שתף קטע נבחר

מנועים קדימה בארץ הגליל

רגע לפני שהקיץ דוחק את החורף יצא גיא רונן לרמת דלתון ונחלי הגליל המערבי וגילה הרים ירוקים, פרחים סגולים, עצי זית עתיקים, קברי צדיקים ויין טוב, לצד ג'יפים, ארוחות בשטח וצימרים בצורת תפוח

החורף מנסה לתת "פייט" אחרון, החום הכבד עוד רחוק מאיתנו - וזה בדיוק הזמן לטעום קצת מהפריחה והרוגע שיש לארץ הגליל להציע. המועצה האזורית מרום גליל - המשתרעת מגבול לבנון בצפון ועד מבואות טבריה בדרום, ומצפת ועמוקה במזרח ועד כרמיאל ושזור במערב - מציעה שפע של נופים עוצרי נשימה, עם לא מעט הזדמנויות לחוות אותם ברגל או ברכב.

 

הדרכים באזור שזורות נחלים שחוצים את שטח המועצה וצובעים את הנוף בכחול ובירוק; עמדות תצפית מרהיבות על הר מירון, חזון ואחרים; מגוון של יקבים, שברובם ניתן גם לסייר ולטעום במחיר סמלי; ובעיקר - רצף של מושבים, מצפים, כפרים מעורבים ויישובים אקולוגיים, המזכירים לבורגנים בינינו מי כאן ה"צפוני" האמיתי, ואיך זה באמת לחיות קרוב לטבע.


רכיבה רטובה (צילומים: גיא רונן)

 

עבודת שטח

אחת הדרכים המומלצות כדי להישאר קרוב לקרקע ובכל זאת לשמור כוחות - לעצלנים שבחבורה או דווקא לאלה שסובלים מעודף אדרנלין וזקוקים לקצת אקשן - היא באחד ממגוון רכבי השטח, שיש לאזור להציע. מי שנפשו חשקה בסיור טרקטורונים, ג'יפים או סוסים, מוזמן לנסות את "גליל אטרקטיבי" (050-2424001/2, 04-6987948) שבמושב ספסופה, מעט צפונית לצומת מירון בכיוון גוש חלב.

 

אל תטעו בשם: ספסופה הוא יישוב יהודי לחלוטין, שחלק ניכר מתושביו אף מגדיר עצמו "מסורתי". לזמן קצר נקרא היישוב "חושן" - אבל הנוסטלגיה ניצחה. המקום מספק ג'יפים, סוסים, כרכרה, מאהל בדואי עם אפשרות לינה ואפילו מידע, המלצות ומפות חינם על מסלולי 4X4.

 

אולם גולת הכותרת של המקום היא הטרקטורונים. תמורת 120 שקל לרוכב (או 100, אם לנתם באחד הצימרים שבתחומי המועצה האזורית), ועם הצגת רישיון נהיגה בתוקף, תוכלו ליהנות משעת רכיבה ברמת דלתון. בדרך, נוסף לשלל פרחים (דוגמת אירוס אחר-הצהריים) ניתן לראות גם כמה קברי צדיקים, ביניהם אלה של רבי יוסיי הגלילי ורבי טרפון התנאי.

 

המסלול הקצר מתאים גם לילדים, אותם ניתן להרכיב על חלקו האחורי של הטרקטורון (תמורת תשלום נפרד). שעה נוספת של רכיבה, שכוללת את עין עלווה, גוש חלב ושמורת הר מירון, תהיה כבר סוערת ומאתגרת יותר, עם חציית מים עמוקים, טיפוסים וירידות תלולות. שם אגב מומלץ לזוג לחלוק בטרקטורון, וכך לחסוך 50 שקלים לאדם. ואם גם זה לא מספיק, בתיאום של שבוע מראש אפשר לארגן לקבוצה של ארבעה רוכבים ומעלה סיור בן יומיים, עם ארוחות, לינת אוהלים בכינרת ועוד.

 

מדרום-מערב לרמת דלתון שוכנים יישובים רבים, לצדם שפע נחלים שגם בהם מסומנים מסלולים המיועדים לרכבי שטח. אפשר לצאת לדרך מהיישוב אמירים ("ארץ הגליל" של יורם זרחי, 050-5316140), מבר-יוחאי (עמי מלכה, 052-3114081), מכרם בן-זמרה (אורי גץ, 050-7630889) וממקומות נוספים. המחירים נעים החל מ-150 שקלים לזוג לשעה, 300 לזוג לשעתיים, 500 לשעתיים עבור הג'יפ כולו (לרוב שבעה מקומות) ו-125 לכל שעה נוספת. הג'יפים אינם מושכרים לנהיגה עצמית, כי אם לסיורים בליווי נהג, שמלווה את המסע בהסברים על ההיסטוריה, על הטבע ועל כל מה שרואים, מריחים ושומעים בדרך - כולל עצי הזית בני יותר מאלף שנה.


עץ זית כפסל סביבתי

 

התפוח הגדול של ספסופה

אם כבר הזכרנו את ספסופה והצימרים, את הלילה אפשר להעביר ב"מערת התפוח המלכותי" של דבורה לוי (054-6540400, 04-6987571). חמשת החדרים שהיא מציעה שונים זה מזה כלפי חוץ, ובכולם מגוון פינוקים. המפורסם מכולם הוא צימר בצורת תפוח, שחנוכתו הוקדמה במיוחד לצורך הצעת נישואים. לילה בצימרים של דבורה - כשהוא אחד מתוך שניים - עולה 500 שקלים לזוג באחת הסוויטות, 600 בבקתת העץ ו-700 בתפוח לזוג. לרוב כולל המחיר ארוחת בוקר כיד המלך, עם פיצה, מאפים תוצרת בית וקינוחים. שווה לעבור שם עם הילדים בכל מקרה, ולו כדי ליהנות מהתחביב המשפחתי - שלל בעלי כנף בכלובים ענקיים, וגם כמה טווסים (האחרונים שקטים מאוד מאז הקיץ האחרון, אז שימשו בעל-כורחם אזעקה אנושית לקטיושות הרבות שעשו דרכן לאזור).

 

אפשרות נוספת וייחודית ללינה היא ביישוב טפחות, הצמוד לכפר מראר. שם - ב"מערות חצר המלכות" (052-2831122, 04-6786380) - חצובים כמה קיטונות בתוך סלע. בחדרים כמעט שאין ריהוט: הכל הכל, מהמיטה הזוגית ועד המקום לממיר הדיגיטלי, על טהרת הסיתות באבן. המחירים נעים בין 500 שקלים לזוג באמצע השבוע (עוד 80 לארוחת בוקר) ל-600 עד 700 בסוף השבוע. בעונה - מחודש מאי ואילך - תידרשו להוסיף עוד מאה שקלים לכל חדר. המקום אינו מתאים ללינה עם ילדים, והוא כלוא מעט בין בתי היישוב. אבל בפנים, בין החדרים לבריכה, אפשר לחוש מעט ניתוק מהסביבה (החדרים עצמם מועדים לתחושת קלסטרופוביה קלה).

 

מלא כרימון

בדרך דרומה, רגע לפני שנפרדים מהירוק-הירוק הזה, נשאבים לתוך הפקק ושבים לערפיח העירוני - מומלץ לעצור לסיור באחד היקבים שבאזור, ולאלה מכם שלא נוהגים - גם לטעום. במיוחד כדאי לקפוץ ליקב רימון, שמפתח זני רימון ענקיים במיוחד ונהנה מבכורה עולמית בתחום הפקת יין מהפרי הזה.


יין רימונים. הסטארט-אפ של הגליל

 

במרכז המבקרים (04-6822325, 054-6350304) שבמושב כרם בן-זמרה, תוכלו לרכוש שמנים, קרם גוף וכמובן את אחד היינות המיוחדים, שכבר זכו במספר פרסים בינלאומיים. עם שיווק יעיל ומעט יותר יחסי ציבור, הרימון הזה עוד יתברר כסטארט-אפ של הגליל העליון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טועמים שטח. רמת דלתון
צילום: גיא רונן
ג'קוזי מסותת באבן. מושב טפחות
צילום: גיא רונן
פטנט עולמי. יקב רימון
צילום: גיא רונן
קבר רבי טרפון
צילום: גיא רונן
התפוח המלכותי. ספסופה
צילום: גיא רונן
מומלצים