שתף קטע נבחר

רק ביפן: אקווריום לדגי זהב בסיר שמן עמוק

הראש היפני ממציא לנו פטנטים: והפעם - אקווריום לדגי זהב בתוך סיר טיגון בשמן עמוק. 

 

יצרנית ציוד בישול יפנית המציאה פטנט, המבוסס על העקרון ששמן ומים לא מתערבבים, לטיגון אקולוגי של מזון בבלילת טמפורה. השמן בשכבה העליונה מחומם ל-160 מעלות צלזיוס, ואילו דגי הזהב שוחים מתחת בנחת בטמפרטורה של 20 מעלות ונהנים מארוחת חינם של פירורי הטמפורה הנושרים מטה.

 

ומה יתרונות המכשיר? היצרן טוען כי בזכות המים שנמצאים בקרקעית, שבהם שוחים הדגים, השמן העמוק של הטמפורה נשמר נקי, והמזון פחות ספוג בשמן וריחני יותר.

 

מנהל החברה המייצרת את המכשיר, יושיהארו סטו, אומר: "שמנו את הדגים במים, כדי להוכיח שהמים מתחת לשמן אכן קרים. על-ידי הוספת המים, הצלחנו להפוך את הטיגון לנקי יותר ואת המזון לפחות שמן". עוד טוענים בחברה שהמכשיר בטוח, משום שמים אינם משפריצים החוצה, אלא שוקעים לתחתית. וכמה עולה התענוג הזה? 2,600 דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אקווריום ייחודי
צילום: רויטרס
מומלצים