שתף קטע נבחר

מדריך קנייה: מדפסות משולבות

המדפסת המשולבת מציעה לכם לצלם, לסרוק, לפקסס ולהדפיס ממכשיר אחד. זהו לא פתרון אידיאלי, אבל רוב האנשים מוצאים שהוא נוח מאד - בתנאי שמקפידים לבחור בדגם שמתאים לצרכים, ובשביל זה אנחנו כאן

עבור רבים, המדפסת המשולבת ("All-in-on" או "Multi-Function") היא התחליף האולטימטיבי למדפסת, מכשיר הפקס, הסורק האופטי ומכונת צילום. היא תופסת פחות מקום ועולה הרבה פחות כסף מארבעת המכשירים בנפרד.

 

אפשר למצוא את המכשירים המשולבים האלה במחיר התחלתי של כ-300 שקלים באתרי הקניות. לא תמיד הביצועים שלהם טובים כמו ציוד משרדי מקצועי, אבל למי שלא יכול או לא רוצה להשקיע בציוד כזה, מדובר בפתרון טוב.

 

כדאי להביא בחשבון שתקלה במדפסת המשולבת בעצם תשבית את כל ה"משרד" שלכם, ולכן מומלץ להשקיע במוצר אמין שמגיע עם אחריות לתקופה ארוכה יחסית (נגיד, שלוש שנים). חשוב לא פחות, לבחור במשולבת שבאמת תתאים לצרכים המיוחדים לכם.

 

הדברים שחשוב לבדוק

הגדירו את סוג המכשיר הרצוי. חלק מהמדפסות המשולבות מעוצבות כמו מכשיר פקס ומגיעות עם תכונות ייעודיות למי שהפקס חשוב לו במיוחד. הביאו בחשבון שמכשיר כזה מוגבל באפשרויות הסריקה והצילום כי אפשר להזין

לתוכו רק דפים בודדים.

 

המכשירים הנפוצים יותר, מזכירים בצורתם מכונת צילום או סורק. הם יכולים להיות בטכנולוגיית דיו או לייזר, להדפיס בשחור או בצבע, לכלול פקס מובנה או להתבסס על פקס-מודם שמותקן במחשב ולתמוך (או לא) בהפעלה גם כשהמחשב כבוי. יש גם דגמים שלא תומכים בפקס כלל. חלק מהדגמים מתאימים להדפסת תמונות ו/או מגיעים עם חריצים לכרטיסי זיכרון.

 

הכירו את טכנולוגיות ההדפסה. הדגמים הנפוצים והזולים (החל מ-300 ש"ח) מבוססים על טכנולוגיית הזרקת דיו סטנדרטית, ומדפיסים בשחור ובצבע. ישנם דגמים מקבילים, מעט יקרים יותר (החל מ-400 ש"ח) שמתאימים גם להדפסת תמונות ו/או מגיעים עם מחסניות דיו נפרדות.

 

דגמי הלייזר גדולים ויקרים יותר (החל מ-900) אבל חסכוניים מאד לאורך זמן. דגמי הלייזר הצבעוני עדיין מעטים, גדולים מאד ויקרים מאד (החל מ-3000 ש"ח) ומתאימים למשרד גדול.

 

שימו לב לעלויות. ההוצאה האמיתית, כידוע, היא לא על המדפסת אלא על החלקים המתכלים. בלייזר היא פחות משמעותית. במוצרי הזרקת דיו העדיפו דגמים עם מיכלי דיו נפרדים (כך שניתן להחליף רק אחד ברגע שהוא נגמר). כדי לערוך תחשיב מקורב של עלות ההדפסה בררו את מחירי המחסניות ואת הקיבולת שלהן (במספר דפים), וחלקו את הנתונים

זה בזה כדי לקבל את העלות לדף.

 

במדפסת חסכונית, הדפסת דף טקסט תעלה לכם 30 אגורות או פחות והדפסת דף צבע פחות משקל אחד. במדפסות הזולות והלא-חסכוניות, העלויות עלולות להיות גבוהות פי 2-4.

 

אל תתפשרו על תכונות ההדפסה. רובנו רוצים שהמשולבת שלנו תהיה קודם כל יעילה כמדפסת. מהירה (לפחות 15 דפים לדקה בשחור), גמישה מבחינת סוגי ההדפסה (כולל הגדלה והקטנה, פוסטר, הדפסה ללא שוליים וכו') ותתמוך במשטחי הדפסה מגוונים (כולל גדלי נייר שונים, אפשרות להדפיס על מעטפות, שקפים, וכו').

 

תמיכה בהדפסת תמונות באיכות פוטו היא תוספת נחמדה, אבל חלק מהדגמים שאמורים להציע אותה יאכזבו אתכם - גם מבחינת איכות הפלט וגם מבחינת צריכת הדיו.

 

קבלו את נתוני הביצועים בעירבון מוגבל. הכי טוב אם תוכלו לקבל הדגמה, ואם לא - תנו עדיפות לדגם שראיתם בפעולה, במקום העבודה או אצל חברים (בביקורות שאנו מפרסמים, אנו מתייחסים באופן ספציפי גם לביצועי ההדפסה בפועל). רוב היצרנים מנפחים ומתחמנים במה שקשור לביצועי ההדפסה והסריקה של המשולבות שלהם (בעיקר דגמי הזרקת הדיו. בלייזר יש פחות בעיות כאלו).

 

שימו לב לאפשרויות הזנת הנייר. אם אתם מדפיסים מעט ולא מקבלים הרבה פקסים, תוכלו להסתפק בדגם עם מגשי נייר קטנים יחסית (100 דפים ופחות לקלט, 50 לפלט). בשימוש קצת יותר אינטנסיבי, המגשים המתרוקנים במהירות עלולים להיות מטרד. במקרה כזה מומלץ לחפש דגם עם מגשים גדולים יותר (150-250 לקלט, 100-150 לפלט).

 

חלק מהמוצרים כוללים מזין נייר אוטומטי, שיכול להיות נוח אם אתם רוצים לצלם או לסרוק מסמכים ארוכים. דגמים רבים מגיעים עם מתאם ליחידת דופלקס, שאפשר לרכוש בנפרד, ושתהיה שימושית לכם אם אתם רוצים להדפיס משני צדי הדף בנוחות.

 

העדיפו דגם שכולל מגש נייר נוסף או חריץ הזנה לדף בודד (נוח להדפסה על נייר מכתבים, שקף וכו').

 

איזה פקס אתם מקבלים? אם תכונות הפקס חשובות לכם, עליכם לבדוק לא רק שהמוצר תומך בתכונות פקס (לא כל המכשירים כוללים פקס) אלא גם איך משתמשים בהן. יש דגמים שמתבססים על הפקס-מודם של המחשב ולכן מחייבים הפעלה שלו. בדגמים אחרים, הפקס מובנה וניתן להשתמש בו גם בלי שהמכשיר מחובר למחשב. בדגמים מעט יותר מתוחכמים תמצאו פאנל חיצוני עם מקשי ספרות וזיכרונות לחיוג מקוצר, ואפילו זיכרון ייעודי לאחסון דפי פקס במקרה שיאזל הנייר.

 

העדיפו מכשיר עם פאנל הפעלה חיצוני. גם לשימושי הצילום והסריקה פאנל חיצוני נוח, עם צג LCD, הוא בדיוק מה שיעשה את ההבדל. התצוגה לעיתים קרובות מפשטת משמעותית את השימוש ותחסוך לכם הרבה מאמץ. בחלק מהדגמים הדרייבר תומך בסריקה ישירות לקובץ ו/או סריקה ומשלוח ל-email או אתר אינטרנט, בלחיצה אחת מהפאנל. חלק מהדגמים התומכים בהדפסת תמונות כוללים צג צבעוני שמאפשר להציג את התמונות לפני ההדפסה.

 

איכויות צילום וסריקה. הרזולוציה ה"קובעת" בסריקה וצילום, היא לרוב רזולוציית הסריקה (ולא רזולוציית ההדפסה אותה המשווקים מעדיפים להבליט) ומכל מקום - הנתון הנמוך יותר הוא הקובע. בדרך-כלל זה לא ישנה לכם, אלא אם אתם רוצים לצלם תמונות צבעוניות באיכות גבוהה. לשימושים מקצועיים (גרפיקה, הוצאה לאור וכו'), איכויות הסריקה של מדפסת משולבת בדרך-כלל לא יספיקו. האיכויות בצילום מסמכים נגזרות ישרות מאיכות ההדפסה.

 

ממשקים וחריצים - מה אתם צריכים? רוב המשולבות מגיעות עם יציאת USB 2.0 ולא תצטרכו יותר מזה. חיבור לרשת יהיה שימושי רק אם יש לכם הרבה מחשבים. הממשק המקבילי (Parallel), הפך ממש נדיר, כי בכל במחשבים מארבע השנים האחרונות יש USB. דגמים בודדים תומכים באלחוט (Wi-Fi עבור מחשב נייד, Bluetooth לטלפונים סלולריים), וזה נחמד אבל לא חיוני.

 

חריצים לכרטיסי זיכרון, לעומת זאת, הם תוספת מועילה אם יש לכם מצלמה דיגיטלית ואפשר למצוא אותם גם בחלק מהדגמים הזולים. העדיפו דגם שניתן להשתמש בו גם כקורא כרטיסים, כדי שתוכלו להעביר באמצעותו קבצים מהכרטיס למחשב. רוב המשולבות תומכות גם בתקן PictBridge שמאפשר חיבור של המצלמה ישירות, באמצעות כבל.

 

מה הנפח אומר? הנפח הפיזי של המדפסת המשולבת לא אומר הרבה על יכולותיה. למעשה, בחלק מהמקרים היצרנים "מנפחים" את המוצרים כדי שיראו מקצועיים ומרשימים יותר. העדיפו דגם שמתאים למגבלות המקום שלכם.

 

הצטרפתם כבר לניוזלטר של קטעי קישור? הירשמו באמצעות תיבת הרישום התכולה מימין ותקבלו את הקישורים הכי מעודכנים בדואר האלקטרוני

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים