שתף קטע נבחר

אישום: קצין משטרת ההגירה סייע למשפחת פשע

טירן זלאי, קצין בילוש ממשטרת ההגירה, הואשם הבוקר בבית המשפט המחוזי כי שיתף פעולה עם גורמים במשפחת חרירי, אשר על רבים מחבריה נגזרו עונשי מאסר בגין סחיטות באיומים, עבירות נשק והצתות. בין היתר מואשם זלאי כי מסר לעבריינים פרטים מתוך תיק רצח, חשף מקור מידע של משטרה, ניהל בית בושת והונה נישומים תוך שיתוף פעולה עם מנהלת במס הכנסה

שוטר בשירות משפחת הפשע. המחלקה לחקירות שוטרים הגישה הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כתב אישום חמור נגד קצין בילוש במשטרת ההגירה על קשירת קשר עם ארגון הפשיעה של משפחת חרירי מג'לג'וליה.

 

על-פי כתב האישום ניצל הקצין, טירן זלאי (40), את תפקידו ומעמדו כדי להעביר מידע רגיש לגורמים פליליים ובין היתר סיפק להם התרעות ומידע מוקדם על פשיטות משטרתיות. בנוסף מואשם הקצין בהקמת וניהול בית בושת ושותפות לתרמית במס הכנסה. בצהריים יתקיים בבית המשפט דיון בהארכת מעצרו של הקצין, שמכחיש את ההאשמות. מלבד זלאי מופיעים בכתב האישום 11 נאשמים נוספים, בהם כמאל עיאט (35) מכנופיית חרירי, אשר ביום חמישי האחרון נידון לשנת מאסר בפועל בגין עבירות אחרות שביצע (ראו בהמשך הידיעה).

 

 

חשיפת מידע ומקורות סודיים. על פי כתב האישום, קיבל זלאי מעיאט שוחד בתמורה למידע שמסר לו, בין היתר אודות מיקום אפשרי לפתיחת בתי הימורים, במקומות בהם המשטרה לא נוהגת לערוך פשיטות. בנוסף, כך על פי כתב האישום, חשף הקצין בפני עיאט פרטים סודיים מתוך תיק רצח שנחקר ופרטי מקור משטרתי שמסר למשטרה מידע אודות פעילויות עברייניות באזור ג'לג'וליה.

 

באחד המקרים המפורטים בכתב האישום נכתב כי באוקטובר 2006 העביר זלאי מידע לעיאט בנוגע לרצח של נימר אגרבייה חרירי. על פי החשד בוצע הרצח על רקע סכסוך בין ההתארגנות העבריינית של חרירי ועיאט לבין משפחת עבדל קאדר. זלאי, לבקשתו של עיאט, העביר לו פרטים בנוגע לחקירת הרצח ועל כך הוא נאשם כי בעת מילוי תפקידו ביצע מעשי מרמה והפרת אמונים הפוגעים בציבור ומסר ללא סמכות ידיעות שהגיעו אליו מתוקף תפקידו כעובד ציבור, לאדם שלא היה מוסמך לקבלן. עורכי הדין דוד יפתח ומשה שרמן, המייצגים את עיאט, אמרו בתגובה כי מרשם אכן ניסה לדלות מידע מזלאי ואף הציע לו לשתף פעולה אך הדבר לא יצא אל הפועל.

 

תיקי מס הכנסה. כתב האישום, כאמור, כולל גם עבירות בתחום מס ההכנסה. זלאי קשר קשר עם אדריאנה כהן, אשר שימשה כמנהלת תחום ביקורת ניהול ספרים במס הכנסה בפתח תקווה ונאשמת אף היא בפרשה, במסגרתו הונו השניים בעלי עסקים אשר לא דיווחו כנדרש על הכנסותיהם. זלאי היה נוהג לדווח לכהן אודות נישומים ספציפיים והיא הייתה מזמנת אותם לחקירה, כאשר במקביל היה הקצין פונה אל אותו אדם ומציע לו לסגור את התיק בתמורה לכסף.

 

במסגרת הקשר עם כהן, נטען בכתב האישום, היא דיווחה לו בין היתר על בעל מוסך החייב סכומים גבוהים למס הכנסה ואמרה לו כי ניתן יהיה להוציא ממנו לפחות מאה אלף שקלים. זלאי העביר את המידע לכמאל עיאט, אך בסופו של דבר תוכניתם של השניים לא יצאה אל הפועל מאחר ועיאט חשש שאותו בעל מוסך חושד בו כי הוא מקור משטרתי.

 

בתי הבושת. זלאי ועיאט נאשמים כי סחטו יחד נאשם אחר בפרשה, המנהל בית בושת, ואיימו לפגוע בו במטרה לגבות ממנו דמי חסות. זלאי נאשם גם כי סיפק "ביטחון" לבתי בושת של שני נאשמים נוספים - רמי נגד וישראל שמש - קיבל מהם שוחד מיני ובתמורה מסר להם מידע על פשיטות משטרתיות כנגד העסקים שניהלו. הוא עצמו פתח בית בושת בפתח תקווה, שם העסיק יצאניות.

 

זלאי נאשם בעבירות נוספות של שימוש בתפקידו כדי לבצע עבירות מרמה והפרת אמונים וכדי להכשיל או למנוע הליך שיפוטי ובכך להביא לעיוות דין. הוא נאשם גם בשיבוש הליכי משפט, שוחד, תיווך לשוחד, סחיטה ואיומים. עורכי הדין דנה חדד ואבי עמירם, המייצגים את זלאי, אמרו בתום הדיון כי הוא מכחיש את העבירות המיוחסות לו: "הוא במצב נפשי קשה מעצם העובדה שהוא עצור לאחר ששירת במשטרה 17 שנה". יש לציין כי במסגרת החקירה לוקח חלק עד מדינה, שוטר לשעבר.

  

כנופיית חרירי: סחיטות, איומים ועבירות נשק 

חמישה עשר מאנשי כנופיית חרירי הורשעו לפני חודשיים בשורת עבירות, ביניהן קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח, ירי במקום מגורים ועבירות נוספות. מסכת פעולות הסחיטה כוונה כלפי קבלני בניין מובילים ובהם חכשורי, יצחק נווה, אוליצקי, וכן עבירות נשק, ירי, הצתות, פגיעות בקורבנות ועוד. מספר חברים אחרים זוכו במספר סעיפים בכתב האישום.

 

כתבי האישום נגד אנשי הכנופייה - שפעלה בעיקר באזור השרון - הוגשו לפני יותר משנה וחצי ובתיק נערכו עשרות דיונים. בבקשתה למעצר עד תום ההליכים טענה הפרקליטות כי למדינה יש שני עדי מדינה בפרשה, אשר היו בקשרים עם הנאשמים ואף נטלו חלק בביצוע מרבית העברות המיוחסות להם. אחד מעדי המדינה הופעל על ידי משטרת ישראל במשך מספר חודשים ואסף ראיות כנגדם. לפי אחד האישומים, חלק מהנאשמים ניסו לפגוע בו בשל חשד כי חבר למשפחת פשע יריבה.

 

בעקבות ההרשעות נגזרו ביום חמישי בשבוע שעבר בבית המשפט המחוזי בתל אביב עונשי מאסר ממושכים על ראשי הכנופייה. הקראת גזר הדין הייתה רגישה ביותר ובסיומה ליוו אנשי משמר בתי המשפט את השופט ג'ורג' קרא לבתי, לאחר שבמהלך הדיון הוצא אחד הנאשמים מהאולם בעקבות קריאות גנאי נגדו.

 

הפרשה המשמעותית ביותר - והראשונה - במסגרתה שיתף שוטר במדים פעולה עם עבריינים, החלה ב-25 במאי 99' והסתיימה רק לאחרונה, עם פרסום מסקנות ועדת זיילר. צחי בן-אור, שהיה שוטר יס"מ במחוז ירושלים, הגיע אז עם עוד עבריין אל בית-החולים "שיבא" במטרה לחסל את פנחס בוחבוט, עבריין אשקלוני שעשרה ימים קודם לכן נורה ונפצע קשה בנסיון התנקשות. בן אור בעט בחברו של בוחבוט שישב בסמוך לחדרו, נכנס פנימה וירה מספר יריות בראשו. הוא מת במקום, ובן אור ושותפו לרצח נמלטו באמצעות רכב שהמתין להם.

 

בימ"ר דרום חקרו את הרצח בתל השומר אולם במשך חודשים לא הצליחו להעלות כל קצה חוט, עד אשר נעצר בן אור ביולי 2000 בחשד שביצע שני מעשי שוד בווילות בבאר-שבע. בעקבות המעצר הוגש נגדו כתב אישום.

 

במהלך מעצרו וחקירתו של בן אור הסתעפה הפרשה ונחשפו האחים עודד ושרון פריניאן, אשר על פי החשד היו מקורבים גם הם למספר גורמים במשטרה. בינתיים ברח בן אור למקסיקו ובדצמבר 2004, בעת ששהה בדירת עבריין, שם נרצח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חבר למשפחת פשע. טירן זלאי
צילום: ניב קלדרון
פרקליטו של עיאט, עו"ד יפתח
צילום: ניב קלדרון
צילום: עמית מגל
עורך הדין משה שרמן
צילום: עמית מגל
חברי כנופיית חרירי בהקראת גזר דינם
צילום: עופר עמרם
מומלצים