שתף קטע נבחר

צילום: אלכס קולומויסקי

שכניו של קצב: "אין עשן בלי אש"

תושבים רבים שנאספו סמוך לבית משפחת קצב בקריית-מלאכי הסתייגו מההמולה התקשורתית במקום, אך היו גם מי שלא חששו להביע דעתם. "זו לא היתה רק מתלוננת אחת, אז מתחילים להאמין למה ששומעים", אמרה אחת השכנות. "הוא ייצא זכאי", קבע שכן אחר

מבוכה גם בבסיס האם: שעות ספורות לאחר שפורסמה הודעת משרד המשפטים, לפיה היועץ המשפטי לממשלה המליץ להגיש כתב אישום  נגד הנשיא, נאספו שכנים רבים סביב בית משפחת קצב בקריית מלאכי. מרביתם העדיפו רק לשמוע ולא להשמיע, וכמעט כולם הסתייגו מחשיפה בפני המצלמות והמיקרופונים שהוצמדו אליהם.

 

 

"אנחנו שכנים כבר שנים רבות ואין לנו שום עניין להביע את דעתנו", אמרו אחדים מהשכנים. "מה שנגיד יכול להתפרש לכל מיני כיוונים". קשישה שהנוכחות התקשרותית המוגברת הוציאה אותה מכליה, אף הדפה בשתי כפות ידיה את המצלמה תוך שהיא קוראת לעבר העיתונאים: "אתם משוגעים. מה אתם רוצים ממנו?"

 

"לא תוציאו ממני מלה רעה אחת עליו", אמרה זו'לייט זונס, המתגוררת בבית הסמוך לבית משפחת קצב. "אנחנו מכבדים אותו ונמשיך לכבד אותו". שכן אחר הוסיף: "אנשים פה לא ידברו, הם פוחדים; כל אחד רוצה לשמור על עצמו".

 

אבל למרות הרתיעה מהתקשורת, נמצאו גם מספר אמיצים שלא חששו להביע את דעתם באופן ברור. "כל-כך שמחנו כשהוא נבחר לנשיא והביא לנו כל-כך הרבה כבוד", אמרה אילנה עטיה. "מי אני שאדבר עליו עכשיו? יש בית משפט והוא יחליט, אבל אני חושבת שאין עשן בלי אש. זו לא היתה רק מתלוננת אחת, אז מתחילים להאמין למה ששומעים, אבל זה באמת גורם לנו הרבה צער ובושה".

 

ראש העיר: זה יום עצוב למדינה

"אני כל-כך מצטער", אמר תושב העיר שביקש להישאר בעילום-שם. "קשה להאמין להחלטה על אישום באונס". שכן אחר, אבנר סאלח, סיפר על היכרותו רבת השנים עם האזרח מספר אחת. "אני מאמין בחפות האיש וסבור שפשוט העלילו עליו. כל השנים היה לה (לעובדת א') טוב איתו, ומשלא נענה לבקשותיה הכספיות אז החליטה לסבך אותו? הוא ייצא זכאי", קבע סאלח בפסקנות.


האור בביתן השומר היה אות החיים היחיד. בית קצב (צילום: אמיר כהן)

 

הקולות המסנגרים על קצב נשמעו בבירור ובקול רם, ואולם היו גם קולות שקטים שטענו כי יש דברים בגו. "היועץ המשפטי לממשלה בחן ובדק היטב את צעדיו וטוב שכך", אמרה אחת השכנות. "אם החליט מה שהחליט - טוב שבית המשפט ייתן את דעתו בנושא".

 

אחרים טענו כי התקשורת חרצה את דינו של הנשיא עוד לפני שהגיע המישור המשפטי לכדי מיצוי. שכן נוסף שמיאן להזדהות אמר: "אם הנשיא היה מביא ראיות מוצקות, לא היה מוגש נגדו כתב אישום חמור כל כך".

 

"אני מכיר את קצב מ-1979 כשעליתי לישראל", סיפר חבר מועצת העיר, בוריס בורוכוב. "אני מקווה שייצא זכאי, כי אני המום מהאישום. אונס?".

 

וכל אותה עת נותרו האורות כבויים בבית הנשיא. הביתן המואר שבו ניצב חייל מג"ב בפתח בית הנשיא היה אות החיים היחידי. גם בני משפחת קצב העדיפו לשמור על שתיקה ולא לדבר עם התקשורת.

 

"זה יום עצוב למדינת ישראל", אמר ראש עיריית קריית-מלאכי, מוטי מלכה, מוקדם יותר אחר הצהריים. "מדובר באדם ששירת שנים רבות את הציבור והיה גם ראש עירייה. אני רוצה לאחל לו שחפותו - כפי שהוא טוען - תצא אל האור. איני רוצה לתת לגיטימציה למעשים, אבל חשוב שזכאותו תצא לאור כי זה חשוב לעם, למדינה, למשכן הנשיאות ולתושבי העיר בפרט".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זונס. "נמשיך לכבד אותו"
צילום: צפריר אביוב
עטיה. "הרבה צער ובושה"
צילום: צפריר אביוב
מומלצים