שתף קטע נבחר

עונשו של עמרי שרון הופחת ל-7 חודשים בכלא

עירעור בנו של ראש הממשלה התקבל באופן חלקי. עונש המאסר בפועל שקיבל קוצר בחודשיים, הקנס של 300 אלף שקלים נותר על כנו. שרון הורשע בקבלת תרומות אסורות במסגרת הפריימריז בליכוד שבהן ניצח אביו, אריאל שרון, ב-1999. ביצוע העונש עוכב לחודש הבא

חודשיים פחות: בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט הבוקר (יום ב') לקבל באופן חלקי את ערעורו של עמרי שרון ולהפחית את עונשו מתשעה לשבעה חודשי מאסר בפועל. אחד השופטים חשב שיש להסתפק בעבודות שירות בלבד. בנוסף, הקנס בסך 300 אלף שקלים נותר על כנו. בית המשפט עיכב את ביצוע העונש עד ל-22 ביולי, כדי לאפשר לעורכי דינו של שרון לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.

 

השופטת יהודית שיצר, שקבעה כי יש לגזור על שרון שבעה חודשי מאסר בפועל, דחתה אחת לאחת את טענותיו בערעור. היא קבעה שלמרות ההקלה בעונש, הוא פעל מתוך אינטרס אישי לבחירת אביו בפריימריז של הליכוד וכי מעשיו היו נגועים בשחיתות על רקע פוליטי. השופטת שיצר הסבירה כי יש להטיל עליו עונש מאסר בפועל משיקולים של הרתעה. לדבריה, "מעשיו של שרון גרמו לעיוות רצונו של הבוחר". בסופו של דבר כתבה השופטת כי הצטברות כל הנסיבות אינה מאפשרת הקלה משמעותית בעונשו, גם לאור מצבו של אביו.

 

לעומת זאת, השופט זכריה כספי סבר כי יש להקל בעונשו של בנו של ראש הממשלה לשעבר ולגזור עליו עונש של שישה חודשי עבודות שירות בלבד. הוא אמר כי שרון צריך להיענש ענישה אינדיבידואלית. השופט כספי הוסיף כי בית משפט השלום לא נתן משקל הולם להתנהלותו של שרון בעצם הסרת חסינותו והתפטרותו מן הכנסת וגם העובדה שהוא הראשון והיחיד שעמד עד כה לדין על עבירות על חוק המפלגות. לדבריו, גזר הדין של בית משפט השלום היה מחמיר מדי בנסיבות הקיימות.

 

לדעתה של השופטת שיצר הצטרף אב בית הדין, השופט זאב המר. השופט כתב בהחלטתו כי החומרה שבמעשיו של שרון נובעת מניסיונות הכיסוי וכי במעשיו הוא פרץ את כל הגבולות. גם השופט המר חשב כי יש לגזור עליו שבעה חודשים מאסר בפועל.

 

השופט המר כתב כי במחלוקת שנפלה בין חבריו הוא מצטרף אל השופטת שיצר: "החומרה שבמעשיו נובעת מניסיונות ההסתרה והכיסוי, שבמהלכם ביצע עבירות חמורות בהרבה, לפי חוק העונשין. המעשים הללו, שכוונו להסתיר ולכסות את פעולותיו, מבטאים נורמות עברייניות. יש לשים עליהם את הדגש, לא פחות ואולי אף יותר, מאשר על הפעולות בניגוד לחוק המפלגות".

 

התובעים במשפט, ארז נוריאלי, נאווה הורוביץ וצחי הבדלי, הביעו סיפוק מהעונש שגזר בית המשפט.

 

שרון ערער: הופלתי לרעה

שרון הגיש ערעור לבית משפט המחוזי בתל-אביב בחודש מרס 2006, לאחר שבית משפט השלום החליט לגזור עליו תשעה חודשי מאסר בפועל וקנס של 300 אלף שקלים. בערעור טען שרון כי נשיאת בית משפט השלום בתל אביב, השופטת עדנה בקנשטיין, נקטה גישה מחמירה כלפיו וכי מדובר בעונש היוצר אפליה קיצונית ובלתי צודקת מרמת הענישה המקובלת.

 

לטענת שרון, בית המשפט התעלם לחלוטין מכך שקיבל אחריות על מעשיו, הודה בהם ושילם על-כך מחיר כבד. לדבריו, העבירות נעשו באחת השנים הקשות בחייו, שבה התגלתה מחלת הסרטן אצל אמו - מצב שאילץ אותו להיכנס לתחום הפוליטי מתוך תחושת אהבה גדולה לאביו. עורכי דינו של שרון, דן שיינמן ונוית נגב, ביקשו בערעור שהגישו להקל באופן משמעותי בעונשו של שרון ולבטל את עונש המאסר בפועל שהוטל עליו.

 

בנו של ראש הממשלה לשעבר הודה והורשע בנובמבר 2005 בביצוע קבלת תמורה אסורה, קבלת סכומים מעל המותר במסגרת הפריימריז לליכוד ב-1999, הוצאת סכומים מעל המותר, אי ניהול מערכת חשבונות כנדרש ומסירת דו"ח של מועמד. כמו כן, הורשע שרון ברישום כוזב במסמכי תאגיד, שבועת שקר ועבירות מנהלים בתאגיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
עמרי שרון. מינוס חודשיים
צילום: איי פי
מומלצים