שתף קטע נבחר

פרויקט מיוחד: טיפולי פריון - שלב אחרי שלב

יש ילדים שישאלו יום אחד את הוריהם איך הם באו לעולם ויקבלו תשובה שכוללת לא רק אהבה אלא גם זריקות, בדיקות, חלוקי רופאים ומעבדות. איזה בעיות מקשות על כניסה להריון, איך מזהים אותן ואיך פותרים אותן - מצגת מיוחדת מפרטת את כל השלבים בדרך להיריון, ואפשר גם להדפיס תרשים ברור של התהליך במדפסת הביתית

החלטתם לעשות ילדים? שיהיה בשעה טובה. אבל חשוב שתדעו שהשעה הטובה הזו נמשכת לעתים קצת יותר מ-60 דקות, ואפילו יותר מחודש או חודשיים. הסטטיסטיקה מלמדת ש-85 אחוזים מהזוגות הבריאים יהרו באופן ספונטני בטווח של שנה. לנותרים מומלץ לפנות, לאחר שנה של נסיונות, להתייעצות רפואית. 

 

במדור הבריאות שלנו ב"לאשה" מתפרסמת בשבועות אלה סדרת כתבות מיוחדת הבוחנת שאלות הקשורות בנשים

ובפריון. "תכנון ילודה", אומרת טלי רוזין, עורכת המדור, וממחברי הספר "המדריך הישראלי להיריון ולידה", "הוא מושג שקשור להקשבה לגוף שלך, אבל גם לכל שאר המרכיבים שהם 'את'". האם את בכלל רוצה ילדים? אם לא - אין בעיה, אבל אם כן - אז כמה? ומתי? עכשיו זה מוקדם מידי? אולי אחר-כך יהיה מאוחר מידי? ומה עם הקריירה? במהלך ארבע כתבות (השבוע מתפרסמת השניה מביניהן) מבררת דפנה לוי את התשובות האפשריות לשאלות אלה, ומשוחחת עליהן עם אנשי מקצוע מתחומים שונים ועם נשים שענו עליהן בעצמן.

 

פה, באתר "לאשה", בחרנו להתמקד בהיבט אחד של הנושא: טיפולי פריון. פרופ' זאב שהם, מנהל היחידה לחקר הפוריות

ביה"ח קפלן, ענה על שאלותיכם בפורום שלנו.

 

במצגת מיוחדת, בלעדית לאתר, משרטט פרופ' שוקי דור, מנהל היחידה להפריה חוץ-גופית במרכז הרפואי "שיבא" תל השומר, מה צפוי לכם החל משלב הבירור הרפואי הראשוני ועד לשלב בו יותאם לכם טיפול שיביא, אינשאללה, להריון תקין ותינוק בריא. אתם מוזמנים להקליק, לבחור ולעקוב.

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הריון. בסוף זה יצליח
צילום: getty image bank
צילום: דפנה קפלן
טלי רוזין, עורכת מדור בריאות בלאשה, וממחברי הספר "המדריך הישראלי להיריון ולידה"
צילום: דפנה קפלן
לאשה בפייסבוק
מומלצים