שתף קטע נבחר

מאות הפגינו בתל-אביב: "חולדאי הוא לא ג'וליאני"

מאות תל-אביבים התייצבו ברחבת הסינמטק בעיר, קראו להחזיר את תל-אביב לתושביה - ומחו נגד "מדיניות סתימת הפיות של ראש העיר רון חולדאי, שמתעלם בשיטתיות מדרישות התושבים". העירייה: אנחנו משתפים את נציגי הציבור בקבלת ההחלטות

"בגלל זיהום האוויר, בגלל גירוש תושבי יפו, בגלל חורבן אוסישקין, בגלל הקמת שכונות לעשירים בלבד, בגלל סתימת הפיות במועצת העיר ובגלל הבריונות ושלטון היחיד", כל אלה וטענות רבות נוספות, הביאו כ-400 תל-אביבים הערב (שבת) לרחבת הסינמטק בעיר להפגנה נגד ראש עירם, רון חולדאי. המארגנים, חברי ארגון-הגג "קואליציית התל-אביבים" שאך זה הוקם, מבקשים לאגד את מאבקיהם של תושבי העיר. "מדובר בקואליציה ראשונה שמאחדת את כל מטות המאבקים במטרה להביא לשינוי במדיניות העירייה", מבהיר דניאל אדר, ממייסדי הקואליציה.

 

13 גופים הצטרפו עד עתה להתארגנות, בהם ועד שכונת כפר שלם שחבריו נלחמים בפינויים מבתיהם; מטה המאבק נגד הריסת אולם אוסישקין; קבוצת המתנגדים לסגירת בריכת גורדון; פעילים מוחים על הבנייה לגובה בשכונת נווה צדק; פעילי סביבה השוללים את התוכנית להקים כעשרה מגדלי מגורים על קו החוף; ואף נציגים משכונת רמת אביב ג' המבוססת. "התחושה המשותפת לכולנו היא שחולדאי מתעלם מהתושבים", מתקומם אדר. "בהדרגה תל-אביב הופכת לעיר לעשירים בלבד ולצעירים כבר אין איפה לגור. שכר הדירה עולה והמדיניות היא להשקיע רק בשכונות לבעלי ממון".


"המדיניות אטומה ורק גורמת נזק". המפגינים בסינמטק (צילום: ניב גורדון)    

 

"חולדאי שכח את תפקידו"

לצד פעילי השכונות לוקחים חלק ביוזמה גם פעילי סביבה ומפגינים המייצגים אינטרסים מסחריים שונים. המשותף לכולם הוא הרצון להביא לשינוי בתהליך קבלת ההחלטות בעירייה, שלטענתם מתעלמת מהתושבים. "אחת הבעיות היא שלחולדאי אין בכלל אופוזיציה, וכשהוא רואה שיש למדיניותו מתנגדים הוא סוגר דלתות וסותם פיות", מתרעם אדר. דבריו מכוונים לישיבת מועצת העיר שהתקיימה לפני כשלושה שבועות על רקע הקריאות נגד הריסת אולם הכדורסל אוסישקין, בה נכחו מאבטחים בתשלום ושוטרים שמנעו מהאוהדים להיכנס לאולם בו התכנסה המועצה.

 

"כל פעם שנפגשנו החלפנו דעות וראינו שכולם מתלוננים על אותו הדבר - כוחניות העירייה מול התושבים. לכן החלטנו לאחד כוחות", אומרת מאירה מור, יו"ר "עמותת נאמני בריכת גורדון". מור תוקפת את מדיניותו של חולדאי, שלדבריה מסרב בהפגנתיות להיפגש עם קבוצות המחאה. "חולדאי צריך להשיב את העיר שקיבל כפיקדון לתושבים כי הוא שכח את תפקידו", היא מוסיפה.

 

לדברי מאיה כץ (28), פעילה במטה המאבק למען אוסישקין, המקרה אינו חד פעמי - אלא משקף מדיניות. "אחרי שהמאבק שלנו זכה לחשיפה תקשורתית התחלנו לקבל תגובות מתושבים, ובהדרגה הבנו שאנו לא היחידים שנפגעים ממדיניות העירייה. אינני רוצה להצביע דווקא על חולדאי, אין ספק שהוא עשה גם דברים

טובים למען תל-אביב, אבל המדיניות באופן כללי אטומה וגורמת נזק". אדר אינו מסכים כי חולדאי מועיל לעירו. "מה הוא כבר עשה? סלל כמה שבילי אופניים ושיפץ שדרות? מדובר בפרויקטים יחצ"ניים בלבד. התחושה שלנו היא שחולדאי דואג לתיירים ולא לתושבים".

 

"חולדאי צריך להבין שהוא לא ג'וליאני ושתל-אביב אינה מנהטן", מסכמת אורית בז'רנו, אחת המפגינות. "הוא הפך את תל-אביב לעיר נדל"ן המיועדת רק לבעלי ההון. הילדים שלי, שנולדו כאן, צריכים לעזוב את העיר בגלל המחייה היקרה. המגמה היא להכביד על התושבים הוותיקים כדי שהם יעזבו ובמקומם יבואו בעלי ההון".

 

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה כי, "תפקידו של ראש העירייה הוא לקבוע, בסיוע מועצת העירייה ובתמיכתה, סדר עדיפויות נכון לעיר. בתהליך זה אין תמימות דעים מוחלטת וטבעי שיהיו התנגדויות של מי שחושב שהוא נפגע. התנגדויות אלה קיימות למרות שהעירייה משתפת את נציגי התושבים בקבלת ההחלטות, שכן אף פעם אין הסכמה מלאה בין כל תושבי השכונה לגבי עתידו ואופן פיתוחו של אזור מגוריהם. בשורה התחתונה מה שקובע הוא מבחן התוצאה, המראה שתל-אביב-יפו נמצאת במגמה של התפתחות, עלייה באיכות החיים, ירידה ברמת זיהום האוויר, שמירה על תקציב מאוזן והגירה חיובית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"עיר לעשירים בלבד". ההפגנה
צילום: ניב קלדרון
צילום: תומריקו
"סתימת פיות". חולדאי
צילום: תומריקו
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים