שתף קטע נבחר

טקילה, אגבה ותרופות חדשות

צמח האגבה, ממנו מכינים את הטקילה מייצר סוג של סוכרים שיוכלו לשמש בעתיד לציפוי תרופות למניעת עיכולן בקיבה

לטקילה, הנוזל המזוקק מהצמח המקסיקאי הכחול, אגבה (Agave tequilana azul), אין מוניטין של נוזל מביא תועלת למערכת העיכול. הטקילה היא משקה אלכוהולי המיוצר באמצעות תסיסת שמרים ופירוק סוכרים שהופקו מפקעות צמח האגבה הכחולה. אולם בעתיד הקרוב צמח האגבה הכחולה עצמו עשוי לסייע ולהביא מזור והקלה לאנשים הלוקים במחלות המעי הגס.

 

בדיווח ב-27 במרץ במפגש השנתי של החברה הכימית האמריקאית בשיקגו, מדענים מצאו שכדורים חלולים זעירים, אשר נוצרים מסוכרים בצמח האגבה, סוכרים הקרויים בשם פרוקטנים, יכולים לעטוף ולהקיף תרופות נבחרות, וכך לעטות עליהן מעטה הגנה מפני הסביבה החומצית החזקה שבקיבה.

 

פרוקטן הינו רב סוכר המשמש לצורכי תשמורת במרבית צמחי C3 ומספר צמחים נוספים. פרוקטן מורכב בעיקר משרשרות של פרוקטוז. בצמחים, ייצור פרוקטן מתרחש רק כאשר הצמח נתון תחת תנאים מסויימים, בדרך כלל כאשר הגידול מוגבל על-ידי סוג של עקה כל שהיא, בעוד שאור השמש ממשיך לייצר סוכרים, שהצמח לא יכול לעשות בהם שימוש. הפרוקטן משמש בצמחים אלה כמאגר אנרגיה לשימוש בזמנים קשים.

 

אסטרטגיה זו, של הקפת מולקולות התרופה בפרוקטנים, עשוייה לאפשר לתרופות לקוליטיס (דלקת במעי הגס) ולמגוון של מחלות מעי גס נוספות לעבור בבטחה דרך מערכת העיכול עד למעי הגס ושם לפעול את פעולתן.

 

מתוך אתר "הידען "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צמח האגבה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים