אין חלה בחנות? תכינו בבית
שביתת המאפיות היא הזדמנות נפלאה להכין חלה לשבת. אפיית חלה בבית זאת בכלל לא עבודה קשה - והריח שממלא את הבית מפצה על הכל
חלה קלועה
מתכון של אביגייל מייזליק
המרכיבים (3 חלות שמנמנות):
1 ק"ג קמח (הכי טעים חצי-חצי לבן ומלא)
1/2 כוס סובין (לא חובה)
1 כפית מלח
5 כפות סוכר או דבש
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן קנולה
לסיום: ביצה טרופה
תערובת זרעונים לפי הטעם (שומשום, קצח, פשתן, פרג)
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר את המלח ועליו את הקמח ושאר החומרים פרט לשמן. משתמשים בוו הלישה של המיקסר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים מים פושרים - כוס או שתיים ומעלים מעט את המהירות. ממשיכים לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק אחיד (בין 3 ל-4 כוסות לקילו). מוסיפים את השמן ומעלים את המהירות למקסימום. לשים את הבצק במיקסר כחמש דקות.
- מכבים, מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת. מתפיחים כשעתיים ובמהלך ההתפחה נותנים לבצק מכה חזקה שתפיל אותו - לפחות פעמיים.
- כשהוא שוב תופח מוציאים אותו ומחלקים לשלושה חלקים.
- קולעים צמות מכל חלק ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. מורחים אותו בביצה טרופה ומפזרים זרעונים לפי הטעם. מניחים לתפיחה עד שהחלות יכפילו את נפחן - לפחות ארבעים דקות.
- אופים בחום של 220 מעלות 20-25 דקות עד שהחלות זהובות מאוד. מוציאים, מעבירים לרשת צינון ואחר כך עוטפים בניילון. כדאי מאוד לחמם על הפלטה לפני ההגשה.
הכי טוב חלה תוצרת בית
צילום: סי די בנק
מומלצים