שתף קטע נבחר

פינוק אישי בהחלט: מאפה שמרים במילוי ריקוטה וצימוקים

רון (שפאץ) כהן מפנק את עצמו ואותנו עם מאפים אישיים של בצק שמרים מתוק במילוי גבינת ריקוטה וצימוקים

 

כולנו אוהבים להיות מיוחדים, להרגיש שמפנקים אותנו ולקבל יחס מועדף. ישיבה במסעדה או במקום בילוי זו דוגמא קיצונית לכך: אנחנו מקבלים למנה אישית, שמוגשת לנו בצלחת פרטית (אם היושבים מולנו יהיו נחמדים אולי ניתן להם לטעום). המלצר משרת אותנו ולא ממש משנה לנו עם כמה שולחנות, כוסות וסכו"ם הוא צריך להתמודד בנוסף אלינו - אנחנו רוצים להרגיש V.I.P ולא פחות מזה.

 

מאפים אישיים הם התרומה הצנועה של עולם האפייה לטיפוח האינדיבידואלי שאנחנו דורשים. לא עוד עוגות גדולות הנפרסות אחר כבוד במרכז השולחן. אנחנו דורשים ומקבלים את ליטרת המתוק שלנו היישר אל הצלחת האישית ומתענגים עליה בזמננו החופשי, מבלי לדאוג שאחרים יחמסו לנו את המנה.

 

כמו כל איש אוכל רגיש גם גולי פנחסוב לא נשאר אדיש לדרישות הציבור ורקח למעננו מאפים אישיים בהחלט של שמרים שממולאים במלית של גבינת ריקוטה וצימוקים, שמספקים פינוק פרטי.

 

מאפה שמרים אישי במילוי ריקוטה וצימוקים

להבדיל מבצק לחם שעובר שתי התפחות לפני האפייה, בצק השמרים שלפנינו עובר התפחה אחת לפני הכניסה לתנור. אפשר להכין כמויות גדולות של הבצק אפשר ולשמור אותו בהקפאה בלי היסוס וכך ליהנות ממנו מתי שרק רוצים. הבעיה במתכונים אישיים היא שלא תמיד יש לנו מספיק קוקוטים קטנים לאפייה, אבל היום תוכלו למצוא בחנויות המתמחות מבחר גדול של כלי אפייה חד ורב פעמיים שיסדרו לכם את החג.

 

המרכיבים:

3/4 כוס (180 מ"ל) חלב

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

25 גרם שמרים טריים או 8 גרם יבשים

1 ביצה

2 חלמונים

קורט מלח

450 גרם קמח

מעט תמצית וניל

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

מילוי ריקוטה:

1 חלמון

50 גרם סוכר

1/2 כף שטוחה קורנפלור

1/4 מקל וניל

250 גרם ריקוטה טרייה מאוד

40 צימוקים כהים קטנים

שטרוייזל:

100 גרם סוכר 

150 חמאה קרה חתוכה לקוביות

225 גרם קמח

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים לבצק במיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. משטחים קלות את הבצק, עוטפים אותו ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. מניחים את כל חומרי המילוי בקערה ומערבבים היטב.
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי כ- 2.5 מ"מ. חותכים לריבועים בגודל 7x7 ס"מ וממלאים במלית הריקוטה. מהדקים את העלה מארבע קצותיו כשהמילוי נשמר בתוכו.
  4. מעבירים את המאפה לקוקוט אפייה ומתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
  5. מניחים את כל חומרי השטרוייזל בקערה ומעבדים בידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  6. מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים עליהם מעט שטרוייזל.
  7. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-10 דקות.

 

  • " ספייסס - כלים וטעמים", צומת ביל"ו. טל' 08-9455223.

 

רון (שפאץ) כהן, הוא השף והבעלים של קייטרינג בסגנון אישי, ומעביר סדנאות בישול במסגרות שונות. רוצים לפנות אליו ישירות? לחצו כאן . 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פינוק מתוק. מאפי ריקוטה
צילום: אורלי דיין
מומלצים