שתף קטע נבחר

דיסקונט זכה במכרז לשירותים בנקאים לעובדי המדינה

החשב הכללי פרסם לפני מספר חודשים מכרז למתן שירותים בנקאיים לעובדי המדינה לאחר שבמשך עשרות שנים סיפק אותם בנק יהב באופן בלעדי. דיסקונט יפקיד במשרד האוצר למעלה ממיליארד שקל. בשבוע שעבר שילם מזרחי-טפחות 293 מיליון שקל עבור 50% מיהב

בנק דיסקונט זכה במכרז לאספקת שירותים בנקאיים לעובדי המדינה במקומו של בנק יהב. בנק דיסקונט יעביר למשרד האוצר פקדון של למעלה ממיליארד שקל מתוך היקף ההלוואות לעובדי המדינה בסך 2.5 מיליארד שקל. החיסכון הצפוי לאוצר המדינה כתוצאה מהמכרז יגיע ל-400 מיליון שקל בשבע שנים. 

 

רק בשבוע שעבר חתם בנק הפועלים על מזכר עקרונות עם בנק המזרחי-טפחות למכירת 50% מבנק יהב תמורת כ-293 מיליון שקל. המחיר משקף 162% עד 174% מההון העצמי של בנק יהב.

 

מבנק יהב נמסר בתגובה, כי "ההפסד במכרז המיותר והלא הכרחי לא ישנה דבר בקשרים המצוינים שיש לבנק עם קהל לקוחותיו. את הכסף שהבנק הזוכה ישקיע בפיקדון האוצר, ישקיע בנק יהב בהצעות בעלות ערך ללקוחותיו, כפי שהיה עד היום. מבחינת הלקוחות וציבור העובדים דבר לא ישתנה, העובדים ימשיכו לקבל את התנאים הטובים ביותר עבורם".

 

החשב הכללי, ירון זליכה, פרסם לפני מספר חודשים מכרז למתן שירותים בנקאיים לעובדי המדינה (יותר מ-80 אלף) לאחר שבמשך עשרות שנים הבנק סיפק זאת באופן בלעדי. 

 

הסתדרות עובדי המדינה התנגדה לקיום המכרז בטענה כי הוא יפגע בהטבות שמקבלים עובדי המדינה וטענה כי הוא מיותר.

 

בתחילת שבוע שעבר חתמה הסתדרות עובדי המדינה על הסכם למתן שירותים בנקאיים לעובדי המדינה ללא תשלום. עד כה נדרשו העובדים לשלם עמלות מופחתות בעבור שירותים אלה ועתה הם יינתנו ללא תשלום.   

 

מהסתדרות עובדי המדינה נמסר, כי "זהות הזוכה במכרז לא תשפיע על המשך השביתה. אנו נאבקים על עיגון ההטבות של השירותים הבנקאיים הניתנים על ידי המדינה במסגרת הסכם קיבוצי, לכן למכרז אין שום השפעה על מאבק זה".

 

בנק הפועלים מחזיק ב-50% ממניות בנק יהב. 50% האחרים מוחזקים בידי החברה למפעלי כלכלה ותרבות לעובדי המדינה, השייכת להסתדרות עובדי המדינה (25%) ולמדינת ישראל (25%). 

 

בנק יהב לעובדי המדינה הוקם בשנת 1954 כבנק ייעודי המשרת את עובדי המדינה. במהלך השנים הצטרפו לבנק לקוחות נוספים, בעיקר עובדים מן המגזר הציבורי. הרווח הנקי של בנק יהב בשנת 2006 הסתכם ב-68.5 מיליון שקל, ותשואת הרווח הנקי על ההון העצמי הגיעה ל-17.5%.

 

גורמים בכירים בבנק מזרחי-טפחות סבורים שבנק דיסקונט הציע מחיר שאינו כלכלי ומשקף עלות גיוס של כ-20 אלף שקל ללקוח. בבנק לא מתכוונים לוותר בקלות על הלקוחות ויציעו אלטרנטיבות להשארתם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיון פרג'
ניצחון לבנק דיסקונט
צילום: סיון פרג'
מומלצים