שתף קטע נבחר

קדרק - מה שיוצא ממרק ותבשיל קדרה

הוא יותר סמיך ממרק, אבל יותר דליל מקדרה – הכירו את ה"קדרק" או  "stoup" באנגלית (stew & soup). מחדשת הלשון האנגלית היא רייצ'ל ריי, שעושה קרירה מטאורית מבישול ביתי, פשוט ומהיר – וחיוך של מליון דולר. ריי היא מפעל של אדם אחד הכולל תוכניות בישול, טוק-שואו יומי, מגזין אוכל ולמעלה מ-20 ספרי בישול -  ואת כל זה היא הספיקה לעשות לפני גיל 40. רק השנה היא מצאה כמה דקות כדי להתחתן עם איזה בן אצולה איטלקי.

 

הקדרקים של רייצ'ל ריי הם כאמור שילוב של מרק וקדירה. העיקרון המנחה הוא להכין בסיס של מרק ואז להכביר עליו תוספות, עד שאלו הופכות לעיקר והמרק הולך להתבייש בפינה. הבישול – כמו תמיד, פשוט ומהיר מאוד, מותר ואף רצוי להשתמש בקופסאות שימורים, אבקות מרק ומוצרים חצי-מוכנים כל עוד אפשר להשיג את המטרה: להגיש אוכל חם וביתי לשולחן בתוך פחות מחצי שעה.

 

אגב, סטופ הוא לא חידוש הלשון היחידי של רייצ' (כמו שאוהבים לקרוא לה) – היא טבעה ביטויים כגון "יאמו!" (yamo!) – שמתאר משהו טעים במיוחד, או "evoo" שהוא שמן זית כתית מעולה (extra virgin olive oil) – האמריקאים, מיותר לציין, פשוט מתים עליה.

 

הקדרק שלפניכם הוא בבחינת "מרק כפתור": היו לי שלוש עגבניות במקרר (שהתחילו להשחיר...) וקופסת שימורי חומוס, ובמקרה נשארו שתי נקניקיות שמנמנות משבת... את השאר ליקטתי מפה ומשם. בסוף יצא קדרק טעים, סמיך ומחמם, שמתאים פיקס לעונה.

 

קדרק חומוס, עגבניות, נקניק ופסטה

המרכיבים (ל-4 סועדים):

1 בצל גדול קצוץ דק

2-3 שיני שום קצוצות

2-3 עגבניות בשלות – קצוצות

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 קופסה גרגרי חומוס משומרים – או כוס וחצי של גרגרי חומוס מבושלים

חופן גדול של אטריות או כוס פסטה קצרה

2 נקניקיות צ'וריסו שמנמנות קצוצות לקוביות, או 200 גרם בשר מסוג אחר (קוביות פסטרמה, חזה עוף, חזה בקר – רצוי מעושן)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:
  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל.
  2. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים שום, מטגנים ביחד 2 דקות. מוסיפים עגבניות ומטגנים ביחד תוך ערבוב 2-3 דקות.
  3. מוסיפים רסק עגבניות, גרגרי חומוס ו4 כוסות מים. מערבבים היטב. מרתיחים ומורידים מהאש.
  4. במקביל מטגנים במחבת את קוביות הנקניקיות (או כל בשר אחר).
  5. מבלנדרים את המרק (עם בלנדר מוט או מערבל מזון) ומרתיחים שוב. אם הוא סמיך מדי אפשר לדלל. מוסיפים את הנקניקיות והפסטה. מבשלים 10 דקות, עד שהפסטה מוכנה, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. זהו, אפשר לאכול את הקדרק. שימו לב שהפסטה מתרככת מאוד בשהייה ממושכת במרק. עדיף לחסל אותה במיידי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילוםף שי רוזנצוויג
בין מרק לקדרה. "קדרק"
צילוםף שי רוזנצוויג
מומלצים