היום (ב') עונש של שנתיים מאסר על תנאי על פעיל אופוזיציה, בטענה שהעליב את הנשיא, נורסולטן נזרבאייב, באתר האינטרנט האישי שלו. הפעיל, קזיס טוגזבאייב, בן 58, הורשע בשל שתי רשימות שפרסם באתר האינטרנט שלו, שבהם טען כי נזרבאייב אחראי לרציחתו של אחד מראשי האופוזיציה במדינה, בפברואר 2006.

 

"טוגוזבאייב העליב באופן פומבי את כבודו של הנשיא ואת הגינותו", אמרה נטליה רוסאקובה, שופטת בית המשפט המחוזי בעיר אלמאטי, בעת שקראה את פסק הדין. התובע במשפט דרש להטיל על טוגוזבאייב עונש של שלוש שנות עבודת פרך במושבת עונשין, אך השופטת החליטה לרכך את העונש - בשל גילו המבוגר של טוגוזבאייב ולאור העובדה שלאיש אין עבר פלילי.

 

רציחתו אשתקד של מנהיג האופוזיציה המתון, אלטינבק סרסנביולי, גרמה לאופוזיציה להאשים את ממשלתו של נזרבאייב בטיוח הפרשה. אמנם עשרה חשודים, בהם קציני צבא, נעצרו במעורבות בפרשה, אבל האופוזיציה טענה שהמשפט היה מלאכת רמאות, שנועדה להסתיר את זהותם של רוצחיו האמיתיים של סרסנביולי.

 

טוגוזבאייב טען כי אנשיו של נזרבאייב עומדים מאחורי הרצח. באחת הרשימות שפרסם, טען טוגוזבאייב כי "במובן מסוים, נזרבאייב הוא הרוצח".

 

שליט קזחסטן, שנמצא בשלטון מאז 1989, הביע תמיכה בגרסה הרשמית, לפיה סרסנביולי נרצח בשל סכסוך אישי עם פקיד ממשל בכיר. מרביתם של כלי התקשורת במדינה נמצאים בשליטת המדינה - וכל ביקורת על השליט אסורה. עיתונאים המזדהים עם האופוזיציה נאלצים לפרסם את רשימותיהם בעיתונים מחתרתיים מעוטי-תפוצה - או באינטרנט.

 

השימוש באינטרנט אינו נפוץ בקזחסטן, בין היתר בשל שטחה הגדול של המדינה שממוקמת במרכז אסיה, ביחס למספר תושביה המצומצם. מרבית משתמשי האינטרנט מרוכזים במרכז העסקים של המדינה, באלמאטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זום 77
נזרבאייב. "רוצח, במובן מסוים"
צילום: זום 77
מומלצים