שתף קטע נבחר

 

שר הבריאות: אין מקום לפאניקה

השר יעקב בן-יזרי מספר הבוקר כי במערכת הבריאות ידעו כבר כמה שבועות על החיידק העמיד לאנטיביוטיקה, שפגע במאות חולים, אך מנע פרסום בעניין כדי לא לזרוע פאניקה. בינתיים, העביר המשרד הוראות פעולה לבתי החולים. הבוקר מבקש השר להרגיע, אך עם זאת מציין: "מספר החולים שנפטרו מתקיפת החיידק עדיין לא ניתנת למדידה ולבדיקה"

"אין מקום לפאניקה". כך אומר הבוקר (ד') שר הבריאות, יעקב בן יזרי, בשיחה עם ynet נוכח משבר החיידק האלים העמיד לכל סוגי האנטיביוטיקה. אמש פורסם כי החיידק, קלבסיאלה פנאומוניה, הרג עשרות מאושפזים והדביק מאות.

 

השר אמר כי אינו מזלזל בבעיה שהתעוררה בבתי החולים ברחבי הארץ בשל עמידות החיידק. הוא גם אישר כי החיידק פוגע בחולים שמאושפזים זמן ממושך עם מחלות קשות, אך ביקש להדגיש שלא מדובר בתופעה. "לא צריך להפחיד את הציבור. מדי פעם צץ חיידק כזה וצריך להתמודד. מערכת הבריאות בתמונה", ציין. לדבריו, למרות שמערכת הבריאות מטפלת בסוגייה כבר כמה שבועות, המידע לא פורסם כדי לא "להכניס את הציבור לפאניקה".

 

בינתיים, משרד הבריאות העביר הוראות פעולה לבתי החולים. בהוראות, ביקש המשרד להקפיד על חיטוי ועל מניעת צפיפות יתר במחלקות.

 

"משרד הבריאות עידכן את מנהלי המחלקות ומכנס את כולם בימים הקרובים כדי לעדכן, רק אז ניתן יהיה להגדיר חד משמעית מה הנזקים שנגרמו כתוצאה מהפצת החיידק. מספר החולים שנפטרו מתקיפת החיידק עדיין לא ניתנת למדידה ולבדיקה", אמר השר.

 

החיידק האלים קלבסיאלה פיתח עמידות לאנטיביוטיקות ארוכות טווח. "החיידק פגע ברוב בתי-החולים בישראל", אמרה אתמול ד"ר גליה רהב, מומחית לזיהומים בבית-החולים שיבא, והוסיפה כי בבית החולים שלה היו כ-130 חולים שנדבקו בחיידק, וכ-30% נפטרו, כאשר לחלקם היו גם מחלות אחרות.

 

החיידק קלבסיאלה נפוץ בעיקר בפגיות וביחידות לטיפול נמרץ. "החיידק פוגע בעיקר בחולים שטופלו באנטיביוטיקות, בחולים מונשמים וחולים שעברו צנתורים, דבר שמקל על חדירת החיידק", מסביר פרופסור שי אשכנזי, מנהל מחלקת ילדים ומומחה למחלות זיהומיות במרכז שניידר לרפואת ילדים, "החיידק מופיע אצל חולים בסיכון ואצל כאלה עם מחלות רקע שגורמות למערכת החיסונית שלהם להחלש".

 

במקביל, הוחלט להנחות את מנהלי בתי החולים כיצד להתמודד עם החיידק קלבסיאלה. הנהלים כוללים: הפרדה פיזית של החולים הנגועים והקצאת צוות מטפל ייעודי שיטפל אך ורק בנשאי החיידק. הגדרת אזור מבודד פיזית לאשפוז הנשאים עם שירותים נפרדים, כלים תרופות ופסולת שלא יבואו במגע עם חולים אחרים. הגבלת מספר המבקרים לחולים הנשאים. לבישת כפפות וחלוקים חד פעמיים בכל מגע עם חולה שנדבק בחיידק. הצבה של עמדה שבה תרחיץ אלכוהולי לחיטוי הידיים בכל כניסה לחדר בו מאושפז נשא המחלה. חיטוי יום יומי של מיטת החולה, חפצים שבאו במגע איתו ועם סביבתו, פריטים רפואיים וציוד אישי של הצוות הרפואי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניב קלדרון
שר הבריאות, יעקב בן יזרי
צילום: ניב קלדרון
צילום: מאיר אוחיון
היערכות בבתי החולים. אילוסטרציה
צילום: מאיר אוחיון
מומלצים