שתף קטע נבחר

עוגיות חמאה עם פקאן וחמוציות

ואיזה כיף - אפילו לא צריך לרדד

 

עוגיות חמאה עם פקאן וחמוציות  

 

12 יחידות עבות או כ-25 יחידות דקות

 

המרכיבים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם סה"כ)

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון

3/4 כוס אגוזי פקאן קלויים קלות, קצוצים גס

1/2 כוס חמוציות מיובשות

לציפוי

כ-1/2 כוס סוכר לבן

 

ההכנה

1. שמים בקערה את הסוכר, הקמח, קוביות החמאה הקרה (והיא חייבת להיות קרה. אחרת הבצק לא יצליח), תמצית הווניל והחלמון ומעבדים בקצות האצבעות רק עד שהם מתאחדים ומתקבל בצק המורכב מפירורים גדולים. זהו - לא מעבדים יותר מכך, כי בצק פריך דורש עיבוד מינימלי. עיבוד יתר עלול לחמם מדי את החמאה שבתוכו, ויסתכם בבצק דביק, לא בבצק פריך. מוסיפים את החמוציות ואת האגוזים ומעבדים עוד קצת, רק עד שהם נטמעים בבצק. מוציאים מהקערה.  

2. פורשים יריעת ניילון נצמד על משטח העבודה. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל חלק גליל בקוטר 5-6 ס"מ.

3. עוטפים כל גליל בניילון נצמד באופן הדוק. מאחסנים במקפיא שעה וחצי לפחות לפני האפייה.

4. רבע שעה לפני שרוצים לאפות: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מוציאים את גלילי הבצק מהמקפיא ומניחים בטמפרטורת החדר.

5. הציפוי: מכינים קערה רחבה עם הסוכר. מגלגלים את הגלילים בסוכר וחותכים מיד לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ אם אוהבים עוגיות עבות, עם מרקם לעיס בפנים, או 1-2 ס"מ, לעוגיות דקות ופריכות. מסדרים בתבנית (ואם צריך יותר מתבנית אחת מכניסים את התבנית השנייה למקרר עד לאפייה).

6. אופים 10-8 דקות לעוגיות הדקות או 15-12 לעבות, תוך השגחה - העוגיות מוכנות כשהקצוות מזהיבים היטב אבל המרכז עדיין בהיר יחסית, ורק מתחיל להזהיב (העוגיות עדיין די רכות בשלב זה, וזה בסדר. הן יתייצבו עם בהמשך, עם הצינון). מוציאים ומצננים. מאחסנים בכלי אטום  עד שבוע.

 

ואיך מכינים מראש?

זה קל: מכינים את הבצק, יוצרים את הגלילים ומאחסנים במקפיא, כשהם עטופים היטב, אפילו עד חודשיים. ואז מגיע הרגע שבו צריכים את העוגיות האלה, ועכשיו. שולפים מהמקפיא, מפשירים קצת, חותכים ואופים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
עוגיות אגוזים וחמוציות בלי לרדד
צילום: יוסי סליס
צילום: רן גולני
המחברת איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: רן גולני
המגזין "שף" מצורף חינם למגזין "לאשה" מדי חודש
לאשה בפייסבוק
מומלצים