שתף קטע נבחר

ועדת הכנסת הצביעה בעד, אך קצב לא יודח

ועדת הכנסת הצביעה ברוב של שבעה מול ארבעה על הדחת נשיא המדינה, משה קצב. לכאורה מהלך דרמטי, אלא שאין לו כל משמעות שכן ההצבעה לא תקפה נוכח פסילתם של מספר מחברי הוועדה. יו"ר הוועדה, רוחמה אברהם, החליטה ברגע האחרון להימנע בהצבעה אך לאחר הדיון חזרה לעמדתה המקורית: "מההיבט הציבור לא ראוי שהוא יוסיף ויחזיק במשרה כה רמה"

ועדה בלי שיניים. ועדת הכנסת הצביעה הערב (ד') בעד ההצעה להדיח את נשיא המדינה, משה קצב. לכאורה מהלך דרמטי, אלא שלא תהיה לכך כל משמעות: שבעה מחברי הוועדה תמכו בהדחה לעומת ארבעה מתנגדים ונמנע אחד, אולם מכיוון ששישה חברי כנסת מתוך 25 החברים בוועדה לא הורשו להשתתף בשל היעדרויות מהישיבות, ההצבעה אינה תקפה.

 

בעד הדחת קצב הצביעו חברי הכנסת שלי יחימוביץ', זהבה גלאון, לימור לבנת, נדיה חילו, קולט אביטל, גדעון סער ודוב חנין. נסים זאב, דוד אזולאי, יצחק גלנטי ומאיר פרוש התנגדו להדחתו של קצב ואילו רוחמה אברהם - ששינתה דעתה ברגע האחרון - נמנעה. מיכאל איתן סירב להשתתף בהצבעה.

 

קולט אביטל אמרה בתום הדיון: "הנזק שהסב הנשיא הזה למדינת ישראל הוא נזק שלא יסולח, גם בפנים וגם בחוץ. אנחנו, אזרחי ישראל, חושבים שלא צריך נשיא. בחו"ל אף אחד לא מבין מה קורה פה. הנשיא עושה צחוק מכולנו".

 

דב חנין ביקש בסיום הישיבה לנסות ולשנות את התוצאה: "יש דרך לנהל דיון נוסף עם תוצאה, ואני פונה לחברי שתומכים כמוני בהדחה. הצעתי היא לקיים דיון מהותי בניגוד לדיון הזה שהיה דיון מקדמי. בישיבה זו, שתימשך יום שלם, נקבל החלטה מסודרת. כמשפטן זו הצעה אפשרית וראויה".


ועדת הכנסת, היום. החלטה חסרת משמעות (צילום: גיל יוחנן)

 

זהבה גלאון לא אהבה את הפארסה של הדיון חסר המשמעות: "עצוב לי לגלות שהכנסת התגלתה במלוא חרפתה. כנסת שלא יכולה להדיח נשיא שמואשם לכאורה בעבירות מין חמורות, מועלת בחובתה המוסרית והחוקית לציבור".

 

לימור לבנת: "אני מתביישת באותם חברי כנסת שלמעשה בהצבעתם מאפשרים לנשיא המדינה, שחשוד בעבירות חמורות של אונס והטרדה מינית, לכהן בתפקידו. בהצבעתם המיטו בושה על כנסת ישראל"

 

אברהם נמנעה  - וקראה לקצב להתפטר

רוחמה אברהם, יו"ר ועדת הכנסת שכאמור נמנעה בהצבעה, קראה בסיומה לקצב להתפטר: "אין ספק שמההיבט הציבור, בייחוד כשמדובר באזרח מספר אחת של המדינה, לא ראוי שהוא יוסיף ויחזיק במשרה כה רמה. הליך ההדחה החל מוקדם מדי, עוד בטרם גיבש היועץ המשפטי לממשלה את עמדתו הסופית, ולפיכך אני החלטתי להימנע מהצבעה בשלב הנוכחי".  

 

הנשיא, בינתיים, ממשיך לתפקד כנבצר וממתין לשימוע בעניינו. לפני שבועיים הודיע היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, כי השימוע לנשיא ייערך ב-2 במאי , לבקשת סנגוריו. לאחר השימוע יחליט היועץ באופן סופי האם להגיש כתב אישום נגד הנשיא.

 

"הליך השימוע עצמו הוא קצר, אבל תהליך ההחלטה הוא לא בהכרח קצר, ותלוי בטענות שנשמע. על פי לוח הזמנים הנוכחי, יעלה צורך ודאי בהארכת תקופת הנבצרות, אלא אם תהיה החלטה לפני כן של העברתו מכהונתו", נמסר ממשרד היועץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב. לא הודח
צילום: רויטרס
יחימוביץ'. בעד
צילום: גיל יוחנן
אברהם. הצהירה בעד, אך נמנעה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים