שתף קטע נבחר

הזמנת בלוגרים לסקר את כנס איגוד האינטרנט – יוזמה יפה, ביצוע כושל

בעקבות הבית הלבן, ביל גייטס ואחרים, גם איגוד האינטרנט נקט ביוזמה מבורכת של הזמנת בלוגרים לסיקור הכנס השנתי, שייערך בחודש הבא. ששת הבלוגרים שייבחרו יהיו פטורים מהתשלום (היקר) עבור ההשתתפות באירוע.

 

היישום, עם זאת, כושל למדי – הוחלט על "ועדה מסדרת", בהשתתפות כרמל וייסמן, רוני שני, יוני נוקד ואורי ברוכין, שיחליטו מי מהבלוגרים ראוי לסקר את האירוע ומי לא – והרי מנגנון כזה זר לחלוטין לעולם הבלוגים, הקם על חורבות ההיררכיות הישנות ומתווכי הידע למיניהם שקבעו מי ראוי ומי לא.

 

זאת ועוד, הבלוגרים ייבחרו על בסיס קטעים שיכתבו בבלוגים ויפנו באמצעות טרקבק לבלוג באתר ישראבלוג, אחת מכמה מערכות בלוגים מסחריות בישראל. זאת, במקום להקים את הבלוג באתר האיגוד. על אף טענת האיגוד כי התחרות לכל הבלוגרים, שינסו לשלוח טרקבק מבלוג בתפוז או באתר אחר וייראו בעצמם עד כמה זה לא פשוט.

 

הבלוגרים, כך התבשרנו, יישפטו על פי קריטריונים כמו איכות כתיבה, מקוריות ורעננות מחשבה. כמו כן, עליהם לעמוד בעקרונות עיתונאות בסיסים, כמו אי סילוף עובדות ומתן קרדיט, תנאים שלא כל העיתונאים שהוזמנו לאירוע עומדים בהם בהכרח.

 

החלטה תמוהה נוספת היא לפתוח את התחרות בפני כל הבלוגרים ברשת הישראלית, כולל אלה שאינם מתמקדים בנושאי אינטרנט, מחשבים ותרבות דיגיטלית. זאת למרות שעליהם לכתוב בבלוג שלהם קטע אחד או יותר שעוסק בנושאים שיידונו בכנס. האם, לשם השוואה, מוזמנים לאירוע עיתונאים פוליטיים ומדיניים? בוודאי שלא.

 

איך אפשר לעשות את זה נכון? אמנם, בישראל אין אתרים כמו blogpulse או Technorati. הבלוגוספירה הישראלית קטנה וצעירה מדי. אך אפשר לקבוע כמה קריטריונים פשוטים, כמו מתן הזמנות לסיקור לכל בלוגר הסוקר את התחום, אשר בלוגו פעיל לפחות חצי שנה וכתב לפחות קטע אחד בשבוע. בניכוי העיתונאים-בלוגרים, שממילא מוזמנים לסקר את האירוע מטעם העיתון או האתר המעסיק אותם, באיגוד יגלו שמדובר בלא יותר מ-5-6 בלוגרים.

 

מתכונת התחרות הנוכחית נידונה לכשלון - בהתחשב ב“פרס הנכסף“ הניתן לזוכים, אף בלוגר לא ישפיל את עצמו למענו כדי לזכות בכבוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים