שתף קטע נבחר

משרד הפנים: הריסת המבנה לשימור בי-ם - בניגוד להוראות

מנכ"ל משרד הפנים הודיע ליו"ר הוועדה המקומית כי מתן ההיתר להריסת המבנה ברחוב בלפור 4 הוא זלזול בחוק וכי ישקול נקיטת צעדים נגד האחראים

משרד הפנים שוקל לנקוט צעדים נגד האחראים בעיריית ירושלים שהוציאו היתר להריסת הבית לשימור ברחוב בלפור בעיר. שלשום שיגר מנכ"ל משרד הפנים, רם בלינקוב, מכתב זועם ליו"ר הוועדה המקומית בירושלים, יהושע פולק.

 

לפני כשלושה שבועות פורסם ב-ynet כי הבניין לשימור ברחוב בלפור 4 בירושלים נהרס בהיתר מהעירייה, אולם לאחר הריסתו הודתה העירייה כי מתן ההיתר שניתן להריסתו "נעשה בשל תקלה בתום לב, ולא במזיד או בשל התערבות כלשהי".

 

במכתב ששלח אתמול בלינקוב ליו"ר הוועדה המקומית הוא כותב בין השאר: "אין זו הפעם הראשונה בה נהרס מבנה לשימור בירושלים בניגוד להוראות התכנית התקפה. דווקא בעיר ירושלים, לה חשיבות היסטורית מיוחדת, היה מקום להקפיד ביתר שאת על קיום הוראות הדין בכל הנוגע לשימור... זלזול בהוראות התכניות והדין אינו יכול להתקבל... התנהלות הוועדה המקומית ירושלים בנושא זה לוקה בחסר ומעוררת תהיות. הנחתי את מתכנן מחוז ירושלים לברר נסיבות מתן היתר ההריסה במקרה דנן, על מנת לשקול נקיטת צעדים נגד האחראים להוצאת ההיתר ולשם הבטחת מניעת הישנות מקרים נוספים בעתיד. מתכנן המחוז ישקול הצורך בהתלחיית היתר הבניה עד להשלמת הבירור".

 

בניין בן 75 שנה

מדובר בבניין ברחוב בלפור 4. בבניין, שהוקם בשנת 1932, שכנה בתקופת המנדט הבריטי הקונסוליה של שוויץ. לאחר

שהקונסוליה עברה לתל אביב, בשנות ה-50', נרכש המבנה על ידי האוניברסיטה העברית, ושימש את מועדון הסטודנטים "בית הלל". כ-20 שנה מאוחר יותר רכשה אותו מידי האוניברסיטה האקדמיה למוסיקה ולמחול, ולאחרונה נמכר המבנה ליזם פרטי.

 

מנהל מחוז ירושלים של המועצה לשימור אתרים, איציק שוויקי, פנה לעירייה לאחר הריסת הבניין וטען כי להרס הבניין ניתן היתר שלא כדין.

 

בתגובה קיבל מכתב מהיועץ המשפטי של עיריית ירושלים, עו"ד יוסי חביליו בו נאמר: "ראשית, אבהיר כי חוות דעתי המשפטית, המחייבת את העירייה ואת הוועדה המקומית, הינה כי לא ניתן ליתן היתר להריסת מבנה המוגדר בתב"ע כמבנה אופייני שהריסתו לא תותר ללא שינוי תב"ע. כפי שנאמר במכתבך, הבניין ברח' בלפור 4 הוגדר בתוכנית 3137 כמבנה אופייני שהריסתו לא תותר. לאור זאת, לא ניתן היה להתיר את הריסתו באופן שנעשה, והיתר שניתן ניתן שלא כדין. מבירור שערכתי, התרשמתי כי מתן ההיתר נעשה בשל תקלה בתום לב, ולא במזיד או בשל התערבות כלשהי".

 

עוד מציין היועץ, כי ביקש מהגורמים המקצועיים הרלוונטיים לקבוע נהלי עבודה שימנעו הישנות מקרים דומים, וכי העביר הנחייה כי במקרים דומים בעתיד לא יינתן היתר הריסה אלא לאחר חוות דעת ספציפית של היועץ או מי מטעמו.

 

בתגובה נמסר מעיריית ירושלים: "העירייה תפעל על פי הנחיית היועץ המשפטי שלה. עם זאת, חשוב לציין כי המבנה הוצא מרשימת השימור בהמלצת צוות תכנון רחביה כמו גם בדיון שהתקיים לגבי רשימת השימור המעודכנת לרחביה ובדיון ספציפי שהתקיים לגבי בניין זה קבעו חברי ועדת השימור כי לאור ההיתרים הרבים שניתנו למבנה החל משנות ה-50, שונה הבניין המקורי בצורה דרמטית ביותר אשר לא מצדיקה יותר להגדירו כבית לשימור".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רם בלינקוב, מנכ"ל משרד הפנים
מומלצים