שתף קטע נבחר

קינוח ממכר - טראפלס בקרם נוגט עם בננה בקרמל

כשמכינים טראפלס, המטבח מתלכלך בצורה יסודית. רון (שפאץ) כהן מציג פיתרון אלגנטי לבעיה ומגיש מתכון לקינוח מרשים במיוחד שמבוסס על הכדורים השוקולדיים

אחד הדברים הראשונים שלומדים לעשות בעולם המתוקים הוא להכין טראפלס, אותן שכיות חמדה שוקולדיות שממלאות את הפה באושר. החומרים פשוטים, ההכנה הקצרה, אבל הבלאגן - כן, הבלאגן יכול לגרום לכם להצטער שבכלל התחלתם. כידרור הטראפלס מלכלך את כל הסביבה, שלא לדבר על כל החומר שנדבק לידיים ולכפיות והולך לאיבוד ואם זה לא מספיק, מגיע הקקאו ומעטר את כל השיש והמטבח בפודרה כהה.

 

לסבינה ולדמן יש פתרון אלגנטי לסוגייה שעד היום היה מנת חלקם של קונדיטורים מקצועיים בלבד. היום אנחנו מתכבדים לחשוף אותו קבל עם ועדה. כדי שהטראפלס לא ירגישו בודדים חיברנו אותם לקרם פטיסייר ונילי ומלטף ולבננות מקורמלות ונימוחות - קינוח ממכר ואל תגידו שלא הזהרתי אתכם.

 

טראפלס בקרם נוגט ובננה חמה

המרכיבים (ל-4 מנות): 

לטראפלס:

600 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ גס

300 מ"ל שמנת מתוקה

160 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח דק

100 גרם קקאו משובח

לקרם פטיסייר:

500 מ"ל חלב

1/2 מקל וניל חצוי ומגורען

4 חלמונים

50 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

250 גרם נוגט – ניתן להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה

לבננות:

2 בננות חתוכות

4 כפות סוכר חום

עלי נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. טראפלס: ממיסים את השוקולד והשמנת בבן מארי (סיר כפול), עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  2. מורידים מהאש, מוסיפים את המלח והחמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מעבירים לתבנית מרופדת בניילון נצמד ומקררים ללילה.
  3. מוציאים מהתבנית והופכים על קרש חיתוך, חותכים לדלתונים/מקביליות בגודל 5 ס"מ בעזרת סכין חדה שטובלים בכוס מים רותחים אחרי כל חיתוך.
  4. מניחים את הקקאו בקערה, מעבירים את הטראפלס ומגלגליםאותם עד שהם לגמרי בקקאו, מעבירים לתבנית נקייה ומחזירים למקרר.
  5. קרם פטיסייר: שמים את החלב והווניל בסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מערבבים את הסוכר והחלמונים בקערה נפרדת, מוסיפים וטורפים כ-2 דקות עד שהתערובת מלבינה. מוסיפים את הקורנפלור לעוד טריפה קצרה.
  7. מוסיפים בהדרגה לחלמונים את החלב החם וטורפים בלי הפסקה. מעבירים את כל התערובת חזרה לסיר ומחזירים לאש קטנה - בערבוב מתמיד מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כדקה.
  8. מסננים לקערה ומקררים במקרר, מכסים בניילון נצמד למניעת היווצרות של קרום.
  9. מעבירים את הפטיסייר הקר והנוגאט למיקסר ומקציפים יחד לכמה דקות עד לקבלת קרם מעט אוורירי ואחיד. שומרים במקרר.
  10. הגשה: מניחים 2 כפות מקרם הנוגט בצלחת הגשה, מעל מניחים 4 פרוסות בננה שנטבלו בסוכר חום.
  11. מקרמלים בעזרת "ברנר" עד שהסוכר נמס. מסדרים מעל 4 טראפלס ומפזרים מעט קקאו. מקשטים עם עלה נענע. מגישים מייד.

 

  • "ננה" - רח' אחד העם 1, נווה צדק, ת"א. טל': 03-5161915.

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תהליך מלכלך. הכנת טראפלס
צילום: גילי סופר
מומלצים