שתף קטע נבחר

בעקבות המדורות: כמות התקפי האסטמה גדלה פי 3

העשן שהיתמר הלילה ממדורות ל"ג בעומר העלה את זיהום האויר באופן ניכר, והתוצאה היא עלייה משמעותית במספר בעיות הנשימה

זיהום האוויר הכבד שגרמו מדורות ל"ג בעומר אשר בערו כל הלילה גורם במקרים רבים להופעת התקפי אסטמה או להחרפה של התקפים קיימים. במשרד לאיכות הסביבה אף העריכו שהשנה זיהום האוויר מורגש יותר, בשל היעדר רוחות, שגרם לכך שהחלקיקים המזהמים לא התפזרו. 

 

"היום, לאחר חגיגות ל"ג בעומר, אנחנו רואים עלייה של פי שניים או שלושה במספר הפניות למרפאה בשל התקפי אסטמה", אומר ד"ר זאב חורב, רכז רפואת ילדים בשירותי בריאות כללית. מרבית הפניות מתרכזות במרפאות הקהילה ולא בחדרי המיון של בתי החולים. 


שמחה, הילולה - וזיהום אויר (צילום: רויטרס)

 

"למחרת ל"ג בעומר יש עלייה משמעותית בשכיחות ההתקפים, שקשורה לעשן המדורות ולגירוי שהוא גורם. זה דבר שהוא די ידוע. בנוסף, אנחנו נמצאים בעונת מעבר ויש גירוי נוסף למערכת הנשימה שנגרם מפריחה ומצמחייה שאופיינית לאביב. כל אלו מעוררים התקפים אצל ילדים שיש להם נטייה לאסטמה". 

 

גם ד"ר אבנר כהן, מנהל מרכז בריאות הילד של שירותי בריאות כללית בפתח-תקווה, מבחין בעלייה במספר הפניות בשל התקפים אסמטיים. במחקר שערך במרפאות בכל הארץ, בשיתוף רשת המחקר של רופאי הילדים, בדק ד"ר כהן את מספר הפונים למרפאות בעקבות קוצר נשימה בימים שאחרי ל"ג בעומר. את התוצאות הוא משווה לנתוני המשרד לאיכות הסביבה על זיהום האוויר. 

 

"מצאנו שיש עלייה בפניות בעקבות זיהום האוויר", הוא אומר, "אחת ההמלצות שלנו בעקבות בדיקת הנושא לאותם ילדים אסמטיים היא להתחיל בטיפול מונע יומיים-שלושה לפני ל"ג בעומר, על מנת למנוע ולהקטין את חומרת ההתקף. הטיפול במרחיבי סימפונות עשוי למנוע את הופעת ההתקף ולהוריד את העוצמה שלו". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כאילו חסר שם זיהום אויר. ל"ג בעומר בנשר
צילום: רונן ואנונו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים