שתף קטע נבחר

עמק הסיליקון של הערבה - המשקים החקלאיים

460 משקים חקלאיים בערבה תורמים 60% מהייצוא הטרי החקלאי של מדינת ישראל. פלפלים, עגבניות וחצילים ייחודיים מסוגים ובצבעים שונים צובעים לנו את הצלחת ויוצגו ביום פתוח בסוף השבוע

נתקלתם פעם בפלפל שנראה כמו חציל? טעמתם פעם שלפח? הוספתם לסלט עגבניית שרי צהובה? ביישובי הערבה, מסתבר, החקלאים עובדים במרץ וללא לאות על פיתוחים חדשים כדי שיהיה לכולנו יותר מעניין על הצלחת. וכדי להתגאות בחידושים ובגידולים, מחלקת המו"פ של הערבה התיכונה והצפונית מקיימת ב-1 בפברואר יום פתוח ותערוכה חקלאית בתחנת יאיר ליד מושב חצבה, תחת הסיסמא: "בערבה - חושבים ירוק ורואים רחוק".

 

כ-30 אלף דונם של ירקות ומטעים גדלים בערבה, מתוכם 14 אלף דונם פלפל. לדברי אילון גדיאל, מנהל המו"פ בערבה התיכונה והצפונית, "הפדיון הכללי עומד כרגע על כמיליארד שקל בשנה, כשהמטרה שלנו היא כמובן להגדיל אותו כל שנה יותר ויותר" .

 

גדיאל מספר עוד, כי "המו"פ משרת בסך הכל כ-460 משקים חקלאים שמייצרים היום בסביבות 60% מהייצוא הטרי החקלאי של מדינת ישראל ו-15% מייצוא הפרחים של ישראל.  לדברי גדיאל, בערבה התיכונה מגדלים בעיקר פלפל לסוגיו השונים, עגבניות, חצילים, פרחים ומטעים, כרם וגם תבלינים. הכל כמעט מיועד לייצוא, בעיקר בעונת החורף". 
   

"כל הירקות", אומר גדיאל, "גדלים בערבה בתנאים שעומדים בסטנדרטים הכי מחמירים של רשתות המזון המובחרות באירופה ובארה"ב, כשהיום אנו עובדים גם האפשרות להגיע איתם לשוק היפני. חלק מזה בזכות פרויקט שנקרא ערבה נקייה שבעזרתו אנחנו שומרים על התרבות החקלאית ועל ההקפדה בשימוש הולך ופוחת בחומרי הדברה מזיקים. הפירות הייחודיים גדלים בתנאים של סביבה נקייה עם הדברה משולבת שמאפשרת להשתמש באויבים טבעיים ולא בחומרי הדברה". 

  

"ביום הפתוח", מוסיף ואומר גדיאל, "תוצג מיטב התוצרת של הערבה וההתקדמות בחקלאות ובטכנולוגיה לפני קהל מהארץ ומחו"ל, שרואה את עמק הסיליקון של הערבה בייצור ירקות, פרחים ומטעים. בתערוכה משתתפים חקלאים מכל הארץ, חוקרים, אנשי אקדמיה חברות יצוא ושיווק וגם אורחים מחו"ל שבאים לראות ההישגים להתרשם מהמחקר וההתקדמות הטכנולוגית בישראל".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירקות בן אדם, ירקות
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים