שתף קטע נבחר

סקירת מצלמה: Canon A570 IS

PowerShot A570 היא אמנם מצלמת Point & Shoot ולכן מתאימה לצלמים מתחילים, אבל היא גם מעלה את הרף בכל מה שקשור לתכונות ה"נוספות". מספקת כמה תכונות מתקדמות ושליטה חזקה במאפייני הצילום. אם היא הייתה קצת זולה יותר היינו קונים אותה מייד

אם השתמשתם בדגמים קודמים מסדרת PowerShot A של Canon, אתם תרגישו בבית עם A570. בכל מה שקשור לעיצוב, לממשק הפיזי ולמערכת התפריטים, המצלמה הזו בסך-הכל דומה מאד לדגמי A קודמים, כמובן בשיפורים קלים.

 

הדגם הזה מגיע לרזולוציה של 7.1 מגה-פיקסל מציע זום אופטי x4 וצג LCD בגודל 2.5 אינטש, ומופעל על-ידי שתי סוללות AA. החידושים הבולטים הם התוספת של מנגנון ייצוב תמונה אופטי, מנגנון זיהוי פנים, וההתבססות על השבב המשופר Digic III. המצלמה הזו גם תומכת במצבי קדימות-צמצם וקדימות-תריס, כך שהיא מציעה בעצם לראשונה בקו A5xx שליטה ידנית מלאה. עוד תכונה שכלולה בדגם הזה, קצת באיחור אמנם, היא האפשרות להסיר "עין אדומה" מתמונת פורטרט במצב ה-Preview.

 

A570 מציגה התפתחות גם במצבי הוידאו. מלבד שתי הרזולוציות הרגילות (640x480 ו-320x240) בקבצי דגימה של 15/30fps, ישנם עכשיו מצב מהיר (320x240 ב-60fps) ומצב קומפקטי (160x120 ב-15fps). זו לא התכונה החשובה ביותר, לטעמנו, במצלמת Point & Shoot, אבל היא בוודאי לא מזיקה.

 

ביצועים ואיכויות

A570 היא לא מצלמת החובבים המהירה ביותר שישנה, אבל בהחלט מהירה בהשוואה לדגמי ה-Point & Shoot הזולים. פחות משתי שניות חולפות עד לצילום ראשון וכ-1.5 שניות בין תמונה לתמונה ללא פלאש. היא מציגה קצב של קרוב ל-2 תמונות לשנייה בצילום רצף (Continuous), שזה יפה מאד. בצילום עם פלאש חולפות אמנם 4 עד 5 שניות בין תמונה לתמונה, אבל זה סביר בשביל מצלמה שנכנסת לכיס.

 

A570 מפיקה תמונות חדות, בעלות דיוק גיאומטרי וצבעים עשירים. איכות התמונות מרשימה מאד, בעיקר אך לא רק בצילומי חוץ ובערכי ISO נמוכים. מ-ISO 400 ומעלה הרעשים (noise) הופכים מורגשים ולכן אין יתרון גדול בכך שהיא מגיעה ל-ISO1600, אבל בסך הכל אהבנו גם את התוצאות בצילומי פנים, בצילומי מאקרו, בתאורת יום חזקה ובמצבים מאתגרים אחרים.

 

גם מייצב התמונה ומנגנון זיהוי הפנים עושים עבודה טובה. קשה לנו להבין מדוע Canon קברה את הגישה אליהם במסכי ההגדרות, אבל המשתמש הקצת יותר מתוחכם לא יתקשה למצוא אותן גם שם.

 

אין ארוחות חינם

כמו כל דגמי הסדרה, ורוב המצלמות המתחרות, הגוף של A570 עשוי פלסטיק. זה אומר מצלמה עדינה ורגישה יותר, שעם הזמן גם תיראה פחות טוב. לא מסוג הפשרות שאי אפשר לחיות איתן, אבל עם מספר הולך וגדל של דגמים במארזי מתכת שמגיעים לשוק יש כאן בכל זאת חיסרון.

 

השילוב בין העינית (Viewfinder) לצג, שבסך-הכל מתפקד מצויין כמעט בכל מצב, הוא נוח מאד. אבל הכיסוי של העינית חלקי (כ-80 אחוז), שוב - תופעה די נפוצה במצלמות Point & Shoot, אבל מותר לצפות מ-Canon להשתפר קצת בזה מדור לדור. מטריד עוד יותר העיצוב הלא נוח של דלת בית הסוללות, שמחייב קצת יותר מדי קואורדינציה לטעמנו.  

 

 

A570 היא בסך-הכל מצלמה די נוחה, אבל בדגמים האחרונים Canon שינתה קצת את העיצוב של קימור האחיזה (Grip) ובידיים הגדולות שלנו הוא הרגיש קצת קטן מדי. גם לא ברור לנו מדוע Canon בחרה למקם את הרמקול האחורי במיקום שבאופן טבעי צפוי להיות מוסתר על-ידי האגודל בזמן האחיזה במצלמה.

 

הצלחנו לצלם ב-A570 כ-150 תמונות עד שסוללות האלקליין האיכותיות שלנו התרוקנו. Canon טוענת שעם סוללות NiMH נטענות אפשר להגיע גם ל-400 תמונות, מה שנראה מעט מופרז.

 

למי היא מתאימה

A570, כמו מצלמות קודמות בסדרת PowerShot A, נוחה ופשוטה לתפעול ותתאים גם למשתמשים חסרי כל ניסיון בצילום. מצד שני, היא מציעה לצלם החובב שפע של מקום לגדול ולהתפתח, באמצעות גישה מפורטת מאד להגדרות הצילום. בשילוב עם הביצועים הלא-רעים בכלל, האופטיקה המצויינת, ייצוב התמונה וזיהוי הפנים, באמת שזו לא יכולה להיות קנייה רעה. רק שהיא הייתה טובה יותר לו המחיר היה יותר זול.

 

בארה"ב הדגם הזה משווק במחירים שסביב ה-250 דולר, שזו ממש מציאה. בישראל המחיר המומלץ לצרכן עומד על 1736 ש"ח (כולל מע"מ ושלוש שנות אחריות של היבואנית קרט). זהו מחיר שכבר אפשר לקבל בו מצלמת סופר-זום טובה. מעשית, מחירי השוק זולים בכמה מאות שקלים, אבל עדיין לא מדובר בתמחור אגרסיבי כמו בארה"ב.

 

מכל מקום, אם המחיר לא מרתיע אתכם ואתם רוצים מצלמה שנכנסת לכיס ויודעת לעשות כמעט הכל, A570 היא בסופו של דבר קנייה טובה. כדאי לבדוק שאתם אכן מקבלים את האחריות המקורית, ולהביא בחשבון את העלות הנוספת של צמד סוללות נטענות אחד לפחות, רצוי בהספק של 2500mAh ומעלה (המחירים מתחילים בכמה עשרות שקלים לזוג).

 

Canon PowerShot A570 IS

 

הציון: 


  

בעד: איכות תמונה מצויינת, ביצועים טובים, שליטה ידנית מלאה, מתאם לעדשות, מגוון מצבי צילום וידאו

 

נגד: המחיר בישראל מעט גבוה. ישנם כמה ליקויים קלים אך תמוהים בהנדסת האנוש

 

השורה התחתונה: מצלמת כיס עם יכולות מרשימות.

 

מפרט טכני 

מידות / משקל: 89.5x64.3x42.8 מ"מ / 175 גרם (ללא סוללות)

תכונות עיקריות: CCD 1/2.5", 7.1 מגה-פיקסל, f2.5-f5.5, מהירות תריס 1/2000-15 שניות, זום אופטי 4x, צילום מאקרו החל מ-5 ס"מ, ISO 80-1600, 12 תוכניות לצילום סטילס (מהן 5 על חוגת המצבים), מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים (Face Detection), מתאם לעדשות

תכונות נוספות: 5 מצבי פלאש, פוקוס ידני/אוטומטי, 8 מצבי איזון לבן (כולל אחד מותאם אישית), צילומי רצף (בקצב ממוצע של עד 2fps), DPOF, PictBridge.

תצוגה: LCD 2.5", עינית רגילה

אחסון: SD

סטילס: 6 רזולוציות מ-VGA ועד 7.1 מגה-פיקסל, כולל מצב הדפסה (3:2) ומצב רחב (16:9)

וידאו: 30fps עד VGA, מצב מהיר ב-60fps ומבצ קומפקטי 160x120 פיקסלים

אספקת חשמל: 2 סוללות AA, תמיכה ב-NiMH נטענות (לא מצורפות)

ממשקים: A/V, USB, DC

 

למפרט מלא באתר היצרן

 

לכל סקירות המצלמות 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים