שתף קטע נבחר
 

שיגעון בקניון

לכל חובבת קניות יש קניון מועדף, מעיין וינטר יצאה למסע קניונים ברחבי הארץ וגילתה שהכי מגניב בתל אביב. ברור

קניון עזריאלי

חנויות מיוחדות: חנות הדגל של "מנגו", שמאוחדת עם חנות של "מאק", יכולה להרגיע אובססיות קשות ביותר. בקומה השנייה יש את "M סקוור", שנפתחה לפני שנתיים בקול תרועה והייתה אמורה להיות חנות מותגים אקסקלוסיבית, אבל בסופו של דבר גמרה כמו עוד סניף של "המשביר". חוצמזה בקניון יש שני סניפים של "ENTER" (אם אתן מחפשות פיצ'פקעס לבית) וחנות די גדולה של "טאואר רקורדס".

 

וגם: "דיקיז'", "דפנה לוינסון", "נו ניים", "פומה", "ראמפג'", "טאג וומן", "סאקס", "TNT", "הוניגמן", "אירית", "בוניטה", "גריפ", "דיזל", "לי קופר", "קסטרו", "רנואר", "דן קסידי", "זיפ", "טימברלנד", "כאוס", "פוקס" ועוד.

 

סטייל שולט: צבאי.

 

סלבס: בקומה השלישית של הקניון נמצא מכון הכושר "הולמס פלייס", שמהווה אבן שואבת לסלבס דוגמת מיכאל אלוני, בעיקר בשעות הבוקר והערב. חוץ מזה, במו עיניי ראיתי שם פעם את שלי גפני קונה אוכל ב"בורגר ראנץ'" (!).

 


שוקינג סייל בעזריאלי (צילום: איתמר סיידא)

  

אוכלוסייה: כל צבא הגנה לישראל ואשתו. לפעמים, במיוחד בשעות הצהריים, המקום כל כך גדוש בחיילים עד שנדמה כי עזריאלי הוא הבסיס האמיתי שלהם והקריה היא בעצם הקניון.

 

איפה להכיר בנים: אם את בעניין של אנשי קבע, חיילים, עובדי משרד הביטחון ודומיהם – הם נמצאים בכל מקום. נסי להגיע לקומת האוכל בשעות הצהריים.

 

אטרקציות: אי אפשר לדבר על קניון עזריאלי מבלי להזכיר את המצפה. כניסה למצפה עולה 17 שקל ביום חול.

 

שירותים: בשביל למצוא את השירותים תיאלצי לעבור במבוך סבוך של מסדרונות צדדיים. מצאת את השירותים? עכשיו תיאלצי להתמודד עם העובדה שהדלתות לא לגמרי אטומות ותמיד יש הרגשה שמישהו צופה בך (ודי בצדק, אם את שואלת אותי).

 

גישה: מעולה. תראו לי עוד קניון עם רכבת שמגיעה ממש לתוכו. כל מה שצריך זה לרדת באלגנטיות בתחנת "השלום" וזהו, אתן שם.

 

למרות שהוא ממוקם בתל אביב, מבחינה תחבורתית קניון עזריאלי הרבה יותר מתאים דווקא למי שמגיעה מחוץ לעיר. קשה למצוא קווים עירוניים של "דן" שעוצרים בעזריאלי, וכל הקווים שכן עוברים בקניון הם קווים בין־עירוניים של "אגד" ו"דן", שלרוב ממשיכים גם לתחנת הרכבת ארלוזורוב.

 

חניה: שעה ראשונה, או חלק ממנה, עולה עשרה שקלים. בנוסף, החניה בעזריאלי די מסובכת, וחשוב מאוד לזכור בדיוק איפה חניתן ובאיזו מעלית השתמשתן.

 

שורה תחתונה: מלבד הגודל המבלבל והחניה הזוועתית, בסך הכול מדובר בקניון שעושה את העבודה. ים מותגים ורשתות, עם מיקום מרכזי ו"מנגו".

 

קניון רמת אביב

חנויות מיוחדות: לא חסר! בקומה השנייה יש את החנות של "טופשופ", בקומה הראשונה תוכלו למצוא את "סטיב מאדן", "bebe", את הג'ינס בר של "ליוויס" ואת חנות הקונספט של "דיזל". יש בו רשתות חו"ליות כמו "קוקאי", "נאף נאף", "ריפליי", "ראמפג'", "קנת' קול", "פולו ספורט", וגם את חנות התיקים "בורדו".

 

וגם: "זארה" – הסניף המרכזי שאליו מגיעה סחורה חדשה כמעט מדי יום, כך שיש פריטים שמגיעים רק לשם. חוצמזה בקניון יש גם חנויות של "ניין ווסט", "ליוויס", "פומה", "נייקי", "ראלף לורן", "MEXX", "אירית", "רזילי", "גולף", "קסטרו", "הוניגמן", "TNT", "נו ניים", נעלי "מארי", "עמנואל", "פוקס", "פול אנד בר", "רנואר", "אלדו", "מאדינה מילאנו" ועוד.

 

סטייל שולט: נובורישי.

 

סלבס: מלאן! סטייליסטים ודוגמניות לרוב... ואפילו נינט! יודה!! ואייל!!!

 

אוכלוסייה: ממיטב הבנות הצפוניות, שמגיעות עם כרטיס האשראי של אבא, ועד הסטודנטיות התפרניות של אוניברסיטת תל אביב הסמוכה.

 

איפה להכיר בנים: ב"וודיס" או ב"בלו בירד", שתיהן חנויות שגולשים וסקייטרים מחבבים במיוחד.

 

אטרקציות: האטרקציה הכי שווה היא המוכר החתיך ב"טופשופ".

 

שירותים: מבריקים ומצוחצחים עם נוכחות מסיבית של מנקות.

 

גישה: מהתחנה המרכזית בת"א: קווים 7, 25, 26, 27 של "דן", 74, 86, 274 של "אגד". ברכבת: צריך להגיע לתחנת "תל אביב אוניברסיטה" ומשם להמשיך רגלית (הליכה שלוקחת בין 15 ל־20 דקות).

 

חניה: שעה ראשונה ללא תשלום.

 

שורה תחתונה: הקניון הכי טוב לסטייליסטיות שבינינו. הוא קטן ושכונתי, כך שלא צריך להתרוצץ וללכת לאיבוד, ולמרות זאת, יש בו תמהיל נכון של רשתות אופנה לצד חנויות מיוחדות יותר ומותגים חו"ליים.

 

דיזנגוף סנטר, ת"א

חנויות מיוחדות: הקניון הראשון בתל אביב אינו בנוי בצורה סטנדרטית, אלא בצורת ספירלה שמדמה תחושה של רחוב. יש המון מעברים מהבניין הצפוני לדרומי, ולמעשה מדובר במבנה מלא הפתעות. רוב החנויות המוּכרות מרוכזות בחלק הצפוני של הסנטר.

 

בקומת המרתף פועל בוטיק מעצבים שממש לא כדאי לכן לפספס, בכל יום חמישי בערב ובשישי בצהריים, בקומה השלישית תמצאו את חנות הלייף סטייל - "סוהו", ובקומת הכניסה, ממש על הרחוב, ממוקמת חנות "אמריקן אפרל" היחידה בארץ!

 

הסנטר הוא גם הקניון שמכיל הכי הרבה חנויות קונספט: "עולם המגזינים", "עולם הפיות", סטודיואים לקעקועים, חנות גותית, "לאוקסיטן", וכל זה לצד רשתות מתבקשות כמו "זארה" ולצד חנות הדגל של "קסטרו".

 

וגם: "פוקס", "רנואר", "דיזל", "נו ניים", "פול אנד בר", "תמנון", "TNT", "קנוואלו", "מגה ספורט", "גולף", "דיווה", "גריפ" ועוד.

 

סטייל שולט: אורבאני.

 

סלבס: כולם. אין פעם שנכנסים לסנטר ולא קולטים בזווית העין איזה סלב, משחקנים מוכרים ועד וונאביז, אבל הכי חשוב – פעם ראיתי שם את דודי בלסר ואת עפר שכטר, שגם מתאמן במכון הכושר "ג'ימי".

 

אוכלוסייה: בעיקר תל אביבית מקומית.

 

איפה להכיר בנים: הסנטר הוא המקום המושלם למטרה הזאת, מאחר שמסתובבים פה המון בחורים יחסית לשאר הקניונים. אם את בקטע של קשרים לא מחייבים לתקופות קצרות, אולי כדאי שתקפצי לחנות של "למטייל"; אם את בעניין של ראפרים, כנסי ל"MAD MAN" בקומה השלישית ליד המדרגות; אם את אוהבת רוקרים, פסעי ל"תומר" בקומת הקרקע ליד המדרגות הנעות; ואם פנקיסטים זה הסיפור שלך, צאי מהקניון וצעדי לכיוון הכיכר.

 

אטרקציות: שוק האוכל ביום חמישי בערב ובשישי בבוקר, ומותר גם להיכנס עם הכלב (רק צריך מחסום).

 

שירותים: בקומת המרתף וגם בקומה העליונה ליד המדרגות.

 

גישה: מהתחנה המרכזית בתל אביב: קו 5, שמגיע ממש לסנטר עצמו, הוא האופציה הטובה ביותר. למגיעים ברכבת: התחנה הכי קרובה היא בעזריאלי, אבל כמו שכבר אמרנו, הגישה בתחבורה ציבורית מעזריאלי לתוך תל אביב ממש מעפנה, אז עדיף לוותר.

 

חניה: לדיזנגוף סנטר יש כמה חניונים (גם תת־קרקעי וגם על הגג), ובגדול – אין מצוקת חניה. עדיף להחנות ישר בחניון מאשר לנסות להתחכם ולמצוא חניה ברחובות מסביב ולגלות שגררו לכם את האוטו. המחיר? שחיטה: 12 שקל לשעת חניה ראשונה או לחלק ממנה.

 

שורה תחתונה: המקום הכי טוב לפגוש בו בנים שווים מכל סוג שרק תרצי – כולם מסתובבים שם. חוץ מזה, זה הקניון עם הכי הרבה חנויות קונספט מיוחדות שיעניקו לך לוק שונה ומיוחד.

 

הקניון הגדול, פתח תקווה

חנויות מיוחדות: הרבה זמן רציתי להגיע לקניון בפתח תקווה, כי אגדה אורבאנית מספרת שזה קניון מצוין. בתכלס? קניון נחמד ותו לא. נכון, יש בו מספיק רשתות אופנה, אבל אין בו משהו ממש מיוחד, כזה שלא תמצאו בשום מקום אחר.

 

וגם: "קסטרו", "רנואר", "Women Only", "זארה", "סקאל ספורט", "תמנון", "ג'אמפ", "נו ניים", "טאג וומן", "בוניטה", "דורין פרנקפורט", "הוניגמן", "מנגו", "TNT", "קרוקר", "ניין ווסט" ועוד.

 

סטייל שולט: פרובינציאלי.

 

סלבס: קניון חסר גלאם לחלוטין.

 

אוכלוסייה: כאמור, אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים. נותנים לכן "זארה" ו"מנגו" ביחד, אבל רק החנות של "זיפ" הייתה מפוצצת. אני לא ממש יודעת איך להסביר את זה, אבל אני חשתי טעם מר של החמצה לגבי הקניון הזה. הוא היה יכול להיות מרכז בילויים שווה, אבל משהו בהרגשה הכללית מפוספס.

 

איפה להכיר בנים: כמו שאמרנו, הקניון משרה אווירה בורגנית כזאת, בניגוד לסנטר המגניב. סיפרו לי שבשעות היום מגיעים לקניון הרבה עובדים מחברות ההיי־טק הסמוכות ומהמרכז הרפואי. אולי זה המקום למצוא בחור חנון, עם קריירה במחשבים (אם החלום שלך זה בית בפרברים, 2.4 ילדים, כלב וגינה).

 

אטרקציות: פינה רומנטית עם מזרקה וספסלים בקומה התחתונה.

 

שירותים: מתוקתקים.

 

גישה: הקניון נמצא ברחוב ז'בוטינסקי בפתח תקווה, מול המרכז הרפואי ע"ש רבין. לא קשה למצוא אותו, אבל הוא לא ידידותי עבור מי שמגיעה מאזור תל אביב, והיו לי סיוטים על עזריאלי כשלא מצאתי את הפנייה ימינה.

 

חניה: חינם!

 

שורה תחתונה: מצד אחד, יש בו את השילוש הקדוש של "מנגו־זארה־קסטרו". מצד שני, אין בו שום חנויות מיוחדת באמת שישכנעו אותנו לנסוע אליו במיוחד.

 

גרנד קניון, חיפה

חנויות מיוחדות: הגראנד קניון הוא הקניון הגדול ביותר במזרח התיכון, והוא גם קניון מעולה. הוא מאוד הזכיר לי את עזריאלי מבחינת המגוון והמבחר. יש שם המון רשתות חו"ליות כמו "בנטון", "קוקאי", "מנגו", "זארה" ו"פול אנד בר", לצד כל הרשתות הישראליות כמו "קסטרו" ו"הוניגמן", אבל גם "מאמ'ז", "גריפ" ו"דיווה". נחמד ביותר. נתקעתי בערך שעה בחנות הגדולה של "טולמנ'ס", ויש אפילו מתפרה בקומה -3.

 

וגם: "סליו", "גולף", "הוניגמן", "רנואר", "TNT", "טאג וומן", "בוניטה", "קרוקר", "לי קופר", "דיזל", "זארה", "מנגו" ועוד.

 

סטייל שולט: טרנדי על גבול קורבן אופנה.

 

סלבס: לא ממש ידעתי לזהות את סלבריטאי הצפון. סיפרו לי שבתקופת "הדוגמניות 2", נטלי (המעמולים של סימה) הגיעה לחלק פלאיירים בקניון, וביום טוב אפשר לאתר שם את אילנית לוי או את מורן אייזנשטיין.

 

אוכלוסייה: מגוונת.

 

איפה להכיר בנים: גם בגרנד קניון יש סניף של "הולמס פלייס", מה שמאפשר לתפוס בנים שריריים בדרך לאימון.

 

אטרקציות: בכל יום שישי יריד אמנים, סטייל נחלת בנימין ושוק אוכל.

 

שירותים: קשה למצוא, וכשמצאתי – נאלצתי לחכות בתור ולהיכנס לתא לא כל כך נקי.

 

גישה: קו 125 ישיר מהתחנה המרכזית במפרץ.

 

חניה: חינם!

 

שורה תחתונה: בסך הכול הגרנד קניון הוא מרכז קניות מצוין, הבעיה היא שקניונים גדולים מדי קצת מבאסים (כי תמיד יש הרגשה שפספסנו משהו), ולכן אני מורידה לו שקית מהניקוד.

 

רוצות לשמוע על עוד קניונים? הכתבה המלאה במגזין GO

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
דיזנגוף סנטר. כולם שם!
צילום: עומר הכהן
קניון רמת אביב. סטייליסטים ודוגמניות לרוב
צילום: ריקי כהן
צילום: רוני שיצר
גרנד קניון. הכי גדול במזרח התיכון
צילום: רוני שיצר
כתבו לנו
מומלצים
מומלצים