שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס, איי פי

עיראק: רוצה רישיון? נהגי בלי איפור, ורק בעיר

ארגון איסלאמי בעיראק, הפועל בשיתוף עם אל-קאעידה, מציע לאפשר לנשים לקבל רשיון נהיגה, אך תחת התנאים הבאים: גילה מעל 30, תנהג בלבוש צנוע ובשעות המותרות לה, וגם - תשלם מקדמה על תיקונים עתידיים

אם את אישה עיראקית המתכוונת להוציא רישיון נהיגה בארצך, כדאי שתתעמקי במיוחד בקטע בידיעה הזו: בשנים האחרונות, עם התגברות ארגוני האיסלאם הרדיקלי, ניתן לראות יותר ויותר מקרים בהם מנסים אותם ארגונים לשלב את העקרונות ההלכתיים יחד עם מוטיבים מה"קידמה". כך למשל, הארגון "מדינת עיראק האסלאמית", שמורכב מכמה ארגוני ג'יהאד סוניים ופועל בשיתוף עם אל-קאעידה, ניסח המלצה למתן רישיונות לנשים, במסגרת סייגים מסוימים כמובן. 

 

במסמך שהפיץ מכון "ממר"י" לחקר כלי התקשורת במזרח התיכון מתברר שהארגון מנסה להציג את עצמו כאילו כבר הוקמה מדינה ריבונית בעיראק מטעמו, ואת ההמלצה למתן רישיונות הוא ניסח כמין מסמך מאת מועצת השורא (ההלכה) אל "ראשות לשכת ראש הממשלה" (של מדינת עיראק האיסלאמית). הכללים המוצעים לקבלת רשיון נהיגה לנשים הן:

 

  • גיל הנהגת לא יהיה פחות מ-30.  
  • נחוצה הסכמה של האפוטרופוס שלה לכך שהיא תנהג.  
  • על הנהגת להשיג רישיון מהמרכז ללימוד נהיגה לנשים. 
  • הנהגת תהיה לבושה בצניעות ולא תשתמש בשום תכשיט או איפור.  
  • מותר לנהגת לנסוע בתוך העיר בלבד, ולא בכפרים או בפרברים.  
  • שעות הנהיגה המותרות הם: בימים שבת עד רביעי - מ-7:00 ועד 20:00, ובימים חמישי ושישי מ-12:00 ועד 20:00.   
  • עליה לשאת עמה טלפון נייד, ובמקרים של חריגות, בעיות או תקלות להתקשר למרכז התנועה לנשים.
  • במעמד קבלת הרישיון, ישולם סכום כספי שנקבע מראש, בין השאר עבור תיקון הרכב.

  

מחלקת תנועה לנשים בלבד 

על פי ההמלצות של "מדינת עיראק האיסלאמית", יש להקים מחלקת תנועה לנשים ולהציב בתוך העיר מרכזי תנועה לנשים, שעליהם יפקחו גורמים דתיים בכירים. במקרה שנציג מחלקת התנועה הכללית ייאלץ לעכב נהגת, עליו להזעיק את מחלקת התנועה לנשים כדי שתרשום לנהגת קנס ואל לו לדבר עמה כלל.

 

אגב, גם כללי הענישה של מי שיפר את ההוראות הללו ברורים מאד: "מי שידבר עם הנהגת יקבל עונש של לא פחות מחודש ימי מאסר וקנס כספי; מי שיוכח לגביו כי ניסה להתגרות, לרדוף או להקניט נהגת, יקבל עונש של לא פחות משמונה חודשי מאסר וקנס כספי.

  

"אשר לנהגת, אם יוכח שהנהגת ביצעה דבר מה שיש בו משום הפרת המוסר והחוק בפעם הראשונה, היא תיענש כדלהלן: רישיונה יישלל ממנה לתקופה של לא פחות משישה חודשים, יוטל עליה קנס כספי של 500 עד 1,000 ריאל, והיא תתחייב בפני ראשות מחלקת תנועת הנשים לא לעשות זאת שוב. כמו כן, תימסר הודעה רשמית לאפוטרופוס שלה".

 

כאמור, הארגון מנסה לשוות לעצמו מראה של מוסד ממלכתי לכל דבר ועניין. כך, למשל, הודעותיו הרשמיות מתפרסמות באמצעות "מיניסטריון" ההסברה שלה. לדוגמא, ב-13 לפברואר השנה מחה מיניסטריון זה על כך שבדיווחים בנוגע לקבלת אחריות על פעולות צבאיות ייחסו כמה מערוצי הלוויין את נטילת האחריות לאל-קאעידה בעיראק ולא ל"למדינת עיראק האיסלאמית". 

 

דובאי: ההלכה נגד תאונות הדרכים

במקומות נוספים בעולם הערבי מגייסים את ההלכה לעניין התנועה בדרכים. באמירות דובאי קצו בקורבנות הרבים בכבישים, וביקשו למצוא סיוע בפסקי ההלכה כדי לנסות ולעצור את הטרגדיות של עשרות משפחות מדי חודש. לפי הנתונים הרשמיים, מספר ההרוגים בתאונות דרכים בינואר הגיע ל-29 הרוגים - כמעט הרוג ביום. חודש דצמבר שלפניו אף היה קשה יותר - 44 הרוגים בדרכים נמנו באותו החודש.

 

נוכח זאת, לפני כשבועיים הוציא ראש ועדת פוסקי ההלכה בדובאי, ד"ר אחמד אל-חדאד, פסק הלכה האוסר לעבור רמזור באור אדום, לבצע עבירות תנועה ולנסוע במהירות מופרזת. בפסק ההלכה הוא הדגיש כי לשלטונות יש את הזכות לאסור או לקנוס את מי שעובר על החוק, וזאת בשל האינטרס של כלל הציבור.

  

מנהל הרשות המקומית לדרכים, המהנדס בדר מטר א-סירי, אמר כי "ניצול החסמים הדתיים בנפשותיהם של בני האדם יביא לתוצאות טובות". הוא אף דרש מחכמי ההלכה והנכבדים להתרכז בנושא זה בדבריהם.

 

לדבריו, כבר כעת ניתן למצוא סממנים חיוביים לשימוש בפסקי ההלכה. א-סירי סיפר כי מקצת הצעירים שמעו מחכמי ההלכה כי מי שעובר על המהירות המותרת - כמוהו כמי שמורד באללה וצפוי לתת את הדין בפני אלוהים. "מאז הם הפכו להיות נהגים המצייתים לכל התקנות והחוקים ונמנעים מלבצע את העבירות הללו", אמר.


פורסם לראשונה 06/04/2007 13:18

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויז'ואל/פוטוס
כך תחזיקי את ההגה
ויז'ואל/פוטוס
צילום: איי פי
וכך תתלבשי
צילום: איי פי
מומלצים