שתף קטע נבחר

ראש בראש: הדור הבא של קונסולות המשחקים

הדור הבא של קונסולות המשחקים מציע הרבה יותר מאשר רק משחק. שתיים מהן מתיימרות להיות מרכז בידור ביתי והשלישית לא מפגרת רחוק מאחור. בדקנו אותן לעומק

כשחברת סוני השיקה את Playstation2 בשנת 2000, היא הציגה ברוב חוצפתה את הקונסולה הזו ככוכב שביט שיכחיד את שאר המחשבים, שהיו מצויים אז בבית - בין אם בחדר העבודה או בסלון. כידוע, זה לא קרה. מזה כמה שנים אפשר באמת לראות קונסולות משחקים כאביזר סלוני כמעט תקני (בסלון טיפוסי של גיימר), אך משום מה, הן לא ממש עומדות בציפיות שמפתחיהן תולים בהן. כך היה לפחות עד עכשיו.

 

מחסלים מפלצות בסלון

הצעצועים החדשים מבית מיקרוסופט, Nintendo וסוני מתחילים להדאיג את יצרני המחשבים האישיים, ובצדק. הקונסולות הללו יכנסו אליכם הביתה כמכונות משחקים, ואז - בלי שתשימו לב הן יסתננו אל שאר היבטי חייכם.

 

אפילו הגרסה החדשה של Nintendo מציעה יכולות Wi-Fi מובנות, וכן את היכולת לגלוש ברשת (לראשונה בקונסולה של Nintendo). במילים אחרות - גיימרים, אם אתם צריכים לשכנע את רעייתכם שהגיע הזמן לשדרוג, אתם יכולים לנפנף בתכונות הנוספות הללו. הרי לא כולם מחסלים מפלצות בסלון אחרי יום עבודה.

 

להנאתם של צרכני הבידור בקצה העליון, קונסולות Playstation 3 ו-Xbox 360 משווקות כאביזרי בידור אולטימטיביים. חוויית משחקי וידאו היא רק חלק מהחבילה הכוללת. על מנת לשלהב את הצרכנים שאינם גיימרים בנשמה, המכשירים הללו מציעים תכונות מדליקות כמו תצוגה גרפית המלווה את המוזיקה במסיבות ריקודים, והצגת סרטים באבחנה גבוהה (HD).

 

קצו של המחשב האישי?

למרות שNintendo בהחלט מתחרה בשוק המשחקים, היא משאירה את התחום הרחב יותר של הבידור הביתי ליריבות. החברה תישאר ממוקדת בשוק המשחקים. נראה שאין לה נקיפות מצפון על כך שהיא משאירה את שוק השרתים הביתיים למתחרותיה. גם Nintendo מנסה לקרב אליה לקוחות חדשים שאינם גיימרים טיפוסיים. היא עושה זאת באמצעות משחקים חדשניים בעלי טווח משיכה רחב יותר מבעבר. דוגמה לכך - משחק המאפשר לשחקן לנופף באוויר בשלט ה-Wii על מנת לנצח על תזמורת.

 

האם הדור החדש של הקונסולות מסמן את קץ המחשב האישי? אנחנו לא חושבים כך. עדיין לא. אבל היום הזה מתקרב. אם אתם שוקלים לשדרג לאחת מהקונסולות החדשות, בין אם לשימוש כמכונת משחקים מסורתית או כדי ליהנות מהתכונות החדשות שהן מציעות, קראו את הכתבה הזו, כדי להבין מי מהן היא המתאימה ביותר עבורכם.

  

Xbox 360 

במהלך הפיתוח של Xbox 360, שקלו מנהלי מיקרוסופט ברצינות לבסס אותה על מערכת ההפעלה חלונות, ובכך להפוך אותה למחשב אישי לכל דבר. בסוף הם החליטו להימנע מאפשרות זו, ובחרו לעצב את Xbox 360 כמוצר משלים למחשבי מרכז מדיה.

 

מחשבים מסוג זה לא היו נפוצים עד כה בישראל, אולם עם ההשקה של Vista לשימוש ביתי אנו צפויים לראות יותר ויותר מרכזי מדיה - דוברי עברית - בסלון הישראלי. Xbox 360 לא תוכננה להיות מכשיר העומד בפני עצמו. היא עוצבה כמוצר שיתאים לקו המוצרים הכולל של מיקרוסופט.

 

ג' אלארד, מי שעמד בראש הצוות שעיצב את טכנולוגיית הקונסולה, משווה את תהליך הפיתוח לפיסול. הצוות שלו התחיל עם רעיונות רבים, שעם הזמן לבשו צורה וסותתו עד לקבלת הצורה הנוכחית של הקונסולה. מיקרוסופט לא מסתפקת

בהיותה של Xbox 360 קונסולת משחקים. היא מעונינת למצב אותה כ"מרכז העולם הדיגיטלי" של המשתמש. אבל אפילו בתור מרכז, Xbox 360 פועלת כחלק ממכלול של אביזרים.

 

אם לומר את האמת, בחלק מהמשימות שיועדו לה היא מוגבלת יותר מהמחשב האישי. "מיקרוסופט ערכה מחקר על מנת לגלות האם בעלי קונסולות רוצים לגלוש באמצעותן ברשת. יכולת זו דורגה המקום נמוך מאוד, ולכן היא לא נכללה בתכונות המכשיר", אומר סקוט הנסון, ראש קבוצת הטכנולוגיה המתקדמת במיקרוסופט.

 

"האם אנו צריכים לאפשר לאנשים גישה לבלוגים?", שואל הנסון. "התחושה שלנו היא שזה לא מה שגיימרים רוצים לעשות בסלון המשפחתי".

 

הודות לעובדה שלא נכללו בקונסולה יכולות מלאות של מחשב, הצליחה מיקרוסופט להוריד את עלות הייצור של הקונסולה, ובעקבות כך גם את מחיר השוק שלה. במהלך השנה האחרונה נמכרה הקונסולה ברחבי העולם במחיר 400 דולר עבור הגרסה בעלת הכונן הקשיח ו-300 דולר עבור גרסת ה-Xbox 360 Core, ללא הכונן הקשיח. למרות זאת, על מנת להפוך את ה-Xbox 360 למחשב מוכוון בידור אמיתי, צרכנים יאלצו לשלם יותר מאשר 300 דולר.

 

הרחבת מרכז המדיה

כאמור, מיקרוסופט לא רוצה לנגוס בעולם המחשבים האישיים, אלא להשלים אותו באמצעות הקונסולה. לכן כוללת הקונסולה Windows Media Center Extender מובנה. תכונה זו מקנה לה גישה לכל סרט, תמונה או מוזיקה המאוחסנת על גבי מחשב המצויד במרכז מדיה בבית.

 

כך יכולה הקונסולה להזרים תוכן מדיה לטלוויזיה אליה היא מחוברת, אפילו אם המחשב והקונסולה נמצאים בחדרים נפרדים. כל עוד שני המכשירים מחוברים לאותה רשת ביתית, הקונסולה יכולה להזרים את תוכן המחשב.

 

בשונה ממחשב מרכז מדיה, שמאחסן על פי רוב את התוכן באופן מקומי, Xbox 360 היא בעיקר צינור מעבר. המחשב האישי מטפל במשימות עיבוד רציניות, כמו המרת פורמטים או אחסון, בעוד Xbox 360 מפענחת תוכן ומעבירה אותו לטלוויזיה או לסטריאו. על מנת לחבר את Xbox 360 למחשב מרכז מדיה, עליכם להוריד תוכנת עזר אל המחשב. אתם צריכים להתקין את Windows Media Connect החינמית מתוך האתר של מיקרוסופט.

 

ממד נוסף למוזיקה ולתמונות

Xbox 360 משדרגת את חווית ההאזנה למוזיקה. כשאתם בוחרים קובץ מוזיקה מתוך מחשב מרכז המדיה, הוא מזרים אותו אל הטלוויזיה או אל המגבר ויוצר תצוגת אורות המדמה אורות מועדון ריקודים, הזזה ומשתנה בהתאם לקצב המוזיקה.

 

אתם יכולים לחבר iPod או נגני MP3 אחרים אל שקע ה-USB של ה-Xbox 360, ולהזרים שירים ב-MP3 מתוך הנגן אל ה-Xbox ואל הטלוויזיה. לעומת זאת, שירים שהורדו מ-iTunes, חנות המוזיקה המקוונת של אפל, בפורמט המוזיקה המוגן Advanced Audio Coding, לא יפעלו על גבי Xbox 360.

 

אתם יכולים גם להעתיק קבצי מוזיקה מתקליטורים אל הכונן הקשיח של Xbox 360, שם הם יאוחסנו כקובצי WMA. הם לא יקודדו כ-unprotected MP3 או כקובצי Windows Media. אתם יכולים להאזין לקבצים כאלה על גבי הנגן הנייד או על גבי מחשב מרכז המדיה, אבל לא תוכלו להפיצם.

 

שימוש ב-Xbox לצפייה בתמונות הוא פשוט וקל, לא משנה אם מקור התמונות הוא מחשב מרכז מדיה על גבי רשת ביתית,

הכונן הקשיח של Xbox, נגן iPod, מצלמה דיגיטלית או נגן מדיה נייד המתחבר באמצעות כבל USB. אתם אפילו יכולים לחבר את המצלמה הדיגיטלית ישירות ל-Xbox 360 דרך שקע ה-USB.

 

שיחת ועידה בוידאו

בחודש ספטמבר השיקה מיקרוסופט את מצלמת Xbox Live Vision Camera. במסגרת שירות Xbox Live Gold ובאמצעות תוכנת Video Chat אפשר ליהנות מחוויית משחק מקוון נגד יריבים בשר ודם, בשילוב עם שיחת-וידאו. המצלמה היא השלב המתבקש הבא אחרי תקשורת עם חברים באמצעות הודעות קוליות והודעות טקסט. Xbox Live עושה זאת דרך דיבורית המתחברת אל הבקר.

 

באמצעות מצלמת Xbox Live Vision, גיימרים יכולים לצלם את עצמם ולהעלות תמונות אל "כרטיסי שחקן" (gamer cards) - דפי אינטרנט הנגישים לכלל הציבור, במסגרת שירות Xbox Live. אתם יכולים ליזום שיחת וידאו אחד-על-אחד עם חבר שמצויד גם הוא במצלמה. אתם יכולים לשנות את הצבעים והרקע של התמונות כשאתם מדברים עם חברכם.

 

כמה משחקים כמו Uno ב- Xbox Live Arcade מאפשרים ל-4 שחקנים לכל היותר להצטרף לשיחת וידאו במהלך משחק. אתם אפילו יכולים לשלוח מסר שיגרום לבקר של חברכם לרעוד במהלך שיחת קול או וידאו.

 

הקלטה וצפייה בווידאו

צפייה בשידורי טלוויזיה חיים נעשית באמצעות Xbox 360 Media Center Extender היא משימה ידידותית למשתמש, גם במרחק של כמה חדרים ממקלט הטלוויזיה. תכונה זו שימושית במיוחד כאשר הקונסולה מחוברת בחדר השינה או פשוט נמצאת במרחק גדול מהטלוויזיה העיקרית.

 

אך מחשב מרכז המדיה המשדר צריך להכיל כרטיס טלוויזיה. אם הכרטיס שלכם כולל מקלט אבחנה גבוהה תוכלו ליהנות מכך בעתיד, במידה שיהיו במחוזותינו שידורים של תוכן מסוג זה. ה-Media Center Extender תומך בכל תוכן באבחנה גבוהה. השלט מאפשר לגלול פריטי תוכן ולמיינם על פי ז'אנר, שמות שחקנים, וכדומה. ניתן לתזמן הקלטת תוכנית (היא תוקלט על גבי הכונן הקשיח של הקונסולה).

 

מערכת ההפעלה Vista תרחיב את אפשרויות הצפייה שמציעה Xbox 360. על ידי שימוש במקלט טלוויזיה דיגיטלי מבוסס Cable Card, תוכלו לצפות בתוכן באבחנה רגילה ובאבחנה גבוהה על גבי מחשב מרכז מדיה מבוסס ויסטה. "במערכת ההפעלה ויסטה תתווסף גם תמיכה בתוכן המקודד בפורמט DivX", אומר דייב אלס, מנהל חטיבת Windows Media Center במיקרוסופט.

 

תוספת היוקר של HD DVD

בשנת 2003 השלימה מיקרוסופט את אפיון קונסולת Xbox 360. באותם ימים לא היתה לחברה ברירה אלא לשלב בקונסולה את כונני הדור הנוכחי DVD-9 בתור אמצעי האחסון האופטי העיקרי. מלחמת התקנים בין מחנה HD-DVD (אשר הונהג על ידי טושיבה) ומחנה Blu-ray (של סוני) היתה רחוקה מלהסתיים.

 

לו חיכתה מיקרוסופט להכרעת הקרב, הקונסולה לא היתה יכולה להיות משווקת בשנה שעברה. אבל על מנת לעמוד

בתאריך היעד היה צריך להקריב משהו - המשחקים מאוחסנים על גבי תקליטורי DVD.

 

לאחרונה השיקה מיקרוסופט כונן HD-DVD היקפי במחיר צנוע של 200 דולר בארה"ב. זה מחיר די טוב בהתחשב בכך שנגני HD DVD ייעודיים, המסובסדים בכבדות על ידי היצרנים, עולים 500 דולר או יותר.

 

הוסיפו נגן HD-DVD ל-Xbox 360 ועלות השניים תסתכם במחיר דומה למחירה קונסולת Playstation 3 המצוידת בכונן Blu-ray מובנה.

 

אבל שלא כמו Playstation 3, כונן ה-HD-DVD הנלווה של Xbox 360 מיועד רק לצפייה בסרטים ברמת אבחנה גבוהה, ולא להפעלת תקליטורי משחקים. כאביזר הרחבה, כונן ה-HD-DVD הנלווה הוא הכרחי רק עבור חובבי סרטים.

 

למרות זאת, מיקרוסופט בחרה בפורמט HD-DVD בגלל שהוא נתפס כאמין יותר. בנוסף, הוא היה קל יותר לייצור, והיה קל יותר להגן עליו מפני העתקות. תקליטורי HD-DVD יכולים לכלול שתי גרסאות סרטים על גבי תקליטור אחד: גרסה באבחנה רגילה וגרסה באבחנה גבוהה. צד אחד ניתן להפעלה על גבי נגן DVD רגיל. הפכו את התקליטור ונגנו אותו באמצעות כונן HD-DVD.

 

Xbox 360 תשווק רשמית במהלך 2007 בישראל.

 

PlayStation 3

סוני רוצה להביס את מיקרוסופט בכל תחום אפשרי. החברה התמהמהה עם השקת הקונסולות שלה על מנת להביא את הטכנולוגיות שלה לרמת שלמות, אבל עדיין ניתן להתווכח האם חלק מהן באמת מוכנות. לדברי אנשי סוני, המחשבים האישיים מארחים מערכות הפעלה שהולכות ותופחות, ועל כן הם מאבדים את יכולת התגובה בזמן אמת.

 

בעתיד תוכל קונסולת Playstation 3 לבצע משימות רבות החורגות מתחום המשחקים. היא תהווה ממשק לחיפושים באינטרנט ולביצוע קניות מקוונות וזה רק קצה הקרחון.

 

ממשק גרפי חדש, דרכים חדשות לגלוש

לדברי קאץ היראי, נשיא חטיבת המשחקים של סוני בארה"ב, דפדפן הרשת של הקונסולה יציע חווית גלישה שונה. הדפדפן יאפשר למשתמשים לפתוח דף רשת, ואז למקם אותו על חלק ממסך טלוויזיה רחב. לאחר מכן המשתמש יוכל לפתוח דפי אינטרנט נוספים על גבי מרכז המסך.

 

"כשאתה רואה את זה בפעולה, זה משנה את חווית הגלישה הסטאטית הנוכחית", אומר היראי. "תמיד אמרנו שהמיקוד שלנו הוא בראש ובראשונה בבידור. אנחנו לא בהכרח מנסים להחליף את המחשב האישי, שהוא בעיקרו כלי יצירה ביתי.

Playstation 3 מיועדת לבידור בסלון המשפחתי. אנחנו לא מנסים להשתלט על מקומו של המחשב".

 

לקונסולה יהיה ממשק משתמש גרפי דומה לזה של הקונסולה הניידת PSP. הודות לממשק המשתמש הזה, משתמשים יוכלו לגלול את דרכם במהירות דרך שורה של אפשרויות בידור מגוונות.

 

גרפיקה עדינה אך מדהימה

גרסת ה-600 דולר של סוני תציע רמת אבחנה גבוהה של 1080p ומחברי HDMI. זה יאפשר לה לדחוס כמות פיקסלים כפולה כמעט מזו של Xbox 360 לתוך המסך. למותר לציין כי תהיה לכך משמעות אך ורק אם ברשותכם מסך בעל אבחנה גבוהה.

 

ביצועי הקונסולה, כשני מיליון חישובי נקודה צפה לשניה - מהווים מכפלה של יכולות Xbox 360, והם אכן מציעים ביצועי תלת-ממד משופרים. רוב החישובים נעשים על ידי שבב הגרפיקה RSX של nVidia. היראי אומר שפנים אנושיות יראו לכם כל כך אמיתיות, עד כדי כך שתוכלו לדעת האם דמות במשחק אומרת את האמת או משקרת - על סמך הבעות הפנים שלה.

 

סוני בוחרת ב-Blu-ray (כמובן)

פורמט Blu-ray של סוני מבדל בין Playstation 3 לבין Xbox 360. תקליטורי Blu-ray יכולים לאחסן עד 50 גיגהבייט, בהשוואה ל-9 גיגהבייט על גבי תקליטורי Xbox 360 DVD ו-30 גיגהבייט על גבי תקליטורי כונן ה-HD-DVD, שמוצע כאפשרות הרחבה למשתמשי Xbox 360. הבעיה היא שהתמיכה בפורמט מייקרת את המכשיר.

 

הגרסה היוקרתית של הקונסולה נמכרת במחיר 600 דולר (בארה"ב) בגרסה הכוללת כונן קשיח בן 60 גיגהבייט, צליל דולבי היקפי 5.1, Wi-Fi מובנה, וחריצים לכרטיסי זיכרון. הגרסה הזולה יותר עולה 500 דולר ומגיעה עם כונן בנפח 20 גיגהבייט.

 

סוני החליטה לאחרונה להוסיף עוד מחבר HDMI בנוסף לרמת האבחנה הגבוהה של 1080p, עליה היא כבר הכריזה עבור גרסת ה-500 דולר. לדברי היראי, רוב המשחקים דורשים שטח אחסון של כ-17 גיגהבייט על גבי התקליטור, עובדה שמצדיקה את החלטתה של סוני לחכות להבשלת טכנולוגיית Blu-ray.

 

האם הקונסולה שווה את ההוצאה?

כשהכריזה סוני על מחירה של הקונסולה, זה הזכיר למבקרים את הזיכרונות הרעים של מכונת המשחקים 3DO שנמכרה תמורת 700 דולר בראשית שנות ה-90'. היא כללה כונן CD ROM מובנה ורב ערך. כדי להתגונן מפני הביקורות, סוני חתכה

את מחירה של Playstation 3 בחלק מהשווקים בעולם.

 

מה שבטוח, סוני מרבה לדבר על הערך הרב שטמון במכשיר. שילוב טכנולוגיית Blu-ray החדשנית אמור לחסן את הקונסולה מפני התיישנות לשנים רבות.

 

כמובן שעדיין לא ניתן לדעת האם טכנולוגיית Blu-ray אכן תנצח בקרב מול HD-DVD. טכנולוגיית Blu-ray כבר גרמה לסוני לבעיות באספקה, והעיכובים הללו מאפשרים למתחרה Xbox 360 להמשיך להתבסס.

 

רשת: סוני רוצה להיות YouTube

כמרכז בידור, סוני משחקת בתופסת עם מיקרוסופט. וכאשר מדברים על משחקים מקוונים, יש לסוני דרך ארוכה. צפו לראות את הפלטפורמה המדוברת של סוני - PlayStation Network. אך לא בטוח שסוני תציע כבר בתחילת הדרך חבילת תוכנה ושירות המשתווה ל-Xbox Live של מיקרוסופט, שכבר צברה ארבע שנות ניסיון.

 

PlayStation Network תציע למשתמשים משחקים להורדה, משחקים מקוונים, וזירת מסחר דיגיטלית. היראי מקווה שהמשתמשים יצרו סרטי וידאו ותמונות ויעלו אותם לרשת. במילים אחרות, גם סוני רוצה להיות YouTube.

 

הרחבות אפשריות

Playstation 3 בגרסת 600 דולר תכיל חריצים ל-Memory Stick / SD / כרטיס CompactFlash, מתאם Wi-Fi 802.11 b/g מובנה, חריצים לשבעה בקרי משחק התומכים ב-Bluetooth, שקע HDMI, כונן קשיח בנפח 60 גיגהבייט, וארבעה שקעי USB 2.0 שאליהם תוכלו לחבר מצלמות דיגיטליות, נגני וידאו, ו-PSP. היראי צופה שבעתיד יהיה אפשר לחבר בין PSP לקונסולת Playstation 3. אך התקליטורים של PSP לא יפעלו על גבי הקונסולה החדשה.

 

סוני היתה גם החלוצה להשיק מוצרי וידאו נלווים דוגמת מצלמת ה-EyeToy - מצלמת וידאו שמגיבה למחוות פיזיות. סוני תציג גרסת אבחנה גבוהה למצלמה הזו, אומר היראי. רבות מן האפשרויות הבידור שאינן נוגעות ישירות למשחקים לא יהיו זמינות בתחילה. אנשי סוני מבטיחים כי הן יתווספו עם הזמן.

 

בעתיד יוכלו משתמשים "להתאמן על מטרות" עם השלט על גבי סצנות וידאו באבחנה גבוהה. כשתצפו בסרט אקשן, לדוגמה, תוכלו לירות ברובה ולראות התפוצצויות על גבי המסך (שמקרין את סרט הוידאו). בידור מסוג זה צפוי להתווסף עם הזמן.

 

Nintendo Wii

קונסולת Wii מבית Nintendo מתקרבת ככל האפשר להגדרה של חווית משחק טהורה על גבי קונסולה. למרות שהקונסולה מאחסנת משחקים על גבי תקליטורי DVD, המשתמשים אינם יכולים לצפות באמצעותה בסרטים. לטענת ג'ורג' האריסון, סגן נשיא בכיר לשיווק בחברת Nintendo בארה"ב, החברה היתה מעונינת לחסוך בעלויות ולהוריד את מחיר המוצר. "רוב הצרכנים יכולים להשיג נגן DVD בפחות מ-50 דולר, ולכן הוספת נגן DVD לא תוסיף ערך רב למוצר", הוא אומר. קונסולת Wii גם אינה תומכת באבחנה גבוהה באמת, והיא מגיעה לשיאה ברמת 480p.

 

ערוצי Wii

Nintendo בחרה לשלב גרסה בסיסית של דפדפן האינטרנט Opera בקונסולה. תוספת זו מאפשרת לגיימרים לגלוש ברשת ולהתחבר ל"ערוצי Wii" מבוססי אינטרנט. הקונסולה מתחברת לרשת הביתית באמצעות מתאם Wi-Fi המובנה. "Nintendo

רוצה למשוך גם משתמשים שאינם גיימרים לתוך סביבת Wii. לשם כך צריך לגרום להם לחוש בנוח עם הבקרים החדשניים, שמצוידים בחיישני תנועה", אומר האריסון.

 

המכשיר מאתחל לתוך תפריט הערוצים של Wii הכולל את ערוץ Mii, ערוץ תמונות, ערוץ אינטרנט, ערוץ תחזיות, ערוץ קניות, ערוץ חדשות ולוח מודעות. ערוץ ה-Mii מאפשר לכם ליצור קריקטורה של עצמכם. דמות Mii זו יכולה לשמש אתכם במגוון משחקי ותוכנות Wii.

 

אתם יכולים לאחסן את דמות ה-Mii ישירות על גבי בקר Wii. אתם יכולים לקחת את הבקר לחברים ולשחק אתו על קונסולת ה-Wii שלו, עם הדמות שיצרתם, כמובן.

 

לצייר ולקשקש

ערוץ התמונות מאפשר להציג תמונות דיגיטליות, המאוחסנות בכרטיסי זיכרון SD, על גבי מסך הטלוויזיה. אתם יכולים להשתמש בשלט Wii כדי לבצע שינויים בתמונות. למשל, אפשר לבצע תקריב או ליצור פסיפס או תצריף ואף להציג שקופיות. אפשר גם לצייר על גבי התמונות, להוסיף חותמות, ולהעתיק ולהדביק אובייקטים לתוך התמונות.

 

לוח המודעות של Wii הוא לוח שנה שדרכו חברי המשפחה יכולים לתקשר זה עם זה. אפשר להחליף תמונות ולהוריד מפות ואביזרים למשחקים.

 

תחזית תוך שניות 

ערוץ התחזית מספק תחזית מזג-אוויר מקומית שניות לאחר הדלקת ה-Wii. אתם יכולים לנווט על גבי גלובוס תלת-מימדי על

מנת לצפות בתחזיות בערים מסביב לעולם. ערוץ החדשות מספק חדשות במגוון קטגוריות. ערוץ הקניות של ה-Wii הוא המקום בו אתם יכולים לקנות נקודות Wii, הדומות לנקודות גיימר ב-Xbox Live. אתם יכולים לפדות את הנקודות בעת הורדת משחקי וידאו קלאסיים מתוך הקטלוג ההיסטורי של Nintendo לתוך הקונסולה.

 

לקונסולת ה-Wii יש 512 מגהבייט של זיכרון Flash פנימי, שני שקעי USB 2.0, ויכולת Wi-Fi מובנית. יש לה חריץ לכרטיס זיכרון SD המאפשר לשחקנים להרחיב את זיכרון ה-Flash הפנימי. נוכחות השקעים הללו מציעה פוטנציאל להרחיב את אפשרויות הבידור בעתיד. בנוסף, Nintendo תאפשר לחבר בין Nintendo DS ו-Wii באמצעות Wi-Fi.

 

הכתבה פורסמה במקור בגליון ינואר של PC Magazine. לחצו כאן לרכישת מנוי במחיר הכרות. לחצו כאן לאתר הבית של PC Magazine

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לנצח על תזמורת. Wii
צילום: פי סי מגזין
מומלצים