שתף קטע נבחר

הלחם נמכר כמו לחמניות חמות

האות ניתן וההמונים הסתערו על החמץ שממנו התנזרו בשבוע האחרון. כמו בכל שנה, גם השנה נשבעו במאפיית "אבולעפיה" ביפו: "יש לחץ עצום. הגדול מאז ומעולם"

חג המצות חלף עבר לו, וחוץ מהמימונה נחוג אמש גם "חג החמץ". המוני בית ישראל שנמנעו מלחם, פיתות, לחמניות ושאר מוצרי חמץ בשבוע האחרון נהרו למאפיות, למרכולים ולפיצריות כדי ליהנות כבר בצאת החג ממנת פחמימות מרוכזת.

 

"זה השיא של כל שנה", סיפר ל-ynet אליאס חטו, מנהל במאפיית "אבולעפיה" הוותיקה ביפו. "יש לחץ עצום של אנשים מ-19:45. הפעם הלחץ גדול יותר מבכל שנה. אני לא יודע למה. באופן מסורתי סגור אצלנו בפסח. הכנו באגטים, ג'בטות, פיתות דרוזיות ועוד 140 סוגים של מוצרים. המוצרים הנמכרים ביותר הם בייגלה מתוק, פיתות וסמבוסק. אנשים קונים בכמויות גדולות. הם מבסוטים שנגמר הפסח כי התגעגעו למוצרים. שיהיה גמר חתימה טובה".


"תארוז לי 10 סמבוסק חם!", מוצאי החג ב"אבולעפיה" (צילום: ניב קלדרון)

 

רן, עובד במאפיית "אנג'ל" בירושלים: "פתחנו כשעתיים אחרי צאת החג. הכנו בעיקר ככרות לחם, לחמניות ולחם פרוס - הכל בכמויות גדולות מהרגיל. כ-20 איש נאספו מחוץ לחנות בגבעת-שאול עוד לפני שנפתחה. כל העובדים עובדים היום שלא כרגיל. הולך להיות בלאגן".

 

גם למוכרי הפיצות יש הערב עדנה רבה, בוודאי בעיר בעלת צביון חרדי כבני-ברק. "עם צאת החג יש הרבה יותר שיחות מהרגיל" סיפר דוד, עובד במוקד פיצריית "הוליווד" בעיר. "קהל לקוחותינו נחלק לחרדים ולחילונים. אצלנו כשר בהשגחת בד"צ. נמכרות כאן פיצות עם כל התוספות והערב הכל הולך".


ממתינים בסבלנות לחמץ הראשון ביפו (צילום: ניב קלדרון) 

 

והיו גם מי שלא חשו בלחץ מיוחד, הואיל ומכרו חמץ (והרבה) במשך כל השבוע שחלף. אבישי, מנהל סניף "לחם ארז" ברחוב בן-יהודה בתל-אביב: "מאוד עמוס כאן. הלחץ נמשך כל היום. מכרנו לחם בכל תקופת החג. הלחץ היה במשך כל הפסח והיום הוא בשיא".


נהנים מלחמניות ראשונות אחרי החג ב"אנג'ל" שבירושלים (צילום: גיל יוחנן)

 

מ' מהמרכז סיפרה שאינה ממהרת לצאת מהבית כדי לקנות פיתות: "בצאת חג הפסח המהדרין לא קונים פיתות או לחם. זאת מכיוון שמוצרי הלחם שנמכרים היום הוכנו לפני צאת החג, אלא אם הוכנו על-ידי גויים, ואז הם מותרים.

 

"הרבה אנשים ששמרו כל חג הפסח ולא אכלו חמץ קונים הערב ולא אכפת להם. אפשר לקנות פיתות ולחם במאפיות בשעות מאוחרות יותר, אחרי 23:00, אז אפשר להיות בטוחים שהן הוכנו עם צאת החג".

 

הרב הראשי של רחובות, הרב שמחה הכהן קוק, הגיע הערב לקנות את החמץ שמכר ערב החג. על-פי ההלכה, בצאת החג נשלפים שטרות המכר שהקונים השאירו כמקדמה אצל המוכרים על חוב עלות החמץ שנאמד במיליוני שקלים. הקונים שבים למוכרים בתואנה כי "לא השיגו את הסכום" ומקבלים בחזרה את החמץ תמורת סכום כסף סמלי.


פורסם לראשונה 10/04/2007 00:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרב קוק רוכש את החמץ בחזרה
צילום: שניאור בורסוק
עוד שקית ועוד שקית
צילום: ניב קלדרון
מומלצים