שתף קטע נבחר

מחאה בעולם ובישראל: די לטבח כלבי הים בקנדה

עשרות מפגינים התאספו מול שעריה הנעולים של שגרירות קנדה בתל-אביב כשבפיהם דרישה אחת: חידלו להרוג מאות אלפי גורי כלבי ים בשנה לתעשיית הפרווה. "כאימא, אני נחרדת מהמחשבה על מה שעובר על הגורים", אומרת אורנה בנאי שנכחה בעצרת

"קנדה: הפסיקו לרצוח תינוקות!" ו"פרווה היא אופנה מתה", הן רק חלק מהכתובות שהתנוססו היום (ה') על שלטי ובלוני מחאה שנשאו משתתפי עצרת מחאה שנערכה מול שגרירות קנדה בתל-אביב. מזג האוויר הגשום לא הצליח למנוע את קיום העצרת שיזמה "הקואליציה הבינלאומית נגד תעשיית הפרוות הסינית", בה לקחו חלק פעילים למען זכויות בעלי-חיים ואישי ציבור דוגמת יו"ר מפלגת הירוקים פאר ויסנר וחברת המפלגה אורנה בנאי. כולם הגיעו במטרה אחת: להשמיע את קולם נגד ציד כלבי הים, במסגרת מחאה עולמית שהתקיימה במקביל ב-37 מדינות לציון יום המחאה העולמי נגד טבח החיות.

 

"למעלה מ-350,000 גורי כלבי ים נרצחים בכל שנה למען הפרווה בקנדה, מספר מדהים בו אפילו לא נכללים כלבי הים שנפצעים ומוצאים את מותם בים כעבור כמה ימים", אומרת בכאב ג'יין הלוי (34), פעילה ותיקה למען זכויות בעלי-חיים ומקימת הקואליציה, שארגנה את העצרת בשיתוף עם ארגון "Harpseals" הקנדי. "הרג 95% מגורי כלבי הים בגיל שלושה עד ארבעה שבועות נובע בעיקר בשל פרוותם הלבנה. היא משנה את צבעה לאחר חודשיים, ולכן הורגים אותם בתקופה הזו.

העצרת נועדה לא רק לעורר מודעות לסבלם של בעלי-חיים כתוצאה מהציד המסחרי והאכזרי", היא מוסיפה. "אלא גם להפעיל לחץ מסיבי על ממשלת קנדה במטרה לאסור את המשך הציד, המספק תעסוקה לאלפי אנשים במדינה".

 

את גודל הטרגדיה ניסו להמחיש במהלך העצרת חמישה פעילים. בלבוש מינימלי אלה נשכבו על סדין לבן שנפרש על הקרקע, כשפניהם וגופם מעוטרים בדם. "הלב מדמם ואינו יכול לשתוק יותר", תיארה בנאי, שנשאה דברים באירוע. "כאם אני מזדעזעת מהמחשבה של מה שעובר על הגורים בגיל שלושה שבועות מרגע שהגיעו לעולם, ועל הוריהם שרואים את רצח הגורים לנגד עיניהם". 


מצגת מדממת. ההפגנה (צילום: "הקואליציה נגד תעשיית הפרווה הסינית") 

 

 

"כתם שחור מוטל על קנדה"

שעריה של שגרירות קנדה נסגרו לפני שעת קיום העצרת, אך למרות זאת הצליחו המארגנים להעביר מכתב מחאה הממוען לשגריר קנדה בישראל. "כתם שחור מוטל על הקנדים, במיוחד נוכח התיימרותם להיות עם תרבותי", מוחה הלוי. "איך אפשר להיות תרבותי כשאתה דוגל באלימות נגד בעלי-חיים?". ויסנר מצטרף למחאה, ואומר "מדובר באכזריות שקשה לתפוס כיצד בני-אדם יכולים לבצעה, והכל לשם האופנה, לשם החיצוניות. זוהי זוועה בלתי נתפסת".  

 

לדברי הלוי, "בבדיקה סטטיסטית שנערכה לפני שנתיים, נתגלה כי אמצעי ההרג כוללים ריסוק גוגלגולת, בעיטות בפנים והכאה של כלבי הים במוט מחודד. כנראה שלא הורגים את כלבי הים באופן מידי והם עדיין בהכרה בזמן שפושטים את עורם. מדובר בחיות בעלות אופי הדומה מאוד לזה של כלבים, יונקים חברותיים וחכמים

הנמצאים בסכנת הכחדה". הלוי, שהביאה את בנה הצעיר להפגנה, מסבירה כי "לא רבים יודעים, אבל אימהות הגורים לא עוזבות אותם. גם לאחר שהופשטו מעורם בחיים הן עוד מנסות להניק את מה שנשאר מגופות צאצאיהן".

 

מארגני ההפגנה מקווים שהלחץ המסיבי ישכנע גם את צרכני הפרוות להיגמל מהמוצר. "זהו הרג אכזרי שמתבצע רק כדי לספק פרווה שנחשבת יקרה באירופה ובארצות-הברית", מתקוממת הלוי. "הגיע הזמן שאנשים יבינו שלא כדאי ללבוש פרווה. פשוט לא אנושי ללבוש אותה בידיעה שהמחיר עבור אותם בעלי-חיים מסכנים כה כבד. היה חשוב לי להעביר את המסר שקנדה הורגת תינוקות קטנים", היא מסכמת. "ולמרות שבני צעיר מאוד, אני בטוחה שהוא מתנגד לציד כלבי הים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
"אימהות מיניקות גופות". ציד כלבי ים
צילום: איי פי
"די לרצח". העצרת
מומלצים