שתף קטע נבחר

ברית מילה: ירידה דרמטית בשיעור הנימולים בעולם

שיעור הנימולים בארצות-הברית ירד ב-25 השנה האחרונות ב-50%, והורים מעדיפים לשמור על התינוק "כמו שאלוהים יצר אותו". ג'וליה קוארי, יהודיה כשרה מסן פרנסיסקו: "הגבול מאד ברור. הרי זה לא כמו לחתוך נייר טואלט"

כשמלאו לבנה של ג'וליה קוארי שמונה ימים, היא ערכה לו ברית מילה בנוכחות משפחה וחברים כחלק מהמורשת היהודית שלה. אבל בשונה מבריתות רגילות, בברית הזו לא היו בכי, כאב, וגם לא היה מוהל. "עוד בזמן שהייתי בהריון ידעתי שלא אערוך את ברית המילה", אומרת קוארי, קולנועית בת ה-39 מסן פרנסיסקו, שבנה נולד ב-2002, "יש כאן גבול מאוד ברור של איסור לחתוך, הרי החתך הזה הוא לא כמו לחתוך נייר טואלט. אסור לבצע את החתך הזה ואני יודעת גם שבחיים לא אעשה זאת לבני". להסיר

 

קוארי היא אחת מקבוצה גדלה של אנשים בארצות הברית המסרבים לערוך את ברית המילה. לפי מחקר שהתבצע על ידי שירותי הבריאות והרווחה הארציים בארצות הברית, שיעור המילה בשנות ה-60 עמד על 90% אך החל לרדת בשנות ה-70', וכך, ב-2004, הגיע שיעור התינוקות הזכרים שנימולו ל-57%.


כלי המוהל. שכיחות ברית המילה בארה"ב בירידה (צילום: ישראל ברדוגו)

 

אחד המומחים שהתייחס לתופעה סובר כי הסיבה לירידה בשיעור מילה נגרם כתוצאה מההגירה מאסיה וממדינות אמריקה הלטינית למדינות ארה"ב המערביות מאחר ובמדינות אלו ברית מילה אינה דבר נפוץ. אבל השינוי נגרם גם כתוצאה מהשינוי בגישה של האמריקאים לגבי הרפואה והיחס לגוף.  

 

"אנו רואים במחקר כי בשנות ה-80' שיעור ההנקה נמצא במגמת עלייה וכך גם לידות ללא משככי כאבים, ובמקביל שיעור המילה צונח", אומרת קטרינה בארט, מרצה ללימודי אנתרופולוגיה באונברסיטת סטנפרד, "זה חלק מתביעת הציבור, גברים ונשים, לבטל או לצמצם את ההתערבות הרפואית".

 

השאלה כיום: למה בכלל לעשות את זה?

ברית מילה הינה הניתוח הנפוץ ביותר וארצות הברית היא עדיין מהמדינות בה אחוז נמוך של תינוקות אינו נימול. אבל כיום ברית מילה הוא נושא שנוי במחלוקת, הנדון באתרי אינטרנט רבים במדינה. "בתקופתי, כולנו נמולנו", מספר ר.לויס שולץ בן ה-79 מניו יורק, שחיבר את 'המדריך לאגן הירכיים'. "אנשים האמינו שזה מונע מחלות ואוננות, וההנחות המגוחכות הללו אכן השתנו. עכשיו השאלה העומדת על הפרק היא למה לעשות את זה?"


הרופאים ממליצים למול, ההורים מסתייגים (צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

רופאים רבים עדיין ממליצים על טקס המילה בגלל העובדות המלמדות שהמילה מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן, בדלקות באיברי המין הגבריים ובאיידס. חברות הביטוח מכסות את הניתוח ובתי חולים רבים מציעים את השירות בחינם. המתנגדים לניתוח ברית המילה סוברים שהמגרעות עולים על היתרונות: מאז 1999 האקדמיה לרפואת ילדים בארה"ב לא אישרה לבצע מילה בצורה סדירה, והסרטן באזור איבר המין הוא נדיר.

 

אבל סרטן אינו המחלה היחידה. בפברואר ערכו סטודנטים מחקר הוא הישוו בין קבוצת גברים באפריקה שעברו ברית מילה לגברים שלא נימולו. נמצא כי השכיחות למחלת האיידס הייתה נמוכה ב-60% בקבוצת הנימולים. בעקבות המחקר החליטה האקדמיה לרפואת ילדים לבדוק בשנית את הנושא.

 

שיעור הנימולים ירד ב-50% תוך 25 שנה 

אחד משלושה גברים בעולם עבר ברית מילה. בארה"ב השכיחות נקבעת על פי התחום הגיאוגרפי. המקום הפופולארי ביותר הוא במדינות המערב התיכון. לפי הנתונים שהתפרסמו בסוכנות הפדרלית לבריאות מחקרית ואיכותית, יותר מ-79% מהבנים הנולדים במדינות אלה נמולו עוד לפני צאתם מבית החולים. מישיגן וקנטאקי הן המדינות עם השכיחות הגבוהה ביותר, שעומדת על 85%.  

 

במדינות המערב שכיחות ברית המילה ירדה באופן דרמטי ולמעשה הצמטמצמה בחצי תוך 25 שנים: מ-64% ב-1979 לכ-32% ב-2004. בקליפורניה אחוז הנימולים עומד על 21%. קליפורניה, בה חיים יותר מהגרים מבכל מדינה אחרת, נמצאה בעלת אחוז הנימולים הנמוך ביותר במחקר, שהקיף כ-27 מדינות.

 

המהגרים לא מתלהבים מהברית

כאמור, הירידה בשיעור הנימולים מושפעת מההגירה מאסיה ואמריקה הלטינית. "אם יש לך רקע אמריקני - ברית מילה זה דבר רגיל עבורך", אומרת קרול א. מילר, פרופ' קלינית לרפואת ילדים באוניברסיטת קליפורניה וסאן פרנסיסקו.

 

אלא שברית המילה לא הייתה מוכרת לאושה טולאנד בת ה-35, ששורשי משפחתה מגיעים עד הודו, מאלזיה וסרי-לנקה. כשבנה רויינק נולד ב-2005 בסן פרנסיסקו, בעלה כריס ידע שהוא מעוניין למול את בנו, אך אחרי שקרא ספרות רפואית בנושא החליט לבטל את הניתוח.

 

"אושה הייתה מבינה אותי אם הייתי ממש רוצה למול את רויינק", אומר כריס בן ה-42, פירסומאי במקצועו. "אבל החלטתי לוותר על ההליך כדי למנוע מבנינו כאב שהוא לא הכרחי. רצינו להשאיר את המצב כפי שאלוהים והיקום יצרו".

 

ובקרב מי נפוצה ברית המילה בארצות הברית? בקרב היהודים כמובן (וגם המוסלמים). רותי כץ, אזרחית אמריקנית בת 38, מלה את שני בניה שמונה ימים אחרי לידתם. היא ובעלה, מישל, היו המומים כשהמורה בשיעורי הכנה ללידה תיארה את טקס ברית המילה כ"לא מוסרית" ו"לא הכרחית". "הציווי למול את בנך היא ההתחייבות הראשונה שעשינו עם אלוהים וזה האתגר בלהיות יהודי", מסבירה כץ. "יוצא לי לחשוב הרבה על זכויות אדם אבל מעולם לא פיקפקתי בברית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברית מילה. מסורת נעלמת?
צילום: לע"מ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים