שתף קטע נבחר

שיעור הילודה בישראל - הגבוה מכל מדינות אירופה

דו"ח שמתפרסם היום משווה אותנו לאירופה. החדשות הטובות: שיעור הילודה אצלנו הוא הגבוה בכל אירופה, אנחנו צורכים מעט מאוד אלכוהול ומצבנו הנפשי לגמרי לא רע. החדשות הפחות טובות: שיעור הסוכרת בישראל מהגבוהים באירופה, וגם מספר המעשנים

ישראל היא מעצמה בתחום הילודה: לאישה הישראלית יש בממוצע 3 ילדים, מה שמציב אותנו במקום הראשון בשיעור הפיריון מבין כל מדינות אירופה. קרובות אלינו רק הנשים בטג'יקיסטן ובטורקמיניסטן. כך עולה מנתונים שמפרסם היום (ג') משרד הבריאות ושהועברו למאגר הנתונים של ארגון הבריאות העולמי. בתחתית הדירוג מופיעות מדינות כמו גרמניה, יוון וצ'כיה ששיעור הילודה בהן הוא 1.3 ילדים בממוצע לאישה.

 

בישראל נולדים 21 תינוקות לכל אלף תושבים. עוקפות אותנו רק טגי'קיסטן, טורקמניסטן וקירגיזסטן, כאשר הממוצע בקרב מדינות האיחוד האירופי הוא עשרה תינוקות לאלף תושבים. בבריטניה נולדים 12 תינוקות לאלף איש, ביוון, צרפת וגרמניה - תשעה.

 

ישראל היא גם מדינה צעירה יחסית. 28 אחוז מהאוכלוסייה - מתחת לגיל 14. תוחלת החיים הממוצעת אצלנו (80 שנה), קרובה לממוצע באיחוד האירופי (78 שנה) וזהה לתוחלת החיים במדינות אירופה המפותחות.

 

מצב הסוכרת רע, המצב הנפשי טוב

ישראל מובילה גם בתחום משמח פחות: מחלת הסוכרת. בישראל טופלו בשנת 2005 201,500 חולים. שיעור התמותה מהמחלה הוא הגבוה באירופה: 44 מקרי מוות לכל מאה אלף איש, כאשר הממוצע במדינות האיחוד האירופי הוא 14. לשם השוואה, בבריטניה מתו מסוכרת שבעה בני אדם לכל מאה אלף איש.

 

לעומת זאת הישראלים כנראה בריאים יחסית בנפשם: בשנת 2004 נרשמו 1,631 קבלות ראשונות לאשפוז פסיכיאטרי, שהן 24 מקרים למאה אלף נפש. כמעט מחצית מהממוצע במדינות האיחוד האירופי (46 מקרים למאה אלף). ופחות ממדינות כמו הונגריה (62), ספרד (61) ואירלנד (52). מהנתונים עולה עוד שרק 0.07 אחוז מהאוכלוסייה בישראל סובלים מפרעות נפשיות. כ-4,800 מקרים חדשים של תחלואה נפשית התגלו ב-2005.

 

ישראלים צורכים פחות אלכוהול אבל מעשנים יותר 

הישראלים גם חולים מעט או שהם בעלי מוסר עבודה גבוה במיוחד: מהנתונים עולה שאזרח ישראלי נעדר מהעבודה בשל מחלה ארבעה ימים בשנה בממוצע, בהשוואה למשל לגרמנים או לצרפתים (15 ימי היעדרות בממוצע). ממוצע ההיעדרות במדינות האיחוד האירופי גבוה פי שלושה מבישראל ועומד על 12 וחצי יום בשנה בממוצע.

 

הישראלים גם ממעטים בצריכת אלכוהול. בישראל נצרכו בממוצע 1.65 ליטר אלכוהול לנפש. המובילות באירופה הן לוקסמבורג (14) וצ'כיה (13). הממוצע בקרב מדינות האיחוד האירופי עומד על תשעה ליטר אלכוהול לאדם בשנה.

 

רבע מהאוכלוסייה המבוגרת בישראל מעשנת. הרבה יחסית למדינות כמו שוודיה (16 אחוז) או בלגיה (20 אחוז), אבל פחות לעומת מדינות כמו יוון (37 אחוז) או גרמניה (34 אחוז מהאוכלוסייה מעשנת).

 

שיעור גבוה של רופאי שיניים

החלום של האם היהודייה על ילד רופא לובש כנראה דמות חדשה: מהנתונים עולה שבישראל השיעור הכמעט הכי גבוה של רופאי שיניים לנפש, בהשוואה לכל מדינות אירופה. 7,625 רופאי שיניים היו בישראל ב-2005. 113 רופאי שיניים לכל מאה אלף איש, כמעט כפול ממוצע האיחוד האירופי (61 רופאים). המדינה האירופאית היחידה שעוקפת את ישראל היא יוון שבה 120 רופאי שיניים למאה אלף איש.

 

גם שעורם של הרופאים גבוה יחסית. בישראל 25,058 רופאים, שהם 372 רופאים למאה אלף נפש. יותר מהממוצע באיחוד האירופי (317). ופחות רק ממדינות כמו רוסיה (424), ליטא (400), שוויץ (389) ואיטליה (385 רופאים למאה אלף נפש).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
ילודה. ישראל מובילה
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים