שתף קטע נבחר

הקנסות על זיהום ב-2006 - כ-9.2 מיליון שקל

מדובר בעלייה של 10% בהיקף הקנסות על זיהום הסביבה לעומת השנה הקודמת. הקנס הגבוה ביותר - 1.6 מיליון שקל - הוטל על בתי הזקוק בחיפה

סך הקנסות שהטילו בתי המשפט על מי שזיהם ופגע בסביבה הסתכמו בשנת 2006 בכ-9.2 מיליון שקל, עלייה שח כ-10% לעומת 2005 (כ-8.4 מיליון שקל. כך מסר המשרד להגנת הסביבה.

 

במהלך שנת 2006 טיפלה הלשכה המשפטית במשרד בכ- 558 תיקים, כאשר ב-101 מהם ניתנו פסקי דין. מרבית תיקי התביעה עסקו בענייני פסולת (40%), מים ונחלים (22%), וכן בנושאים כגון ים וחופים, שילוט, חומרים מסוכנים והדברה.

 

ב- 98 תיקים ניתנו הרשעות והרשעות חלקיות והוטלו קנסות רבים בשיעורים של מאות אלפי שקלים. הקנס הגבוה ביותר, 1.6 מיליון שקל, הוטל על בתי זיקוק לנפט עקב זיהום אוויר.

 

רותי רוטנברג, היועצת המשפטית של המשרד להגנת הסביבה, מסרה כי נתונים אלה משקפים את המשך מגמת ההחמרה של בתי המשפט כלפי מזהמי סביבה, הבאים לידי ביטוי לא רק בגובה הקנסות אלא גם בנכונות להטיל עונשים על נושאי משרה, כגון: מנהלי מפעלים וראשי רשויות, ואף בהטלת עונשי מאסר במקרים של עבירות חוזרות.

 

בימים אלה השלימה הלשכה המשפטית במשרד להגנת הסביבה

את טיפולה במספר חוקים סביבתיים, ביניהם התיקון לחוק שמירת הניקיון בעניין הטלת היטל הטמנה וחקיקת החוק למיחזור צמיגים.

 

כמו כן מקדמת הלשכה המשפטית את התיקון לחוק הפיקדון, וכן מעורבת בחקיקת חוק אוויר נקי, וביישום חוק הקרינה הבלתי מייננת, שנכנס לתוקף בימים אלה ושביצועו מחייב התקנת תקנות.

 

בעמותת אדם טבע ודין אומרים בתגובה לנתונים: "למרות שנתוני הדו"ח מצביעים על מגמה של שינוי בשנים האחרונות בהתייחסותן של רשויות החוק והמדינה במלחמתן במזהמים, עדיין לא נעשה די ובישראל כיום משתלם לזהם. האכיפה הסביבתית בישראל אינה מאיימת דייה על הגופים המזהמים מלהמשיך ולזהם".

 

במפלגת הירוקים אומרים כי "על על בתי המשפט להמשיך לפעול ביד קשה נגד מפעלים מזהמים ואף להחמיר את הקנסות. רק יד קשה תביא להפסקת הזיהום והפגיעה בסביבה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום לע"מ
זיהום נחלים
צילום לע"מ
צילום לע"מ
זיהום אוויר
צילום לע"מ
מומלצים