שתף קטע נבחר

מורים נגד ההסכם: זה דו"ח דברת, בשם אחר

כ-150 מורים הפגינו נגד ההבנות אליהן הגיעו הסתדרות המורים ושרת החינוך, הכוללות רפורמה בשכר המורים ותנאי העסקתם. בין השאר טוענים המורים המתנגדים כי ההסכם מעניק שכר נמוך יותר לפי שעה, יבטל גמולים וייתן כוח רב למנהלים. הסתדרות המורים: כל מורה יכול לבחור אם להצטרף לרפורמה, מה שמוכיח שמקור המחאה פוליטי

כמאה וחמישים מורים הפגינו אחר הצהריים (יום ב') מול בית הסתדרות המורים בתל אביב במחאה על מתווה ההבנות שנחתם בין מזכ"ל הסתדרות, יוסי וסרמן, לבין שרת החינוך יולי תמיר ומשרד האוצר, בדבר תנאי שכרם והעסקתם. במהלך ההפגנה נכנסו המורים בכוח לבניין הסתדרות המורים, ולאחר עימותים קלים עם השוטרים, התאפשר להם להיכנס למקום.

 

סקר שבוצע היום בקרב 400 חברי הסתדרות המורים, המהווים מדגם מייצג של אוכלוסייה זו, עלה כי 53 אחוז מהמורים תומכים במתווה הרפורמה החדשה, 40 אחוז מתנגדים ולשאר אין דעה. עם זאת, רק 40 אחוז הודיעו כי יצטרפו בפועל לרפורמה המוצעת - 32 אחוז כבר הודיעו שימשיכו ללמד בתנאים הקיימים, והשאר הודיעו כי לא החליטו עדיין.


הפגנת המורים בתל אביב (צילום: עופר עמרם)

 

המורים הפגינו היום עם סרטים כחולים לזרועם (סמל המאבק) נגד הסכם ההבנות שנחתם לפני כשבוע, לפיו שכר מורה התחלתי יעמוד מעתה על 5,300 שקל, אך בתמורה הם יידרשו להעניק יותר שעות - גם בכיתה וגם באופן פרטני עם תלמידים והורים.

 

המורים המתנגדים מוחים על הגדלת שעות העבודה שמשמעותה הקטנת השכר לפי שעות, ביטול גמולים שונים, הגדלת כוחו של מנהל בית הספר, פיטורי מורים המוניים בשל הגדלת היקף המשרות מבלי להגדיל את היקף שעות ההוראה בבתי הספר. כמו כן הם טוענים שההסכם לא כולל הקטנת מספר תלמידים בכיתה, ולא מספק פתרונות לגמלאים, גננות ומדריכי הוראה.

 

לדברי סמי חלוני, מורה לגיאוגרפיה בכיתות ז'-ט' בבית ספר "ברנקו-וייס" בבית שמש: "כל השנים זכינו לגמולי השתלמות, וכעת לא נקבל אותם יותר. זרקו את המורים לרצפה. החלטנו שאנחנו יותר לא שותקים. לא ייתכן שארגון מקצועי אומר למורה 'אתה עייף, לך הביתה'. היית מצפה לשמוע את זה ממשרד החינוך".

 

יפה בן-דוד, מורה לחינוך מבוגרים בחדרה וממארגני ההפגנה הנוכחית: "באנו להוריד את המסכות, ולחשוף את הבלוף של ההסכם הזה. בעצם מיישמים את דו"ח דברת, שהיה גרוע למורים, רק בשם אחר. מאחורי הגדלת השכר לכאורה, ישנה פגיעה קשה בציבור המורים. אין ספק שההסכם יביא לפיטורים המוניים. נעשה הכל כדי להילחם בהסכם הזה".

 

בעד ההסכם

בניגוד למפגינים, בתוך בניין הסתדרות המורים היו כאלו שתמכו בהסכם החדש, שאמור להיחתם באוגוסט. יו"ר סניף הסתדרות המורים בתל-אביב, ליאורה אלמוג: "זו פעם ראשונה בהיסטוריה שלמורים יש יכולת להתקדם לפי דרגות. כל השנים בכינו שאין לנו אופק תעסוקתי ועכשיו מורה יוכל להתקדם שבעה וחצי אחוזים בשכרו, בין דרגה לדרגה, אם תהיה לו השכלה, אם יתמקצע ונוכח ותק".

 

גם יוסי טווינה, מנהל סניף הסתדרות המורים בראשל"צ, תומך בהסכם. לדבריו: "על-פי ההסכם החדש, מורה שהרוויח לאחר 15 שנות ותק 7,761 שקל, יקבל כעת 11,205 שקל. זו קפיצה אדירה בשכר. נכון, יש גם תוספת שעות הוראה למורים, אך הם מקבלים פיצוי על-כך.

 

מהסתדרות המורים נמסר בתגובה: "נראה כי גורמים פוליטיים ולא רלוונטיים הגיעו להפגנה משיקולים זרים. מספר המפגינים הדל אומר הכל. מרבית ממורי ישראל תומכים במתווה ההבנות שנחתם בין הסתדרות המורים לממשלה. כל מורה יכול לבחור אם להצטרף לרפורמה או לא, מה שמוכיח כי מקור המחאה הוא פוליטי לחלוטין". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לחשוף את הבלוף"
צילום: עופר עמרם
מומלצים