שתף קטע נבחר
 

אין חלה בחנות? תכינו בבית

שביתת המאפיות היא הזדמנות נפלאה להכין חלה לשבת. אפיית חלה בבית זאת בכלל לא עבודה קשה - והריח שממלא את הבית מפצה על הכל

חלה קלועה 

מתכון של אביגייל מייזליק

 

המרכיבים (3 חלות שמנמנות):

1 ק"ג קמח (הכי טעים חצי-חצי לבן ומלא)

1/2 כוס סובין (לא חובה)

1 כפית מלח

5 כפות סוכר או דבש

2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס שמן קנולה

לסיום: ביצה טרופה

תערובת זרעונים לפי הטעם (שומשום, קצח, פשתן, פרג)

 

אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת המיקסר את המלח ועליו את הקמח ושאר החומרים פרט לשמן. משתמשים בוו הלישה של המיקסר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה. מוסיפים מים פושרים - כוס או שתיים ומעלים מעט את המהירות. ממשיכים לערבב ולהוסיף מים לפי הצורך עד שמתקבל בצק אחיד (בין 3 ל-4 כוסות לקילו). מוסיפים את השמן ומעלים את המהירות למקסימום. לשים את הבצק במיקסר כחמש דקות.
  2. מכבים, מעבירים לקערה משומנת קלות ומכסים במגבת. מתפיחים כשעתיים ובמהלך ההתפחה נותנים לבצק מכה חזקה שתפיל אותו - לפחות פעמיים.
  3. כשהוא שוב תופח מוציאים אותו ומחלקים לשלושה חלקים.
  4. קולעים צמות מכל חלק ומניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה. מורחים אותו בביצה טרופה ומפזרים זרעונים לפי הטעם. מניחים לתפיחה עד שהחלות יכפילו את נפחן - לפחות ארבעים דקות.
  5. אופים בחום של 220 מעלות 20-25 דקות עד שהחלות זהובות מאוד. מוציאים, מעבירים לרשת צינון ואחר כך עוטפים בניילון. כדאי מאוד לחמם על הפלטה לפני ההגשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
הכי טוב חלה תוצרת בית
צילום: סי די בנק
מומלצים