קוּארסימאלי - ביסקוטי איטלקי בניחוח קינמון
"קוארסימאלי", הם ביסקוטי קלאסיים איטלקים, פריכים וקשים, גדושים באגוזים ושקדים בניחוח בולט של קינמון. במתכון המקורי המסורתי מכינים את העוגייה עם שמן קינמון, שהוא נדיר מאוד (גם בחו"ל.( על כן מובאת כאן הצעה אלטרנטיבית
קוּארסימאלי
המתכון באדיבות שף-קונדיטור ביאג'יו סטפני, הבעלים של "ברונו", בגריניץ' וילג,' ניו-יורק.
המרכיבים (כ50- ביסקוטי):
2 כוסות קמח
1/4 1 כפיות קינמון
1/4 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
1 כוס שקדים, קלויים קלות
1 כוס אגוזי לוז קלויים וקלופים
2 ביצים
1 חלמון
3/4 כוס + 1 כף סוכר
קליפה מגוררת מ1- תפוז
1 כפית תמצית וניל טהור
1/4 כף דבש
1 ביצה טרופה ב1- כפית מים, להברשה
הכלים: 3-2 תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 160) מעלות).
- מנפים ביחד את הקמח, הקינמון, אבקת הסודה והמלח. מוסיפים את השקדים והאגוזים.
- בקערת מערבל מקציפים מעט את הביצים, החלמון והסוכר במשך 2-1 דקות, לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית הווניל והדבש, ומערבבים.
- מוסיפים את תערובת הקמח והאגוזים לתערובת הביצים בעזרת מרית, ומערבבים רק עד שהקמח נספג והתערובת אחידה וכבדה.
- מחלקים את הבצק לשניים, מעבירים חצי מהבצק לתבנית אחת. מרטיבים מעט את הידיים, ומעצבים גליל באורך כ36- ס"מ וברוחב 6 ס"מ. חוזרים על אותה פעולה עם חצי הבצק שנותר, שמניחים מעל לתבנית אחרת. מברישים את הגלילים פעמיים בביצה טרופה.
- אופים כ22-20- דקות, או עד שהגלילים יציבים כשלוחצים עליהם קלות, והם מתחילים להשחים בקצוות. לא מכבים את התנור. מצננים בתבנית על רשת 30-20 דקות.
- מעל למשטח עבודה, בעזרת סכין משוננת חותכים את הגלילים באלכסון לפרוסות בעובי 1½-1 ס"מ. מניחים את הביסקוטי על צידן מעל לתבניות האפייה. אופים עוד 12-10 דקות עד שהן יבשות, פריכות ובצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת.
מומלצים