שתף קטע נבחר

פעילי "שלום עכשיו" חסמו את כביש המנהרות

כ-30 מפגינים ביקשו מהמשטרה להפגין סמוך לכביש תחת הסיסמה: "לפנות את בית המריבה בחברון", ומשלא נענו חסמו את התנועה. שני פעילים עוכבו לחקירה. ובאזור בית-לחם התקיים מופע היפ-הופ ליד החומה

כ-30 פעילי תנועת "שלום עכשיו" חסמו הבוקר (יום ד') במשך מספר דקות את כביש המנהרות, מדרום לירושלים במטרה למנוע ממתנחלים להגיע לחברון. משטרת ירושלים עיכבה לחקירה שני מפגינים.

 

פעילי השמאל ביקשו תחילה מהמשטרה שתאפשר להם לקיים הפגנה סמוך לכביש תחת הסיסמה "לפנות את בית המריבה לאלתר". משלא נענו החליטו המפגינים לחסום את התנועה בכביש.  


שוטרים מפנים מפגינים. הכביש נחסם למשך מספר דקות (צילום: גיל יוחנן)

 

מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר, אמר ל-ynet: "אנחנו מתנגדים לכניסת המתנחלים לבית המריבה וקוראים לשר הביטחון לפנות אותם עוד לפני שיסתיים החג". לדבריו, התנועה הגישה בקשה להפגין בחברון במשך ימי החג ואפילו אחריו, אולם בקשתם לא אושרה בטענה שההפגנה תתסיס את המתנחלים תושבי המקום.

 

"זו שערורייה שרק המתנחלים יכולים לעשות מה שהם רוצים במקום ולנו אסור להתקרב לשם. זה מצב בלתי נסבל. אם לא נקבל אישור להפגין באזור נפנה לבג"ץ. בינתיים נמשיך לקיים הפגנות בדרך לחברון", הוסיף אופנהיימר.

 

לפני כשבועיים נכנסו מאות צעירים ותלמידי ישיבה לבית של פלסטיני סמוך לכביש המקשר בין קריית ארבע למערת המכפלה, כחצי קילומטר מקריית ארבע. המתנחלים טענו יש בידיהם אישורי בעלות על הבית, אולם גם תושב פלסטיני מחברון טוען שהבית נמצא בבעלותו.

 

הפלסטינים טענו מצדם כי ההשתלטות על הבית הפלסטיני בחברון אינה חריגה בעיר. ב-2006 תיעדו אנשי הוועד הפלסטיני להגנה על הבתים והאדמות בחברון שני מקרים לפחות של השתלטויות על בתי פלסטינים, בנוסף לשש פלישות לבתים שמהם הוצאו המתנחלים, ו-18 ניסיונות אחרים שלא צלחו.

 

לפני יותר משבוע הקימו הפלסטינים מאהל מחאה כמה עשרות מטרים מהבניין שאליו נכנסו המתנחלים, וכוחות צבא ומשטרה חוצצים בין הצדדים כדי למנוע חיכוך. המתנחלים במקום טענו כי הקמת מאהל המחאה מצד הפלסטינים היא מעין תעודת ביטוח מחשש לפגיעה בבני המשפחה בגין שיתוף פעולה. בזמן ההפגנה היה אב המשפחה הפלסטינית שטוענת כי הבניין שייך לה, פאייז רג'אבי, בחקירה במשרדי הרשות הפלסטינית בנוגע לטענות על מכירת המבנה למתנחלים.  


היפ-הופ חומה (צילום: אי.פי)

 

בתוך כך, שמחה מהולה במחאה נרשמה אתמול במחנה הפליטים אל-עיידה שליד בית-לחם, עת הופיעו במקום זמרים, רקדנים ואמנים שונים בסמוך לגדר ההפרדה. כ-400 פלסטינים, רובם ילדים ובני-נוער, השתתפו בחגיגה. את האירוע ארגנו נציגים הולנדים, הפועלים בתחומי הרשות הפלסטינית ומתמקדים בעיקר בסיוע הומניטארי לתושבים. ההולנדים הם גם שהזמינו את האמנים מחו"ל. בין הלהקות שהופיעו במקום הייתה גם "דאם", הרכב היפ-הופ ערבי-ישראלי. סולן הלהקה, תאמר נפאר, סיפר ל-ynet בהתרגשות: "היינו כמו פינק-פלויד המקומית, על רקע החומה. הגדר הזאת מלכתחילה מפריעה ולא צריכה להיות שם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגין מתעמת עם חייל בכביש המנהרות
צילום: גיל יוחנן
בית המריבה. יפונה?
צילום: גיסן T.V
אופנהיימר. "המצב בלתי נסבל"
מומלצים